Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Time of Contempt (Sapkowski Universe Mod)  (Przeczytany 67193 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Sapkowski Universe Mod (nazwa robocza)
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 31, 2009, 11:50:24 »
    No to od siebie podpowiem Ci, że Świat ten spokojnie może się obronić nawet samą fabułą. Musisz jedynie wznieść się na wyżyny mrocznego humoru Sapka, okrasić to szczyptą ironii, uwydatnić nieco ludzkie przywary... (kurcze a co z innymi rasami, które z taką atencją ludzie tępią, uważając że sami są pępkami świata?!).

Trzymam za Was kciuki, ale obawiam się, że porywacie się z motyką na słońce.

Ja chcę Krasnoludyyyyyyy :(

Też mam nadzieję, że jakoś dam radę coś zrobić (też się obawiam, że porwałem się za szybko na taki pomysł, ale jak to mawiają lepiej spadać z dobrego moda;P). Co do treści to niezwykle trudno zrobić coś w stylu Sapka bo jest on tak wybitnie uzdolnionym pisarzem, że z oddabiem jego świata mogę mieć problemy, ale spróbuje.
    Szkoda, że w m&b, nie da się skalować animacji (musi być wzrostu człowieka) bo też chcialbym krasnoludy.

Offline Mietek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 01, 2009, 01:17:31 »
    Moim zdaniem, potwory, wiedzminow mozesz w duzym stopniu olac. Przeciez czytajac ksiazke caly czas ma sie wrazenie ze Geralt jest jakby na uboczu. W tym swiecie rzadzi polityka i wojna. Ghul straszacy na cmentarzu kolo wioski nie interesuje nikogo poza tutejszymi wiesniakami. Zaden wladca czy rycerz sie tym nie zajmie. Sugerowalbym o ile to mozliwe zrobienie jak najwiekszej ilosci panstw (ze wszystkimi Riviami, Cintrami) i jesli jest to mozliwe ustawienie AI tak zeby one nie toczyly ze soba wojen, a aby wszystkie byly w stanie wojny z Nilfgardem, ktory bedzie miec armie potezna i wielka jak najezdzcy w SoD. Dodatkowo beda problemy zwiazane z Wiewiorkami i ewentualnie jakies questy odnosnie podboju Brokilonu. Gracz natomiast moglby byc najemnikiem/rycerzem ktory ze swoja banda proboje uratowac kraj ktoremu sluzy przed podbiciem. Natomiast jesli chce moze pomoc roznym wiesniakom w rozwiazywaniu ich problemow (rozne questy).

Oczywiscie to Ty tworzysz moda i wszystko zalezy od Twych indywidualnych decyzji. Ja uwazam jednak ze gry Wiedzmin nie pobijesz i nie ma co isc w tym kierunku, nie ma sensu tez robic kolejnego moda spod szyldu "zbuduj wlasne panstwo i spusc lomot wszystkim". A bardzo chetnie pobawilbym sie w swiecie Sapkowskiego wlasnie z opisanej przezemnie wyzej perspektywy.

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 01, 2009, 07:15:14 »
    A czemuż to wiedźminów odpuścić? Wiedźmini mogliby być, fakt, że bez potworów, ale w końcu Geralt nie tylko potwory zabijał. Ja bym bardo chętnie zagrał wiedźminem.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 01, 2009, 08:13:34 »
    Tyle tylko, że nie planuje na razie wątku gry wiedźminem, a jedynie umieszczenie go w roli towarzysza (chociaż może nie jest to głupi pomysł i jako początkujący wiedźmin ruszasz w świat...).
    Z dużą ilością państw byłby taki problem, że miasta byłyby albo za gęsto, albo w małej ilości i takie jedno miastowe państewko nie dałoby rady agresorom.
    Co do wojny z nilfgaardem to (jeszcze nie znam liczby) będą mieli większą liczbę lordów od państw nordlingów i jeszcze muszę zobaczyć czy da się manualnie ustawić, aby wojna wybuchła np. w 200 dniu gry.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 01, 2009, 08:50:39 »
    Witam!
    Tyle tylko, że nie planuje na razie wątku gry wiedźminem, a jedynie umieszczenie go w roli towarzysza (chociaż może nie jest to głupi pomysł i jako początkujący wiedźmin ruszasz w świat...).

Wydaje mi się, że jednak powinniśmy grać jako Wiedźmin. Wszak to główni bohaterowie tytułowi i nie mogą być oni "dodatkiem" do armii, bo o ile pamiętam Wiedźmini byli na wyginięciu. Bylibyśmy tacy... wyjątkowi... jako jeden z nich.
    Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2009, 08:54:16 wysłana przez NIFN »

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 01, 2009, 16:39:49 »
    Jak już wspominałem, możliwość gry wiedźminem to wielka gratka dla fanów tytułu, ja osobiście z wielką chęcią zagrałbym wiedźminem.

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 01, 2009, 17:13:38 »
    A ja wlasnie uwazam ze granie jakims tam hulaka czy rycerzem bedzie duzo ciekawsze. Swiat ten to nie tylko wiedzmini, to duzo duzo szersza warstwa spoleczna w ktorej wiedzmini sa tylko jednym malenkim elementem. Natomiast pomysl aby wiedzminem byl towarzysz broni, jest moim zdaniem swietnym pomyslem. Wyklucza to glupawa sytuacje, ktorej wiedzmin dowodzi armia 100 zolnierzy a zarazem mozna pokusic sie o bardzo bardzo ciekawego pomocnika.

