Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [M&B] [SP]Western Invaders  (Przeczytany 177678 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sopel95

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Western Invaders
    « Odpowiedź #150 dnia: Maja 10, 2009, 09:16:41 »
    Przeczytałem wszystkie posty, musiałem coś przeoczyć...

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #151 dnia: Maja 10, 2009, 10:32:07 »
     Naginata być musi, Diego. Bo z czym by pokonywali wrogą jazdę samurajowi Japończkowie xD?
    @Alkhadias-moja fabuła jest chociaż trochę ok?

Alek
    uśmiałem się trochę

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #152 dnia: Maja 10, 2009, 11:13:48 »
    Naginata oczywiście będzie. Chociaż nie była ona bronią przeciwko kawalerii.
    Teraz wrócę do Waszych postów.
    Sopel, gdybyś przeczytał listę rzeczy do zrobienia o byś wiedział, że jedną z nich będzie spolszczenie.
    Sauron, w zasadzie to ja sam dokładam sobie roboty. Chociaż jak zobaczysz listę rzeczy do zrobienia, to zauważysz, że to nic w porównaniu z innymi modami.
    Tario, dobry pomysł z tymi rebeliantami. Jak się uda to przyłączą się dopiero po negocjacjach z nimi.
    pwi7aaf, zdjęcia mapy chyba będą zbędne, gdyż ją tylko powiększyłem, zmieniłem tereny górzyste itp.
    nizyn, Twoja fabuła jest ok, ale wymaga poprawek. Poza tym fabuły jako takiej nie będzie. O wszystkim będą nas informowały dialogi. "Alek" to chyba skrót od mojego nicka, ale tylko pwi7aaf może go używać ;]

Po dodaniu drugiej frakcji zacznę tworzyć dwie następne dostepne dla gracza, jednak to będzie szybsza robota, gdyż nie muszę dodawać dla nich miast, zamków etc. Nie wiem tylko jak w ich wypadku ma wyglądać rekrutacja wojsk, skoro nie będą mieli wiosek.

Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #153 dnia: Maja 10, 2009, 11:20:08 »
    Twoja fabuła jest ok, ale wymaga poprawek. Poza tym fabuły jako takiej nie będzie. O wszystkim będą nas informowały dialogi.
    Właśnie o dialogi mi chodzi. A betę muszę zaraz sobie ściągnąć, tak mnie korci <demonicznyśmiechnizyna,którywłaśnieszukalinka>

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #154 dnia: Maja 10, 2009, 12:06:37 »
    hmm z wioskami to trza było by po przeprawiać skrypt rekrutacji zapytaj się Daedalusa(sugestja) czyby ci go zapożyczył bo u niego będzie można rekrutować starych mieszkańców jak i nowych.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #155 dnia: Maja 10, 2009, 14:18:19 »
    Alkhadias zrobiłeś mi chrapkę na tego moda.Fascynuje się samurajami i takiego moda od dawna szukam. Właśnie pobieram i nie mogę się doczekać.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline sopel95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Maja 13, 2009, 17:11:51 »
    Jakieś nowe wiadomości o pracy nad modem????

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #157 dnia: Maja 13, 2009, 17:32:17 »
    Pewnie. Aktualnie dodaję nowa frakcję. Zamierzałem to zrobić w trzy dni, ale niestety przez nową szkołę itp. trochę się wydłuża. Myślę, że jutro ją skończę, bo muszę jeszcze dodać nowe lokacje. Nie będzie pełna, ponieważ mam jeszcze sporo modeli do zrobienia, aby żołnierze imperialni wyglądali jak należy. Dodałem też skrypt, dzieki któremu po śmierci nie kończy się bitwa, a my możemy sterowac kamerą znad głów naszych wojowników. Przyznam też, że taktyczny kursor spisuje się świetnie.

Jak tak bardzo chcecie, to macie kilka screenów na zachętę.

Jak widzicie imperialni nadal noszą te swoje złote zbroje, ale gdy tylko zrobię im odpowiednie mundury dam info i nowe screeny.

