Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [M&B] [SP]Western Invaders  (Przeczytany 176607 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UNCUREABLE MANIACK
    Odp: Western Invaders
    « Odpowiedź #135 dnia: Maja 09, 2009, 15:19:52 »
     Według mnie powinny być naraz opcje 1 i 3. Pomysł z wprowadzeniem mini-frakcji, która miałaby swoje racje jest też jak najbardziej na miejscu. Dodajmy jeszcze coś na kształt fabuły i będzie git. Np. Dawno, dawno temu żyli sobie bardzo konserwatywnie w pewnej krainie różni ludzie, którym było dobrze tak, jak było. Ale nagle wrąbało się do nich full "nowoczesnych" Japończyków, którzy chcieli "ucywilizować" tę sielankową (jak im się wydawało) krainę. Ale okazało się, że wbili kij w mrowisko-wszystkie frakcje były po prostu znudzone pokojem i trwały w ciągłych przygotowaniach do wojny z innymi, a co za tym idzie miały bardzo potężne armie, które mogły wystawić przeciwko najeźdźcom, a to zrobiły skwapliwie ;> Wybuchła naraz wielka wojna...
    Gracz przyjeżdża do tejże krainy, kiedy jedna z frakcji straciła całe swoje terytorium (jej jednostki mogą być jako najemnicy, frakcja formalnie nie istnieje), które jest teraz zajmowane przez zuuuuych Imperialnych, którzy walczą z resztą.

Może takie coś być? Wymyśliłem na poczekaniu i wiem, że to jest trochę do bani, ale parę elementów możnaby było wyjąć. Co myślisz, Alkhadias?

Offline sopel95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #136 dnia: Maja 09, 2009, 17:47:17 »
    Dobra ściągam bete... A dużo błędów????

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #137 dnia: Maja 09, 2009, 18:07:02 »
    Na TW kilka mi wyłapali.
    Po pierwsze Pretendent do tronu mówi jak Isola of Suno.
    Po drugie na krańcach mapy widać brzydkie niebo, jednak to w niczym nie przeszkadza.
    Po trzecie i najważniejsze, samurajowie są zbyt silni. Poprawię to, ale na końcu, gdy będę miał inne rzeczy z głowy.
    Wspomnę też, że wersja Beta została wydana już jakiś czas temu. Od tamtego momentu wiele dodałem, więc kilku rzeczy z listy zrobionych w tej wersji nie będzie.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #138 dnia: Maja 09, 2009, 20:06:21 »
    Alek wyrzucaj co jakiś czas swojego moda, widzisz, że od razu ludzie wyłapują błędy i masz większą szanse, że stworzysz coś lepszego niż w większości to badziewie co jest w tej chwili, nie mówie oczywiście o kilku dobrych modach, które już wyszły...
    Dodaj parę nowych rzeczy, skryptów, modeli i pokazuj widowni co zrobiłeś i licz na obiektywną krytykę lub uwielbienie.....zawsze to pozwoli zbliżyć Cie do stworzenie doskonałego moda...:)
    Jak zawsze życzę powodzenia:)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #139 dnia: Maja 10, 2009, 01:40:21 »
    Może...
    Jak na razie zrobiłem mapę pod nową frakcję i w tej chwili biorę się za robienie frakcji z bronią palną. Po stworzeniu nowej frakcji zacznę kombinować z fortami i nowymi jednostkami.
    Co do historii, to myślę, że zrobię coś w stylu nowoczesnych rządów i reform, w tym także armijnych, w których wprowadzono broń palną. Tradycjonalistom się to nie podobało i stąd nasi rebelianci i zbuntowane zamki. Dodam też nowe kultury, mongolską i chińską, więc po założeniu królestwa, tak na prawdę będzie można być każdą frakcją z mojej ankiety. To w pewnym sensie da też możliwość stworzenia własnego, odrębnego państwa, bez powtarzających się jednostek. Jednak, będę musiał stworzyć dwa spore, zupełnie nowe drzewka jednostek i być może nowych lordów do najęcia.

