Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rebelianci Łączcie się  (Przeczytany 12877 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Machoni

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Rebelianci Łączcie się
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 24, 2009, 22:13:55 »
    Witam wszystkich Jestem nowy w te klocki ale zainteresował mnie ten temat i mam takei pytanie jak tworze wlasną rebelie moge przekonywac wrogich lordów aby ci przeszli na moją strone?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 24, 2009, 22:19:53 »
    Machoni rebelię rozpoczynasz zdobywając jakikolwiek wrogi zamek nie należąc do żadnej frakcji,  dostanie wtedy twoja frakcja nazwę zależną od frakcji której zdobyłeś zamek tzn np Rebelianckie królestwo swadi. Lordów nie możesz werbować jesteś sam, zdany na siebie. Jeżeli prowadzisz rebelie z prawowitym władcą(lady isolla z suno itp)to możesz przekonać część swadianskich/khergickich/nordowskich itp lordów do swoich racji. Musisz obiecywać wszystkim mniej więcej to samo gdyż przestaną ci ufać.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 24, 2009, 22:24:48 »
    To znaczy w wersji "Rebelia dla uzurpatora" możesz rekrutować (przekonywać do swoich racji) Lordów wrogiego króla. Co opisałem dość dokładnie w poradniku.

W wersji rozgrywki "Rebelia na własny rachunek" nie masz żadnych możliwości przeciągania Lordów na swoją stronę (co najwyżej więzić ich w kazamatach co by nie bruździli). Między innymi dla tego ten typ rozgrywki jest hardcore :)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2009, 22:26:46 wysłana przez pc_maniac »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 26, 2009, 21:02:45 »
     Ok, podbiłeś całą Calradię i co z lordami, królami i uzurpatorami? Znikają?

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 26, 2009, 21:47:36 »
    Ok, podbiłeś całą Calradię i co z lordami, królami i uzurpatorami? Znikają?
    Znikają.
    Choć jest pewien nonsensowny bug. Otóż Damy Dworu nadal oferują nam poprawę stosunków z Lordami i Królami, których już nie ma.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 26, 2009, 22:09:59 »
     He? I to taka nagroda za zarwane nocki? Rzucam rebelię w cholerę! Ide się komuś nawasalić!

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 26, 2009, 22:20:19 »
    A czego oczekiwałeś?
    Masz jeszcze w więzieniach Lordów i Królów, których powyłapywałeś, ale i oni, gdy w pewnym momencie uciekną, to też sobie pójdą.

Przecież w każdym typie rozgrywki na sam koniec masz w swobodnym tłumaczeniu jeynie napis "The End/Game Over/ Winner is.. lub coś w tym stylu.

I właśnie dla tego napisu, że wygrałeś prowadzi się rozgrywki, a im rozgrywka trudniejsza tym większe zadowolenie z doprowadzenia jej do końca. W żadnej niestety nie ma efektu z kasyn, lecącej przez otwór w maszynie mamony.

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Maja 14, 2009, 19:15:03 »
    Czy jak gram na zasadzie rebelii na solo, zajmuję 4 królestwa, 5 to oczywiście Vaegirzy (dla mnie trochę jak Polacy), to wtedy robię pokój z nimi, liżę dupę lordom, robię rebelię z ziomem, dogaduję się z lordami i zostawiam 1 zamek dla króla :D, potem olewam zioma i zajmuję ten zamek zanim zdążą się do niego dorwać lordowie to to jest lekkie oszukaństwo jeżeli gra się w rebelii na solo? Bo przez chwilę byłem jako rebelia z ziomem no ale to było tylko narzędzie, a nie cel.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #38 dnia: Maja 14, 2009, 20:12:20 »
    Czy jak gram na zasadzie rebelii na solo, zajmuję 4 królestwa, 5 to oczywiście Vaegirzy (dla mnie trochę jak Polacy), to wtedy robię pokój z nimi, liżę dupę lordom, robię rebelię z ziomem, dogaduję się z lordami i zostawiam 1 zamek dla króla :D, potem olewam zioma i zajmuję ten zamek zanim zdążą się do niego dorwać lordowie to to jest lekkie oszukaństwo jeżeli gra się w rebelii na solo? Bo przez chwilę byłem jako rebelia z ziomem no ale to było tylko narzędzie, a nie cel.
    Że co bo ty chyba nie po polsku piszesz? Zrozumiałem z tego jedynie to że ty, ziomi i ziom biliście się z ziomem, ziomem i ziomem, na co zareagował ziom z ziomem i ziomem bo zaatakował ich inny ziom z ziomem i ziomem, tak?

P.S. Klasyczne gówniarskie pisanie, a te ziomy to sobie w d**e wsadźcie, nie słyszałem głupszego słowa określającego inną osobę.

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Maja 15, 2009, 19:57:32 »
    Nie rozumiem co ci w tym przeszkadza, ziomem jest pretendent do tronu. Chodzi mi o to, że gdy robię REBELIĘ NA WŁASNY RACHUNEK i przez chwilę robię REBELIĘ Z PRETENDENTEM, chociaż i tak na końcu robię REBELIĘ NA WŁASNY RACHUNEK to to jest oszukaństwo, że przez jakiś czas robiłem REBELIĘ Z PRETENDENTEM?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #40 dnia: Maja 15, 2009, 20:14:54 »
    Nie wiem jak wy ale ja tego człowieka dalej nie rozumiem... Chyba nie wszyscy wiedzą że nie tylko czytać ale i pisać ze zrozumieniem trzeba...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #41 dnia: Maja 15, 2009, 20:22:12 »
    Nie tylko Ty go nie rozumiesz. Najpierw pisał coś z tymi ziomami, teraz coś sam mota z rebelią robioną przez zrebeliowaną rebelię. Złapałem mniej więcej o co mu chodzi, ale dopiero po kilkukrotnym przeczytaniu tych "wypowiedzi", tyle że odpowiedzi mu nie udzielę. Niech się chłopak pisać ze zrozumieniem nauczy to jestem pewien, że na tym forum ktoś mu odpowie na te "logiczne" pytania.

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 15, 2009, 22:02:50 »
    W takim razie będę robił Rebelię po swojemu =.=*

Edit: przepraszam za przekleństwo.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2012, 23:20:20 wysłana przez Lycha4 »

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 15, 2009, 22:22:38 »
    Myślę ,że ja Cię rozumiem ,lecz ty także zrozum innych. Po pierwsze nie nadużywaj słowa "ziom". Nie chcem wyjść na wielkiego uczonego ,ale takie słownictwo używają marginesy i blokersi. Po drugie twój plan rebeli jest taki sam jak pc_maniaca i jest on chyba najlepszym wyjściem. Rozpętujesz rebelię, później szukasz uzupatora i pod koniec rebeli go opuszczasz.

W takim razie to ja to pierdolę
    Za te słowniectwo wnoszę o ostrzeżenie dla Ciebie. To nie jest bar i nie jesteś u siebie by tak się wyrażać.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 16, 2009, 07:55:16 »
    Przepraszam, trochę mnie poniosło ale jestem troszkę zdziwiony, że ziom jest aż tak strasznie restrykcyjny na tym forum, w każdym razie największa wersja hardcore to Rebelia na solo ale bez ROZMOWY z kimkolwiek :D no może oprócz wykupiciela ;P