Offline sopel95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Maja 13, 2009, 18:14:17 »
    Aha to widzę prace posuwają się do przodu oby tak dalej... A kiedy mniej więcej skończysz tego moda??? Już się nie mogę doczekać..

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #159 dnia: Maja 13, 2009, 18:29:40 »
    Jakoś chyba niedługo... Dobra, tak na poważnie to nie wiem, bo szczerze mówiąc ten mod powstaje cholernie długo jak na tak małą modyfikacje. Postaram się przyśpieszyć, na tyle, na ile to mi się uda. Jednak najwięcej czasu zajmie mi robienie nowych modeli.
    Ogólnie lista rzeczy zbyt powoli się zmniejsza, ale mniej więcej regularnie ją edytuję, więc jeżeli będziesz śledził ten temat i pierwszego posta, to sam może ocenisz postępy prac.
    Teraz najżmudniejsze jest dodawanie nowych lokacji. Do jutra może skończę. Potem bedzie jeszcze kilka żmudnych etapów: Tworzenie modeli dla nowych frakcji, dodanie dwóch kolejnych frakcji, a następnie będą już rzeczy mniejsze, ale chyba tak samo żmudne ;]

EDIT: Moim zdaniem to źle, że są tacy silni ;p Już to zmieniłem.
    « Ostatnia zmiana: Maja 13, 2009, 18:44:26 wysłana przez Alkhadias »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #160 dnia: Maja 13, 2009, 18:43:29 »
    Gram właśnie w tego moda i jest super.Ta frakcja Samurajów jest SUPER.Gram tylko nią i wygrywam nawet beznadziejne bitwy np. 30 moich konnych Samurajów przeciwko 130 swadianom. Poniosłem straty w wysokości 12 konnych Samurajów i rozniosłem wroga w pyl!!!Samurajowie są prawie niezwyciężeni.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Th0r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Maja 13, 2009, 18:57:34 »
    Właśnie to trzeba naprawić. Nie wiem czy już gratulowałem tego moda, jeśli nie to Gratuluje!

Offline Tetriando

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Maja 15, 2009, 16:58:28 »
    jak to zainstalowac? jestem w tym zielony;/ mam mount blade 0.751 i angielska wersja

prosze o pomoc

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #163 dnia: Maja 15, 2009, 17:04:40 »
    OMS, musisz ściągnąc 1.011 i wypakować do folderu Modules.

Nie pisz do k... nę... przesuwającymi się literami.
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2009, 17:06:30 wysłana przez proud »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #164 dnia: Maja 16, 2009, 10:29:37 »
    Czas na jakieś info.
    Więc skończyłem drugą frakcję, czyli orientalnych skośnookich ze zdyscyplinowaną, nowoczesną armią. Teraz zostały już tylko drobne poprawki, może jeszcze jakis model im dorobię.
    Walki samurajów z żołnierzmi imperialnymi są bardzo miodne i osobiście je uwielbiam. Faktem jest, że obie frakcje wymagają jeszcze zbalansowania, gdyż samurajowie są trochę zbyt silni, a imperium trochę zbyt słabe, ale to kwestia kilku poprawek.
    Tak prezentuje się armia imperialna:

W zasadzie sam nie wiem za co się teraz wziąć. Chyba za nastepną frakcję, ale jeszcze nie wiem którą. Wcześniej jednak nieco zbalansuje obie frakcje i ogólnie kilka roboczych poprawek dam. W nastepnej kolejności zrobię frakcje gracza, najpierw mongołów, a potem chińczyków. Gdy ich skończę, zajmę się fortami i róznymi problemami typu skąd rekrutować jednostki dla dwóch frakcji gracza. Potem duperelkami typu grafiki, a potem sam już nie wiem.

EDIT: Jeżeli komuś nie działają zdjecia, to zaraz dam tu linki

EDIT2: Link do galerii http://img30.imageshack.us/gal.php?g=mb260r.png
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2009, 10:41:32 wysłana przez Alkhadias »