A poza tym co ostatnio zrobiłem:
    - Ninja
    - Dodałem taktyczny kursor podczas bitwy.*
    - Przerobiłem mapę.
    - Dodałem reduktor punktów posługiwania się bronią**
    - Osłabiłem samurajów.
    - Kilka nowych itemów.

* Ten kursor pozwala nam ustawić wszystkie, bądź dany rodzaj wojsk (łucznicy, piechota, kawaleria etc.) w wybranym przez nas miejscu za pomocą zwykłego kursora. Nie bedziemy już musieli jechać w dane miejsce, by ustawić tam jednostki, ani korzystać z niedokładnej mapki bitwy. Wystarczy przytrzymać klawisz J i wycelować w dane miejsce, po puszczeniu klawisza jednostki pójdą w to miejsce.
    Wygląda to tak:

** Od teraz, gdy nie będziemy długo korzystać z danej broni, to pogorszą się nasze umiejętności posługiwania tym orężem.

Macie dwa kolejne screeny ;p

Pierwszy post zaktualizowany. Przeczytajcie też tekst w pierszym poscie, bo trochę go zmieniłem.
    « Ostatnia zmiana: Maja 10, 2009, 02:13:29 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline sopel95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Maja 10, 2009, 07:52:33 »
    Nie ma tak dużo błędów ja dzisiaj chwile grałem i na razie nic nowego nie wyłapałem...

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #141 dnia: Maja 10, 2009, 08:02:18 »
    No ładnie ładnie wszystko supcio. Tylko ci rebeliańci powinni się do nas przyłączyć dopiero gdy będziemy coś znaczyć na  mapie Calradii(2 zamki lub miasto)

Offline sopel95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Maja 10, 2009, 08:15:02 »
    A czy będzie kiedyś po polsku, bo na razie chyba po zdjęciach widziałem, że jest po angielsku...

Offline sauron732

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Maja 10, 2009, 08:23:14 »
    Jeśli mu będziecie dokładać pracy to wyjście moda będzie dłużej trwało nie mówię o zgłaszaniu błędów w grze , mapie  bo zauważyłem ze forumowicze chca czegoś nowego ciągle i praca nad modem sie przedłuza jak dacie mu 2 tygodnie to on zrobi więcej i sie skupi na jednej rzeczy a nie na kilku wiec radze wyhamować trochę z dodawanie mu cos do roboty codziennie jest denerwujące, ciężko pracuje na pewno nie jest łatwo .

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #144 dnia: Maja 10, 2009, 08:46:04 »
    Sopel ty wiesz co piszesz?? chyba nie przecież napisał ,że zrobi spolszczenie rany ....

Władco mordoru ale on niemusi ze wszystkim pomysłów korzystać. Alkh każemy ci je wykorzystać??? my tylko dajemy pomysły co się spodoba to wykorzysta co nie to nie. Błędy wyłapie się w między czasie.
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2009, 08:51:02 wysłana przez Tario »

Offline sopel95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Maja 10, 2009, 08:51:11 »
    Spytałem się tylko i to nie ciebie więc mi nie odpowiadaj...

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Maja 10, 2009, 09:04:56 »
    Tario chyba wyraźnie powiedział Ci, że mod będzie spolszczony i poza tym pokazał, że albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem postów, albo Ci się nie chciało....

co do moda, Alek świetne obrazki, dodaj coś jeszcze ze zmianą mapy, jeśli dokonałeś już jakiś poprawek lub zmian...

Offline sopel95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Maja 10, 2009, 09:06:53 »
    Spytać się nie można???

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Maja 10, 2009, 09:08:56 »
    Pewnie, że można, ale skoro interesuję Cię mod to poczytaj o nim trochę.....było na ten temat, więc mogłeś się wysilić

Koniec bezsensownego offtopu temat zakończony

Offline Diego

• Użytkownik
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #149 dnia: Maja 10, 2009, 09:09:28 »
    Kto pyta nie błądzi, ale kto zadaje pytanie na które były już odpowiedzi ten...
    Alkhadiasie czy w Twoim modzie znajduje się już taka broń jak Naginata?

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!