Widzę, że ankieta jest w miarę wyrównana, a i po Waszych postach ciężko się zdecydować. Mam pomysł, ale on tylko wydłuży powstawanie moda. Otóż dodam jedną z frakcji, która jest w ankiecie. Najbardziej mnie kuszą ci z bronią palną lub coś ala chińczycy, bo mongołowie mi nie podchodzą, zamieściłem ich w ankiecie i jestem w stanie dodać jedynie ze względu na pwi7aaf. W każdym razie dodam jedną z tych frakcji, ale żeby każdy był zadowolony dodam też wiele jednostek z dwóch pozostałych i na podstawie Waszych postów. Nie wiem na jakiej zasadzie to zrobię, ale się postaram.
Na razie mam takie pomysły:
- Powiedzmy, że dodam frakcję z bronią palną. Więc aby każdego zaspokoić wpadłem na pomysł by dodać coś na wzór fortu/obozu/bazy chińczyków "standardowych" (wiecie o co chodzi, miecze, kusze itp.) Fort będzie się składał z kilku małych zameczków (2-3) z solidnym garnizonem oraz będzie wysyłał patrole/małe oddziały, które będą wrogo nastawione do wszystkich frakcji (czyli będą bandytami.) Powiedzmy za zdobycie fortu gracz otrzymywałby jakiś dobry/unikatowy przedmiot. Być może dodałbym różne forty: Chińskie, arabskie, ale też obozy Sea Riders itp. Do tego nowe oddziały bandytów, po prostu podróżujące po mapie. Wzorowane oczywiście na państwach wschodnich, głównie orientalnych.
- Drugi pomysł, to dodanie frakcji z bronią palną, a następnie inwazja chinoli. Do tego będą też nowe oddziały na mapie w postaci mongolskich jeźdźców. To byłoby dobre, ale nie chcę zrzynać pomysłu z SoD.
- Trzeci, najłatwiejszy, to dodanie nowych oddziałów na mapie, w zależności od regionu.
Możecie wygłaszać swoje opinie i pomysły. Osobiście jestem za pierwszą propozycją, czyli fortami. Zapewne to zrobię, ale to wydłuży powstawanie moda, no i będzie wielki problem z mapą, gdyż może nie pomieści ona zbyt wielu nowych lokacji. (już i tak jest kilka nowych)
Poglądowa, czysto teoretyczne jednostek, które wykonam. Nie wliczam w to jednostek dla nowej frakcji, bo są już gotowe:
- Lekka jazda arabska- Skórzane zbroje, szable, lekkie lance, mocne konie itp
- Ciężka jazda arabska- Ciężkie lamelki, ciężkie lance, małe tarcze, pancerne konie i ogólnie taka typowa ciężka jazda.
- Ciężcy łucznicy konni- Trochę lżejszy odpowiednik powyższego, ale z łukiem.
- Ninja- Chyba nie muszę pisać.
- Lekka piechota Chińska (oczywiście nie są to chińskie oddziały, ale brak mi określenia)- proste miecze, skórzane zbroje, lekkie hełmy itp.
- Średnia piechota chińska- Długie miecze, dobry refleks, porządne zbroje.
- Kusznicy z kuszami powtarzalnymi- Taki wynalazek, kusza maszynowa ;D
- lekka jazda chińska- Lekkie oddziały konne dla wsparcia piechoty.