Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Time of Contempt (Sapkowski Universe Mod)  (Przeczytany 67138 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Mhroczny jak śnieg
    Odp: Sapkowski Universe Mod (nazwa robocza)
    « Odpowiedź #150 dnia: Maja 21, 2009, 19:18:23 »
    Przeczytałem wszystkie tomy Wiedźmina i opowiadania i Jestem Ciekaw jak będzie wyglądał ten mod ^^... Lecz bardziej od tarcz interesuje Mnie mapka o której na razie się nie wypowiem :P

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #151 dnia: Maja 21, 2009, 19:23:49 »
    A ja teraz czekam najbardziej na screeny uzbrojenia i jednostek.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #152 dnia: Maja 21, 2009, 19:24:18 »
    1.Kiedy będzie beta???Bo czytam książki (zaczynam właśnie ,,Chrzest Ognia") i bardzo chciałbym zagrać w moda.
    2.Według mnie te zniszczone tarcze dla weteranów (jako oznaka doświadczenia w bojach), a te cale i dobre slabiakom i nowicjuszom (jako oznaka ze są żółtodziobami).
    3.Wybór rasy to bardzo dobry pomysł (być np.Elfem i dołączyć do Scoia'tael).
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #153 dnia: Maja 21, 2009, 19:28:27 »
    Dorzuć jeszcze pionowy pasek.Może fajnie będzie wyglądać
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #154 dnia: Maja 21, 2009, 19:37:06 »
    Dobra z tymi tarczami pokombinuję jeszcze, ale nie dzisiaj bo już nie mogę:(
    Jakąś wersję beta wydam dopiero jak skończe wszystkie jednostki, państwa oraz mapę, bo bez tego cały pomysł mija się z celem.

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Maja 21, 2009, 19:42:12 »
    Dając bete uradujesz każdego fana wiedżmina czekającego na twój mod
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #156 dnia: Maja 21, 2009, 19:47:29 »
    Dając bete uradujesz każdego fana wiedżmina czekającego na twój mod

Racja.Ja nie naciskam ale beta dala by wielu fanom Sapkowskiego radochę (nawet nie dokończoną betę).

Proud ,a tak w procentach to jak idą prace nad modem???I kiedy tak mniej więcej kiedy skończycie prace???Nie chodzi o taka ocenę jak ,,około wakacji" , ,,w lipcu" , tylko o taka ocenę jak ,,za dwa miesiące'' itp. itd.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #157 dnia: Maja 21, 2009, 19:53:06 »
    Hmmm, jak na mój gust to tarcze są trochę zbyt sterylne. Nawet te ze zniszczeniami wyglądają trochę nienaturalnie. Musisz dodać do nich odrobinę brudu, zadrapań etc. i będą git.

Edit: Jeszcze jedna rzecz - polecam przejrzeć jakiś tekst o podstawowych zasadach rządzących heraldyką. Nie mówię, że powinieneś się ich ściśle trzymać, ale jak patrzę na te screeny i widzę cały herb na tarczy, to mi się serce kraje. :P Na tarczy umieszczaj raczej same pola, godła i figury, bez tarczy, klejnotu, korony rangowej, hełmu... Jeszcze tylko trzymaczy Ci na tych tarczach brakowało. :P

Tu masz przykład kompletnego herbu - http://pl.wikipedia.org/wiki/Herb

Takie coś w całości NIE POWINNO się znaleźć na tarczy bitewnej.
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2009, 20:25:45 wysłana przez Daedalus »

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Maja 21, 2009, 20:30:42 »
    Daedalus ma rację, na tarczach nie umieszczało się całego herbu, tylko symbol. Gdzieś w Gazecie Rycerskiej był rozkład pól na tarczy, może narysuję to wolnym czasie w paincie i zamieszczę.

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Maja 22, 2009, 10:44:17 »
    tarcze nie powinny być nowe...lepiej prezentują się stare powyginane i popękane tarcze

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #160 dnia: Maja 22, 2009, 10:49:40 »
    Tarcze powinny być nowe jak się je kupuje, natomiast stare i zniszczone jak się je eksploatuje....przecież to takie logiczne:)
    Ale nie wiem czy to jest do zrobienia

Offline Carrep

• Użytkownik
    • Chodzące zuo.
    « Odpowiedź #161 dnia: Maja 22, 2009, 21:26:18 »
    Taa... To może tak:

1.Co było herbem Kaedwen? Taki czarny jednorożec? Może jakieś inne symbole bo do reszty państw znalazłem co najmniej po 5 herbów, a przy Kaedwen tylko 1 i sam chciałem coś zrobić żeby było jednym z symboli.
    2.Cintra po pokoju do jakiego należała państwa? Z tego co pamiętam była chyba samodzielnym państwem z seniorem w postaci króla Temerii, ale nie jestem za cholerę tego pewien.
    3.Państwo Toussaint zrboić jako Nilfgaard? Mam na myśli to żeby oddziały nosiły herb Toussaint. Tak do Nilfgaardu "przyłączam" (tak jakby protektorat) Nazair, Maecht. Czy w takiej samej formie może być Toussaint?
    4.Rivia i Lyria mogą być zrobione jako części Aedirn, czy jednak któreś z tych państw jest ważniejsze niż rola wasala. Może to właśnie któreś z tych państw powinno mieć Aedrin jako wasala. Też w tej kwestii potrzebuję pomocy.
    5.Redania oraz Kovir mogą być razem, czy jednak Kovir musi być osobno? (nie umiem za bardzo robić nowych królestw, ale jak to jest ważne to poświęce trochę czasu i się nauczę).

