Wojna jest najważniejszym elementem odróżniającym ludzkość od innych form życia. Najpiękniejszą chwila jest moment gdy naród się jednoczy przeciwko drugiemu. Rzezie są niezbęde. Sojusz z Rosją to głupota. Lepiej kontynuować sojusz z Ameryką, bo jest silniejsza. Z resztą Rosja to same złe skojarzenia związane z komunizmem
oraz niewolą i wileoma rozbiorami. Rosja zawsze miała nas w dupie więc lepiej ją zgnoić wspólnie z Ameryką!
Jestem kulturalnym człowiekiem- nie będę się chwalić ni tego ukrywać, bo to fakt. Ale jak ktoś słyszy takie pierdoły, to się, za przeproszeniem, nóż w kieszeni otwiera. Skomentuje to jak najdokładniej:
- wojna jest znana dla
WSZYSTKICH istot żywych. I to bez wyjątku, bo wojna może być zarówno inwazją jednego mrowiska na drugie, jak i zwykłą rywalizacją o samicę.
- najpiękniejszą chwilą w wojnie jest jej koniec. Żaden inny moment. Może i miałbyś rację w tym zdaniu, gdyby nie to, iż giną setki ludzi. Gdyby wojna była tak jak przed paroma tysiącami lat, że walili się kamieniami i kijami, a "wojny" kończyły się na paru siniakach, to może byłby z niej jakiś pozytywny morał. A tak wojna powoduje, że ludzie giną na zawsze. Jestem z ludzi raczej należących do pacyfistów (Einstein był pacyfistą ;D) i uważam, iż każdy konflikt może zakończyć się tak jak się zazwyczaj zaczyna- drogą dyplomacji.
- ta ostatnia wypowiedź brzmiała jak "skrajny amerykański patriotyzm". Poza tym ten ich nowy prezydent zrobi w Ameryce burdel i drugie ZSRR, z tym, że za morzem. Będę bardzo ciekaw, jak wypowiesz się wtedy. A co do uwagi o Rosji, to nie sposób się nie zgodzić. Jednak to, że ich skrajnie nie lubimy nie może powodować takiego zachowania. "Zgnoić wspólnie z Ameryką" to słowa, których posłużyć mógł się jakiś żul nienawidzący komunizmu. A jeśli myślisz, że Polska jest jak lord we wszystkich krajach świata, i tylko za nią łażą proponując sojusze, to się mylisz. Polska jest bardzo biednym krajem, jeśli chodzi o historię, tylko rozbiory, dręczenie, łapówki dla szlachty w celu wybrania królów podległych pod inne królestwa, zaledwie 100 lat dobrobytu... Po prostu szkoda mi jej. Żaden kraj nie otwiera się dla nas tak, że mamy wybór "hm... Rosja czy Ameryka". A nawet jeśli, to wiadomo, że nasi wolą rozwalającą się Amerykę, jak Rosję, co kojarzy im się z komuną.
Pwi7aaf, rozumiem twoje oburzenie, ale dla głupoty trzeba być tolerancyjnym. Jak Cię wkurzył, to wykrzycz się w ścianę (wiem, że to głupie, ale coś da, poza sąsiadami przed drzwiami) i napisz z anielską cierpliwością to, co ja tu powyżej. Grzesiek może mieć 10-12 lat, przez co wszystko co widzi i słyszy traktuje zbyt dosłownie. Myśli, że świat jest dobry i mówią mu samą prawdę, a mówią mu gó**o prawdę. Poza tym, faktycznie w obecnych czasach sojusz jest niezbędny. I to z byle kim, ale silniejszym (oby nie z Chinami, bo upadający komunizm nadal jest zły). A wyrażenie TEN UŻYTKOWNIK JEST ekhm można sprostować TEN UŻYTKOWNIK NIC NIE WIE O OBECNEJ SYTUACJI POLITYCZNEJ.
Proud ma 100% racji. I nikt (a przynajmniej nie ja) nie twierdzi, że jesteś za wojną, ale masz poglądy trochę bardziej obojętne wojnie. Jeśli Grzesiek się interesuje czołgami, rakietami, samolotami i w przyszłości chce być astronautą, to nic dziwnego, że tak pisze.
Professios, jeśli to prowokacja, to przynajmniej nabijasz posty :)
pozdro