Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy wierzysz że w tym stuleciu wybuchnie III wojna światowa ??

Tak
    Nie
    Trudno mi powiedzieć

Autor Wątek: Wojny - Brak zrozumienia, dla tego zjawiska  (Przeczytany 19979 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Wojny - Brak zrozumienia, dla tego zjawiska
    « Odpowiedź #135 dnia: Lipca 10, 2009, 15:35:11 »
    To poczekamy aż przez twoje miasto przejdzie oddział wojska, zabije ci brata i ojca zgwałci i zabije matkę i siostrę a ciebie pozbawi np. ręki... Wtedy będę mógł ci przyznać racje że "na świecie za dużo było dup".
    PS. Jak coś ja nie doświadczyłem żadnych z tych rzeczy ale na samą myśl o tym... bryy.

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #136 dnia: Lipca 10, 2009, 16:16:40 »
    Chyba napisałem że nikt nie chce być pozbawiony rodziny??? To, że jest za dużo ludzi na świecie to już odrębny temat....
    Teraz ja coś napisze. Chcesz wyjechać nad swoje ulubione jezioro/las/ miejscowość. Jedziesz tam a tam co? Blok na bloku bo za dużo jest ludzi.
    Albo.  Mieszkasz sobie przez kilka lat np. w bloku. Nagle przeludnienie sprawia, że zostaje uchwalona nowa ustawa "w jednym mieszkaniu mają mieszkać 2 rodziny". Następnego ranka przychodzą do ciebie obcy ludzie.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2009, 16:22:49 wysłana przez tibijczyk »

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #137 dnia: Lipca 10, 2009, 16:32:37 »
    Ale pierdoły gadasz... Nic mi nie wiadomo o takich ustawach w Polsce... Idź pograj w Tibie to może Ci przejdzie to gadanie bzdet...

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Lipca 10, 2009, 16:34:04 »
    Już wiem za co masz te ostrzeżenia...taka ustawa to przykład co może zrobić przeludnienie.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Lipca 10, 2009, 16:35:15 »
    Już wiem za co masz te ostrzeżenia...taka ustawa to przykład co może zrobić przeludnienie.

Ostrzeżenia mam za:

1 - Odkopywanie tematów
    2 - Kłótnie z użytkownikiem Misiu (coś tam)

Coś jeszcze?
    PS: Popieranie wojen to nic innego jak pierdoła koleś ;] Nie wiem czy masz gorączkę ...
    PS 2 : Wiem,że to przykład,ale takie coś jest nie możliwe w Polsce albo w Niemczech,USA,Francji
    « Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2009, 16:36:50 wysłana przez Jeferiaz »

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Lipca 10, 2009, 16:37:28 »
    Gdzie ja napisałem że popieram wojne? Zacytuj dobitny kawałek mojej wypowiedzi.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Lipca 10, 2009, 16:39:44 »
    Popierasz wojny ponieważ popierasz to co powiedział Pan z traktorem w avatarze (nie pamiętam nicku) Czyli to : Dobrze,że są wojny,przynajmniej nie grozi nam przeludnienie

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Lipca 10, 2009, 16:41:30 »
    Potwierdziłem, że grozi nam przeludnienie ;/

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Lipca 10, 2009, 16:43:23 »
    Ale napisałeś,że mówi On prawdę ;] Następnym razem uważaj co piszesz... A dyskusja którą prowadziłeś z Mat'em też wskazywała na to,że popierasz wojny

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Lipca 10, 2009, 16:47:03 »
    Popierać to ja moge podwyżki dla lekarzy i obniżki dla polityków. Ok, ja już nie offfftopuje.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #145 dnia: Lipca 10, 2009, 16:47:27 »
    O kolejne dziecko neo się odezwało... Weź lepiej się nie wypowiadaj jak masz istne pierdoły pisać...
    P.S. TIBIA JEST GŁUPIA!!!
    P.S.2 Gdybym był moderatorem to byś miał warna za pisanie pierdół...
    Po pierwsze co Tibia ma wspólnego z tym tematem?
    Po drugie dobrze, że nie jesteś...
    Chyba napisałem że nikt nie chce być pozbawiony rodziny??? To, że jest za dużo ludzi na świecie to już odrębny temat....
    Teraz ja coś napisze. Chcesz wyjechać nad swoje ulubione jezioro/las/ miejscowość. Jedziesz tam a tam co? Blok na bloku bo za dużo jest ludzi.
    Albo.  Mieszkasz sobie przez kilka lat np. w bloku. Nagle przeludnienie sprawia, że zostaje uchwalona nowa ustawa "w jednym mieszkaniu mają mieszkać 2 rodziny". Następnego ranka przychodzą do ciebie obcy ludzie.
    Raczej nam to nie grozi...

