Też tak miałem poprawić, ale zapomniałem. Znalazłem wszystkie nazwy na angielskiej stronie witcher.wikia.com . Bura
Chorągiew będzie Dun Banner, tylko Jaskier nie zmienie na jakieś tam Dandelion, bo to brzmi jak jakaś podróba Dunedaina z LoTR.
P.S. Co do kondotierów to nie będzie "czegoś takiego" bo teraz doczytałem, że jest to ogólne pojęcie wojska najemnego (oczywiście w Wiedźminie, nie mówie tu o historycznych włoskich najemnikach, którzy nazywali się tak samo) w skład którego wchodziła m.in Free Company.
Super, że ktoś się za to wziął. Marzyłem o takim modzie od długiego czasu. Na modowaniu się nie znam, ale przeczytałem wszystkie opowiadania i sagę o wiedźminie (panią jeziora właśnie czytam). Chętnie pomogę w sprawach merytorycznych :) (w miarę możliwości)
Mam pytanie czy zamierzasz dodać bohaterów takich jak np. Eskel, Lambert, Vesemir itp?
Kim będzie gracz? Wiedźmin, rycerzem?
Przeglądaj wątek, możesz być pomocny;)
Co do Wiedźminów których wymieniłeś, to jeden będzie raczej na pewno występował w roli towarzysza, a reszta będzie w Kaer Morhen (Zendar) i najprawdopodobniej jakieś questy będą mogli zlecić.
Cały czas myślę nad tym czy zaczynać jako wiedźmin czy jako rycerz, bo jakby na to nie patrzeć wiedźmini w świecie ASa są jakby na uboczu całej polityki i jakby to nazwać "wymierają". Nie podjąłem jeszcze decyzji, ale całkiem możliwe ,że założe ankietę i wy zabierzecie głos w tej sprawie.
EDIT: Mam już komplety dwóch zbroi (hełm, zbroja, rękawice, buty) Zakonu. Muszę zrobić jeszcze dwa, jeden dla arbalestera (kusznik konny), a drugi dla jednostki walczącej w zwarciu (taki mix płyty i kolczugi).
Na dzień dzisiejszy drzewko zakonu przedstaiwa się tak:
Adept ---> ??? ---> Brother ---> Templar
---> Arbalester