Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [M&B] [SP]Western Invaders  (Przeczytany 176512 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Danveld

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Western Invaders
    « Odpowiedź #120 dnia: Maja 07, 2009, 19:28:55 »
    Ja z kolei zaproponuje jakąś ciężą piechotę  w klimatach najeźdźców z północnych krain np. Rosjanie uzbrojona głównie w topory, lekka jazda oraz łucznicy dość dobrzy. Jeżeli ta by się ci nie spodobała to mam jeszcze jeden pomysł.
    Druga frakcja to bardzo potężni łucznicy długie łuki itp. mobilna piechota i średniej klasy kawaleria uzbrojona w miecze i krótkie łuki

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #121 dnia: Maja 07, 2009, 19:31:56 »
    Ja osobiście jestem za ciężkimi Mongołami.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Machoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Maja 07, 2009, 20:33:05 »
    Ja Uważam że lepiej by wyszło gdyby wojska piechoty były . Nordowie kontra inna piesza frakcja
    cos pieknego ;)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #123 dnia: Maja 08, 2009, 08:32:04 »
    Mongołowie tak, ale nie ciężka jazda, właśnie w native brakuje mi szybkiej, lekkiej, słabo opancerzonej i bardzo taniej jazdy, można oczywiście doszukiwać się jej w obrońcach karawany, ale można by było pójść dalej i stworzyć nacje, która pójdzie w ilość, a nie jakość....coś jak Aztekowie w MTWII.....oczywiście większe wykorzystanie battle sizera w grze...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #124 dnia: Maja 08, 2009, 08:38:20 »
    Mongołowie tak, ale nie ciężka jazda, właśnie w native brakuje mi szybkiej, lekkiej, słabo opancerzonej i bardzo taniej jazdy, można oczywiście doszukiwać się jej w obrońcach karawany, ale można by było pójść dalej i stworzyć nacje, która pójdzie w ilość, a nie jakość....coś jak Aztekowie w MTWII.....oczywiście większe wykorzystanie battle sizera w grze...

Nie koniecznie ballesizera, po prostu ich lordowie zamiast tych 80-120 standardowo mieli by około 200 i wtedy by szli na ilość;)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #125 dnia: Maja 08, 2009, 08:42:29 »
    O lordów się nie martwie, ale o siebie:)
    I tak, żeby można było najmować większą ilość wojska w wioskach grając tą frakcją, czy np mniejsza porcja żarcia dla tych wojaków, żeby można było iść totalnie w ilość....acha i oczywiście z przewagą jazdy, a nie piechoty dla tej frakcji....piechote można by było wogóle ograniczyć....a jazde zrobić raczej walczącą wręcz a nie za pomocą łuków, można by było to rozdzielić w drzewku rozwoju naszych wojaków

Offline mikel789

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Maja 08, 2009, 18:00:45 »
    co to za skruty od moduw np MTWII i Teatrc

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #127 dnia: Maja 08, 2009, 18:05:25 »
    Rany człowieku popraw ortografię.
    Co do pytania to pierwszy skrót nie jest od moda, tylko od innej gry Medieval 2 Total War, a Teatrc to skrót od nazwy The Eagle And The Radiant Cross.

EDIT: Tario używaj przecinków...
    « Ostatnia zmiana: Maja 08, 2009, 18:07:01 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #128 dnia: Maja 08, 2009, 18:06:09 »
    Ej po 1 nie temat ,po 2 omg , Teatrc to The Eagle and the radiant Cross a mtw to od medivala(innej gry)

edit ok
    « Ostatnia zmiana: Maja 08, 2009, 21:20:55 wysłana przez Tario »

Offline mikel789

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Maja 08, 2009, 20:44:47 »
    aha dzieki a po za tym jestem za mongołami