PS: Popieranie wojen to nic innego jak pierdoła koleś ;] Nie wiem czy masz gorączkę ...
    Dla mnie tibijczyk może popierać wojnę, aborcję, paliwo bananowe, czy też budowę tarczy antytruskawkowej. Tak czy inaczej ma prawo to popierać, a kwestię pierdół już zostawmy.

Ja od siebie dodam jeszcze, że dalsze kłótnie mogą być bardzo niekorzystne dla Was. Zamiast normalnie dyskutować, Wy sprowadzacie wszystko do kłótni, sporów i wzajemnego obrażania się. Jeżeli tak Wam ten temat przeszkadza, mogę go zamknąć, a co poniektórych nagrodzić ostrzeżeniami.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #146 dnia: Lipca 10, 2009, 17:31:17 »
    Ja już się kiedyś w szałcie wypowiadałem na temat przeludnienia, jak ludzie nawet o tym nie wiedząc sami się załatwiają, aż w końcu załatwią na amen. Nie popieram wojen, są głupie, po części beznadziejny instynkt człowieka do zdobywania nowych terenów sprowokował wszystkie wojny. Bogactwa, ziemie, prestiż. I co?
    No patrzcie, Ziemia się skończyła. Nie ma już gdzie się osiedlić. Nie ma ucieczki od przeludnienia. A rasa ludzka, w swej głupiej dobroci (mówię obiektywnie, nie mówię, że dobro to zło), pomaga głodującym afrykańczykom, ci się mnożą coraz bardziej i tylko pogębiają problem. Zostawić ich na pastwę losu, natura sama by w końcu wszystko unormowała.
    Ale człowiek w swej dumie sam musi we wszystko ingerować. Mam nadzieję, że kiedyś jak już będę w innym świecie będe mógł obserwować jak cała przygoda małego człowieka kończy się na tym padole.

Cholera, ale mrocznie zabrzmiało :D
    XXX

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Lipca 10, 2009, 17:40:50 »
    Tak... Mądrze powiedziane...Okrutnie lecz mądrze... Ale w twoim tekście zauważyłem, że kilku rzeczy nie wiesz:
    -Wiele wojen była sprowokowana innymi powodami, np. zabójstwem jakiejś osoby (nie mówię o rozpoczęciu I wojny światowej, tu akurat masz rację).
    -Coraz więcej mówi się o osiedlaniu się na księżycu. Może tam będzie jak w przypadku kolonizacji?
    -Zauważyłem pewną sprawę: dlaczego te murzyny (żeby nie zabrzmiało rasistowsko) nie mogą sobie wyjechać do innych kontynentów? Nie głodowaliby, szybko by znaleźli pracę...
    pozdro