1.Dowolne wariacje.
    2.Cintra po zawarciu pokoju została państwem "niezależnym" z cesarzową "Ciri" oraz cesarzem Emhyrem na tronie.
    3.Toussaint zrób najlepiej na zasadzie miasta Zendar z native. Zamiast łowców głów będą błędni rycerze.
    4.Rivia i Lyria niech będą wasalami Aedirn. Tak będzie lepiej.
    5.Kovir musi być osobno. To państwo to potęga, która kocha wolność. Jeżeli już koniecznie łączyć to Kovir może przejąć Redanie.

II.Temerskie tarcze rycerskie. (Różne modyfikacje herbów Temerii, Cidaris, Brugge oraz Verden, przy następnych wykorzystam jeszcze herb Cintry)

Cintry? Patrz wyżej.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #162 dnia: Maja 22, 2009, 22:14:13 »
    Pierwsz rzecz to te tarcze. Dzięki Daedalusie za zwrócenie uwagi i w najbliższym czasie to poprawię.

Cintra więc będzie wasalem Nilfgaardu.

Toussaint nie będzie wcale, ale Nilfgaard będzie miał możliwość najęcia ich jako najemników (tak jak pisałem na przykładzie Temerii).

Problem z Rivią, Lyrią i Aedirn rozwiązałem pewnym pomysłem, ale czy się spodoba to zobaczymy po tym jak go umieszcze w opisie...

Kovir postanowiłem, że zostanie osobnym państwem, ale czeka mnie tu trochę nauki bo takiego czegoś jeszcze nie próbowałem...myślę że dam jednak radę;D

Offline KrzysztofKamil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Maja 22, 2009, 23:21:39 »
    Uff... Przebiłem się przez całość.
    Proud, podziwiam twoją odwagę i chęci zrobię tego moda. Podziwiam szczerze, sam prowadzą grupę modderską Wiedźmina. Wiem jakie ambitne zadania przed sobą postawiłeś. Na początku wątku wyglądało to jednak nie najlepiej. Ale widzę, że społeczność tutaj jest naprawdę świetna i działacie już bardziej jak początkujący zespół niż zbieranina ludzi z forum. Koncepcja nie wygląda już najgorzej :) I to pomimo tego, że importując świat wiedźmina do M&B w żaden sposób nie da się uniknąć naciągnięć. Choćby przez te problemy z krasnoludami czy niehumoidalnymi stworami - część świata szlag trafia. No ale w końcu to M&B, a nie silnik stworzony specjalnie, by oddać świat sagi :)
    Szkoda trochę, że macie jeden wątek na całą dyskusję. Utrudnia to nieco rozwinięcie dyskusji na jakieś specyficzne tematy.

Moje zdanie.
    1. Muzyka Scorpika z gry Wiedźmin - uważam to za zły pomysł. Owszem, muzyka jest piękna. Ale przez to mod mógłby być odebrany jako podróbka produkcji CDPR niż właśnie mod M&B. Jeśli tylko możliwe, skorzystałbym z innej muzyki. Przecież są dziesiątki, setki zespołów, które chętnie udostępnią swoja muzykę. Można szukać np. na Jamendo. Wartością dodaną takiego rozwiązania jest to, że dodatkowo promujecie mało znanych muzyków i wasza praca jest wtedy celem bardziej szczytnym ;) A i zgodę na pewno łatwiej uzyskać.

2. Mitem jest to, że Sapkowski brał udział w pracach nad mapą Redów czy fabuła gry. Studio zwracało się do Sapka tylko wtedy gdy mieli jakiegoś poważnego zonka. Czyli bardzo rzadko. Sapek nawet nie opiniowałem całości mapy. O grze powiedział "fajna" i tyle jego wkładu.
    Ponadto żadna z opracowanych map nie jest kompletna i merytorycznie poprawna. Mapa polska to spore uproszczenie świata, tak jak i ruska. Tylko czeska była opracowana z pomysłem, i to na niej bazowali Redzi przy tworzeniu mapy do gry. Tylko, że i ona nie obejmuje całości świata.
    Pierwsza mapa zawierająca całość świata powstaje w tym miejscu http://www.thewitcher.com/forum/index.php?topic=21853.0
    No i pierwsza, poza tą Redów, ma szanse przemienić się w przyzwoitą formę. Właśnie pracuje nad jej wektorową wersją.

3. Osobista prośba - postarajcie się o najwięcej potworów i klimatu. Nawet jeśli ma to znacząco wydłużyć prace. Bez sporej ilości potworów, to będzie tylko mod z nazwami z Sagi...

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Maja 23, 2009, 07:20:46 »
    A może w Nilfgardzie zamiast bandytów to zrób hanze którzy by mieli lepsze staty od zwykłych bandytów i jedną wieś dla bandytów gdzie można handlować z bandytami.
    to tylko mój pomysł i proszę go nie oczerniać.