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #130 dnia: Maja 08, 2009, 21:54:55 »
    Widzę, że ankieta jest w miarę wyrównana, a i po Waszych postach ciężko się zdecydować. Mam pomysł, ale on tylko wydłuży powstawanie moda. Otóż dodam jedną z frakcji, która jest w ankiecie. Najbardziej mnie kuszą ci z bronią palną lub coś ala chińczycy, bo mongołowie mi nie podchodzą, zamieściłem ich w ankiecie i jestem w stanie dodać jedynie ze względu na pwi7aaf. W każdym razie dodam jedną z tych frakcji, ale żeby każdy był zadowolony dodam też wiele jednostek z dwóch pozostałych i na podstawie Waszych postów. Nie wiem na jakiej zasadzie to zrobię, ale się postaram.
    Na razie mam takie pomysły:
    - Powiedzmy, że dodam frakcję z bronią palną. Więc aby każdego zaspokoić wpadłem na pomysł by dodać coś na wzór fortu/obozu/bazy chińczyków "standardowych" (wiecie o co chodzi, miecze, kusze itp.) Fort będzie się składał z kilku małych zameczków (2-3) z solidnym garnizonem oraz będzie wysyłał patrole/małe oddziały, które będą wrogo nastawione do wszystkich frakcji (czyli będą bandytami.) Powiedzmy za zdobycie fortu gracz otrzymywałby jakiś dobry/unikatowy przedmiot. Być może dodałbym różne forty: Chińskie, arabskie, ale też obozy Sea Riders itp. Do tego nowe oddziały bandytów, po prostu podróżujące po mapie. Wzorowane oczywiście na państwach wschodnich, głównie orientalnych.

- Drugi pomysł, to dodanie frakcji z bronią palną, a następnie inwazja chinoli. Do tego będą też nowe oddziały na mapie w postaci mongolskich jeźdźców. To byłoby dobre, ale nie chcę zrzynać pomysłu z SoD.

- Trzeci, najłatwiejszy, to dodanie nowych oddziałów na mapie, w zależności od regionu.

Możecie wygłaszać swoje opinie i pomysły. Osobiście jestem za pierwszą propozycją, czyli fortami. Zapewne to zrobię, ale to wydłuży powstawanie moda, no i będzie wielki problem z mapą, gdyż może nie pomieści ona zbyt wielu nowych lokacji. (już i tak jest kilka nowych)

Poglądowa, czysto teoretyczne jednostek, które wykonam. Nie wliczam w to jednostek dla nowej frakcji, bo są już gotowe:
    - Lekka jazda arabska- Skórzane zbroje, szable, lekkie lance, mocne konie itp
    - Ciężka jazda arabska- Ciężkie lamelki, ciężkie lance, małe tarcze, pancerne konie i ogólnie taka typowa ciężka jazda.
    - Ciężcy łucznicy konni- Trochę lżejszy odpowiednik powyższego, ale z łukiem.
    - Ninja- Chyba nie muszę pisać.
    - Lekka piechota Chińska (oczywiście nie są to chińskie oddziały, ale brak mi określenia)- proste miecze, skórzane zbroje, lekkie hełmy itp.
    - Średnia piechota chińska- Długie miecze, dobry refleks, porządne zbroje.
    - Kusznicy z kuszami powtarzalnymi- Taki wynalazek, kusza maszynowa ;D
    - lekka jazda chińska- Lekkie oddziały konne dla wsparcia piechoty.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #131 dnia: Maja 08, 2009, 22:41:11 »
    Ja jestem za wprowadzeniem fortów gdyż pomysł jest świetny. A będzie można w nich rekrutować pokonanych bandytów??

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #132 dnia: Maja 08, 2009, 22:55:03 »
    Ciekawe, ale to będzie coś w rodzaju powstańców/buntowników, a nie bandytów, którzy idą za zyskiem. Powiedzmy, że ci mongołowie i chińczycy nie lubią rządów pozostałych państw  i zbierają się w grupy. Taka mała historia... Myślę teraz nad możliwośćią założenia takiej frakcji. W sensie, że po zdobyciu posiadłości mamy swoje królestwo i możemy wybrać kulturę oprócz tych, które mają już państwa, to jeszcze mongolską i chińską... Wtedy ich jednostki będzie można rekrutować w tychże fortach. Niestety jest to chyba zbyt słabo rozbudowane... W każdym razie prawie na pewno będą forty, które będzie można podbić, a z rekrutacją jednostek jeszcze nie wiem.

Offline sopel95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Maja 09, 2009, 13:26:32 »
    A kiedy będzie dostępny ten mod??? Bardzo ciekawie się zapowiada...

Offline Th0r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Maja 09, 2009, 13:37:37 »
    Beta jest już dostępna, zerknij na pierwszą stronę.