Może...
Jak na razie zrobiłem mapę pod nową frakcję i w tej chwili biorę się za robienie frakcji z bronią palną. Po stworzeniu nowej frakcji zacznę kombinować z fortami i nowymi jednostkami.
Co do historii, to myślę, że zrobię coś w stylu nowoczesnych rządów i reform, w tym także armijnych, w których wprowadzono broń palną. Tradycjonalistom się to nie podobało i stąd nasi rebelianci i zbuntowane zamki. Dodam też nowe kultury, mongolską i chińską, więc po założeniu królestwa, tak na prawdę będzie można być każdą frakcją z mojej ankiety. To w pewnym sensie da też możliwość stworzenia własnego, odrębnego państwa, bez powtarzających się jednostek. Jednak, będę musiał stworzyć dwa spore, zupełnie nowe drzewka jednostek i być może nowych lordów do najęcia.
A poza tym co ostatnio zrobiłem:
- Ninja
- Dodałem taktyczny kursor podczas bitwy.*
- Przerobiłem mapę.
- Dodałem reduktor punktów posługiwania się bronią**
- Osłabiłem samurajów.
- Kilka nowych itemów.
* Ten kursor pozwala nam ustawić wszystkie, bądź dany rodzaj wojsk (łucznicy, piechota, kawaleria etc.) w wybranym przez nas miejscu za pomocą zwykłego kursora. Nie bedziemy już musieli jechać w dane miejsce, by ustawić tam jednostki, ani korzystać z niedokładnej mapki bitwy. Wystarczy przytrzymać klawisz J i wycelować w dane miejsce, po puszczeniu klawisza jednostki pójdą w to miejsce.
Wygląda to tak:

** Od teraz, gdy nie będziemy długo korzystać z danej broni, to pogorszą się nasze umiejętności posługiwania tym orężem.
Macie dwa kolejne screeny ;p

Pierwszy post zaktualizowany. Przeczytajcie też tekst w pierszym poscie, bo trochę go zmieniłem.