Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Time of Contempt (Sapkowski Universe Mod)  (Przeczytany 67416 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michaki

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sapkowski Universe Mod (nazwa robocza)
    « Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 20, 2009, 14:51:25 »
    Bardzo fajnie, że prace ruszają. Już niemoge się doczekać tego moda.
    PS. Daj jakieś screeny
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 21, 2009, 18:45:52 »
    Więc mały upload screen'ów. Niestety tylko z wings'a bo jak część z user'ów wie mam małe problemy z butami oraz rękawicami, ale mam nadzieję, że przez nie przebrnę.

Brakuje jedynie tarczy (jedna jest już w 90% zrobiona, a druga czeka na oteksturowanie oraz hełmu do ostatniej zbroji ponieważ pierwszy zamysł był z wstawieniem tego hełmu z rogami lecz wygląda on ze zboją niezbyt dobrze, a wersja druga miała być "blackhelm" z OSP lecz jest trochę zaciemny i również nie pasuje i będę robił inny).

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Kwietnia 21, 2009, 18:58:59 »
    Takie pytanie mam, bo już się zupełnie pogubiłem, ten mod ma byc tylko na podstawie książek czy gry również? Bo w książkach był zakon białej róży, natomiast tutaj widzimy zbroje zakonu płonącej róży (wymyślonego na potrzeby gry).

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Kwietnia 21, 2009, 19:22:38 »
    Tak wiem, że w książce (chyba jednym opowiadaniu) był zakon białej róży, ale jak sobie to przypomniałem to już miałem większość rzeczy zrobionych więc zostanie tak, chyba że później to zmienie, ale zostaje wówczas problem herbu.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #94 dnia: Kwietnia 21, 2009, 20:38:48 »
    Proud modele i textury świetne , lecz czy ich zbroje nie były czasem czerwone?? a nie białe??

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Kwietnia 22, 2009, 18:36:05 »
    Tak, tylko w jednym opowiadaniu. Jeśli Ci się to do czegoś przyda to herb masz tu http://wiedzmin.wikia.com/wiki/Grafika:Zakonbr.gif

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Kwietnia 22, 2009, 20:08:24 »
    To chyba jednak będę robił od nowa z tą białą różą. Tyle tylko, że zmieniłem koncepcje zakonu i najprawdopodobniej nie będą ganiać bandytów, ale możliwe będzie najmowanie ich oddziałów, może po jakiejś misji (ale to odległy koncept).

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #97 dnia: Kwietnia 22, 2009, 20:27:26 »
    Zamierzałem, za przeproszeniem, opieprzyć Cię, proudzie, za pomyłkę gry z opowiadaniem, ale już kto inny to zrobił. ;-) Do przerobienia.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline archiee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Kwietnia 22, 2009, 20:33:12 »
    Jak będziesz zabierał się za przerabianie heraldyki i sztandarów, to tutaj masz herby królestw (i nie tylko) podparte cytatami z sagi i opowiadań:

http://akromer.republika.pl/herby_sapek01.html
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2009, 20:38:38 wysłana przez archiee »
    „Nową przypowieść Polak sobie kupi,
    Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi.”

- Jan Kochanowski, Pieśń V

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Kwietnia 23, 2009, 08:53:14 »
    Bardzo dobre te herby, a dodając jeszcze te zamieszczone na wiki wiedźmina, wychodzi spora ilość wzorów do wyboru. Zwłaszcza ciekawe są te przedstawiające insygnia poszczególnych oddziałów. Nie wiem czy dam radę (ale chyba tak), to zrobie tak, żeby np. oddziały "Impera" posiadały na zbroji tą jaszczurkę, albo na kopii jak to było np. w Eagle and the Redatian Cross czy Hundred Years War.

Offline Gwynbleidd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Maja 01, 2009, 16:26:16 »
    A w modzie kim się będzie "kierować". Wiedźminem czy zwykłym żołnierzem np: Nilfgardu? I na ile procent oceniasz postęp całego projektu?

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #101 dnia: Maja 01, 2009, 16:39:51 »
     O tą kwestię toczy się zażarta dyskusja. Według mnie powinno to być do wyboru w czasie robienia postaci.

Offline archiee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Maja 01, 2009, 17:07:27 »
    Moim zdaniem można w menu tworzenia postaci dać "wariant wiedźmiński", który wiązałby się z bonusem do współczynników fizycznych (siła, zręczność) i drastycznym zmniejszeniem charyzmy. Taka postać byłaby np. rozpoznawana w Kaer Morhen, przez co mieszkający tam pozostali wiedźmini mogliby z nią toczyć przyjacielskie pojedynki.
    „Nową przypowieść Polak sobie kupi,
    Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi.”

- Jan Kochanowski, Pieśń V

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Maja 01, 2009, 17:45:02 »
    Nie wiem jeszcze jak będzie, ale w takiej wersji już w 100% dopracowanej (co przy moim wolnym czasie może potrwać baaardzo długo) chciałbym, aby gracz nie mógł mieć wyboru co do kierowanej postaci, gdyż chciałbym zamieścić questy które uwarunkowane będą pod tą właśnie postać.

Offline Gwynbleidd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Maja 02, 2009, 12:26:56 »
    Ja jestem przeciwko kierowaniu Wiedźminem. (Walka byłaby za "sztywna")