Co do panstw, to mozna dla tych mniejszych zrobic jakas koalicje i wystawic ich jako jedno. Do tego kilka drzewek rozwoju dla np. rycerza z Cintry czy halabardnika z Brugge (skojarzenie z jakims fragmentem w ksiazce, w ktorym takowi bronia sie na barykadzie w jakiejs wsi przez szarzami kilku konnych ;))

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 01, 2009, 18:02:05 »
    Oczywiście, ale mam kompromis. Otóż, przecież przy tworzeniu postaci byłby do wyboru zarówno wiedźmin jak i rycerz, wojownik itd. Dla każdego coś dobrego. I mam nadzieję, że jednostki, zbroje, krainy i miasta będą świetnie odwzorowane. Pozdrawiam i życzę powodzenia, już nie mogę się doczekać moda.
    PS Co powiecie na nazwę moda "The Witcher Mod"?

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 01, 2009, 18:15:34 »
    PS Co powiecie na nazwę moda "The Witcher Mod"?

Właśnie, czekam na propozycje ciekawych nazw dla moda i jak macie pomysły to nazwy jednostek też możecie podrzucać (ewentualnie drzewka bo mam już jakoś zaplanowane, ale coś w nich mi nie pasuje, jutro je z'upload-uje żeby chętni mogli je zobaczyć). Jutro lub pojutrze będą screeny Order of Flaming Rose.

Offline Elas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 01, 2009, 20:57:08 »
    Świetny pomysł :P
    Czekam z niecierpliwością

Realistycznie-wiedźmin na pomocnika
    Ale miodnościowo-fajnie tak pomachać srebrnym mieczem :)

Oczywiście nie może zabraknąć B.P.P. (Biedna Pierdolona Piechota), kompania Słodkiej Trzpiotki by mogła być, Ochotniczy Hufiec Makahamski... ale to raczej nie możliwe

I NIE Kovirowi. Państwo fajne, ale nastawione... właśnie, tylko i wyłącznie na handel! Wojny prowadzili jedynie obronne

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 02, 2009, 08:14:35 »
    Właśnie chcę użyć nazw przedstawionych w opowiadaniach bądź sadze i tak są: BPP (Poor Fucked Infantry), Wolna Kompania (Free Company), Bura Chorągiew (???), Redański Korpus Królewski (Redanian Kingdom Corps), Korpus Ciężkiej Kawalerii Redańskiej (Redanian Heavy Cavalry Corps), Kondotierzy (??? - chyba użyję włoskiej nazwy- Condotieri ). Jak pamiętacie jeszcze jakieś nazwy to piszcie.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 02, 2009, 08:37:15 »
    "Redanian Kingdom Corps"
    Chyba powinno być Redanian Royal Corps, a przy Kondotierach chyba najlepiej będzie jak użyjesz Condotieri.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 02, 2009, 11:38:22 »
    BPP - Poor Fucking Infantry, Redański Korpus Królewski - Royal Redanian Army, Kondotierzy - może po prostu Mercenaries.

Offline bogusz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 02, 2009, 13:02:04 »
    Super, że ktoś się za to wziął. Marzyłem o takim modzie od długiego czasu. Na modowaniu się nie znam, ale przeczytałem wszystkie opowiadania i sagę o wiedźminie (panią jeziora właśnie czytam). Chętnie pomogę w sprawach merytorycznych :) (w miarę możliwości) Moim zdaniem powinniśmy grać młodym, początkującym wiedźminem.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2009, 13:13:22 wysłana przez bogusz »
    Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty, a drugim jest...

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 02, 2009, 13:03:31 »
    Też tak miałem poprawić, ale zapomniałem. Znalazłem wszystkie nazwy na angielskiej stronie witcher.wikia.com . Bura
    Chorągiew będzie Dun Banner, tylko Jaskier nie zmienie na jakieś tam Dandelion, bo to brzmi jak jakaś podróba Dunedaina z LoTR.
    P.S. Co do kondotierów to nie będzie "czegoś takiego" bo teraz doczytałem, że jest to ogólne pojęcie wojska najemnego (oczywiście w Wiedźminie, nie mówie tu o historycznych włoskich najemnikach, którzy nazywali się tak samo) w skład którego wchodziła m.in Free Company.

Super, że ktoś się za to wziął. Marzyłem o takim modzie od długiego czasu. Na modowaniu się nie znam, ale przeczytałem wszystkie opowiadania i sagę o wiedźminie (panią jeziora właśnie czytam). Chętnie pomogę w sprawach merytorycznych :) (w miarę możliwości)
    Mam pytanie czy zamierzasz dodać bohaterów takich jak np. Eskel, Lambert, Vesemir itp?
    Kim będzie gracz? Wiedźmin, rycerzem?

Przeglądaj wątek, możesz być pomocny;)
    Co do Wiedźminów których wymieniłeś, to jeden będzie raczej na pewno występował w roli towarzysza, a reszta będzie w Kaer Morhen (Zendar) i najprawdopodobniej jakieś questy będą mogli zlecić.
    Cały czas myślę nad tym czy zaczynać jako wiedźmin czy jako rycerz, bo jakby na to nie patrzeć wiedźmini w świecie ASa są jakby na uboczu całej polityki i jakby to nazwać "wymierają". Nie podjąłem jeszcze decyzji, ale całkiem możliwe ,że założe ankietę i wy zabierzecie głos w tej sprawie.
    EDIT: Mam już komplety dwóch zbroi (hełm, zbroja, rękawice, buty) Zakonu. Muszę zrobić jeszcze dwa, jeden dla arbalestera (kusznik konny), a drugi dla jednostki walczącej w zwarciu (taki mix płyty i kolczugi).

Na dzień dzisiejszy drzewko zakonu przedstaiwa się tak:
    Adept ---> ??? ---> Brother ---> Templar
             ---> Arbalester
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2009, 13:12:16 wysłana przez proud »