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #148 dnia: Lipca 10, 2009, 17:45:55 »
    Ja też jeszcze coś napiszę w temacie przeludnienia ziemii etc.
    Oglądałem ostatnio takie fajne filmy dokumentalne "Life After People" i "Aftermath Polpulation Zero". Tak w skrócie napisze, że oba dotyczyły, a raczej pokazywały co się może stać jak człowiek w jednej sekundzie znika z powierzchni Ziemii. Jak oglądałem sceny gdy zawala się Wieża Eiffla, czy niszczeją miasta to...normalnie byłem zadowolony, że po zniknięciu człowieka w przeciągu ok. 1000 lat po jego egzystencji nie pozostałby, żaden widoczny ślad (oczywiście co innego pod ziemią, czy porośnięte zielenią, ale taki na pierwszy rzut oka widoczny ślad) i to jest piękne, że przyroda poradziłaby sobie ze zniszczeniami (znanymi powszechnie jako miasta i inna działalność człowieka) w tak krótkim czasie. Moje zdanie jest takie a nie inne, ponieważ już od jakiegoś czasu uważam człowieka za najgorszy wypadek w drodze ewolucji i totalnie zdegenerowany twór. Człowiek jako jedyny uzurpuje sobie prawa do decydowaniu o życiu, przyrodzie, całej planecie, a nawet coraz chętniej o wszechświecie. Jako jedyny wymknął się z pod kontroli natury i nie dotyczy go selekcja naturalna, która potrafiłaby zapobiec zbliżającemu się przeludnieniu, które jest nieuniknione. Może dla jednych to co napisałem wyda się głupie i się z tym nie zgodzą, ale takie jest moje zdanie i jeśli by to odemnie zależało, to nie miałbym nic przeciwko wyginięciu ludności...

EDIT:
    -Zauważyłem pewną sprawę: dlaczego te murzyny (żeby nie zabrzmiało rasistowsko) nie mogą sobie wyjechać do innych kontynentów? Nie głodowaliby, szybko by znaleźli pracę...
    Przybor ty wiesz co ty piszesz? Niedawno na usera PBaran naskoczyłeś, za jego podejście do tematu, a sam piszesz (za przeproszeniem) głupstwa...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2009, 17:47:58 wysłana przez proud »

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #149 dnia: Lipca 10, 2009, 17:49:38 »
    Pierwszy zarzut:
    Nie ma różnicy, że były też inne wojny. Cały świat został praktycznie zasiedlony. Prawie cały.
    Drugi zarzut:
    Najpierw ludzkośc musi przetrwać do tego momentu. Poza tym to nie rozwiązuje sprawy. Po księżycu będzie Mars, inne planety i co? Zawsze skończy się brakiem terenów. A zanim ludzkość stworzy cokolwiek pozwaljącego im zasiedlić cały wszechświat na pewno coś ich przed tym unicestwi. Kometa niszcząca jedną z planet, eksplozja naszego Słońca. Dziwnie to zabrzmi, ale trzeba się spieszyć by uciec przed nieuniknionym. Nasz Układ Słoneczny przestanie kiedyś istnieć i nic z naszej Ziemi nie zostanie.
    Trzeci zarzut:
    To by pogłębiło problem. Już teraz wiele krajów boryka się z samobójstwami z depresji, spowodowaną przeludnieniem, brakiem pracy, szybkością życia. Chcesz bardziej pogłębić tych ludzi? To samo stanie z mieszkańcami Afryki jak wyemigrują. A to nie rozwiąże problemu. Ludność Afryki się ustatkuje, zaznają dobrobytu i znowu zaczną się rozmnażać. A dawni emigranci wciąż będą w krajach, gdzie pojechali. Jeszcze więcej ludzi, jeszcze szybsza zagłada.

Nie ma już ucieczki. Co byśmy nie zrobili to się w końcu skończy. Spowolnieniem byłaby wielka katastrofa, która by wybiła 3\4 ludzkości. Ale ludzie to karaluchy, nie uczące się na błędach. Przetrwają i wrócą do punktu wyjścia.

EDIT:
    Jako jedyny wymknął się z pod kontroli natury i nie dotyczy go selekcja naturalna, która potrafiłaby zapobiec zbliżającemu się przeludnieniu,

Kwintesencja. Już kiedyś kłóciłem się z Matem, że ludzkośc przez tą cechę jest najsłabsza. Bo sama w sobie nie ma nic, co pozwoliłoby jej przetrwać. Musi się albo uzbroić, albo coś wybudować, co go ochroni. I zrobi to narzędziami, lub obecie technologią. To zastopowało jego ewolucję, stanął w miejscu, rozwinął się tylko mózg. I nie jest w stanie bez osiągnieć cywilizacyjncyh przeżyć w innym środowisku.

Ale posty, to my edytujemy. ;p
    « Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2009, 17:57:21 wysłana przez Alkhadias »
    XXX