Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328943 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #2235 dnia: Kwietnia 14, 2010, 11:34:06 »
    Ta, fajnie. Są tylko drobne problemy natury technicznej:

1. W przypadku, gdy chciałoby się wybierać wygląd konia, to konieczne jest przygotowanie całej tony nowych tekstur, by uwzględnić każdy wariant. Trochę bez sensu jest poświęcanie bardzo cennego miejsca w pamięci dla takiej pierdółki.

2. Inne statystyki konia = inny wpis w module_items. Biorąc pod uwagę to, że na przedmioty jest limit bodajże 915 i że już bardzo blisko tego limitu jestem (a zostało mi jeszcze sporo przedmiotów do dodania), to takie coś zupełnie odpada.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2236 dnia: Kwietnia 14, 2010, 11:38:38 »
    Czy ten limit przedmiotów jest może zwiększony w nowym MS ?

PS Sorki trochę za offtop.

Też chciałbym wiedzieć. Pytałem o to na angielski forum już kilka razy (i nie tylko ja), ale jak na razie to chyba nikt nie wie. Jeśli nie został zdjęty czy powiększony, to twórcy powinni zmienić nazwę z Taleworlds na Failworlds... ;)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2010, 12:17:18 wysłana przez Daedalus »

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #2237 dnia: Kwietnia 14, 2010, 23:15:19 »
    Zadam jedno (nie)konkretne pytanie, mianowicie czy na Twojej mapie strategicznej Daed planowałeś umieścić taką pierdółkę jak kolor frakcji która zajmuje dane miasto/zamek/wieś i jego okolice?Mam na myśli pomysł żeby na mapie każda miejscowość miała z góry ustalone granice i po zajęciu np przez powiedzmy nordów miasta Suno na mapie tereny wokół tego miasta i podległych mu wiosek byłyby zabarwione (lekko) na kolor żółty, analogicznie Swadia odbija tereny (na mapie) stają się pomarańczowej itp.
    Wiem że to jedynie bajer i nawet gdyby to byłby na samym dole rzeczy do zrobienia ale kto wie ^^

Trochę trudno mi to wyjaśnić więc liczę na odrobinę szczęścia w zrozumieniu tego bełkotu. :)

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2238 dnia: Kwietnia 15, 2010, 15:30:29 »
    Pewnie na myśli masz coś jak słupki w Settlersach. Jako opcja do zaznaczenia - niezłe.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2239 dnia: Kwietnia 17, 2010, 10:09:27 »
    wiem ze zostanie ten pomysł wyśmiany ale trudno.

Wprowadzić coś takiego jak porwanie żon lordów (paru ich ma) i można by zrobić zebyśmy my sami mogli sie ochajtać .

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2240 dnia: Kwietnia 17, 2010, 10:27:56 »
    Małżeństwo jest już w Warbandzie. Pewnie w następnej odsłonie M&B będziemy sobie budować dom i wychowywać dzieci - The Sims 4

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #2241 dnia: Kwietnia 17, 2010, 13:27:37 »
    Coś a la Fable? Czemu nie? Mi by się podobało gdybym miał syna ; D

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2242 dnia: Kwietnia 17, 2010, 20:33:34 »
    To graj w simsy jak takie rzeczy Cie kręcą:D
    Albo zrób sobie :D

Offline zasa213

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2243 dnia: Kwietnia 17, 2010, 20:43:45 »
    Więc, wpadłem na (nie)fajny pomysł. W M&B denerwowało mnie coś - zerowe znaczenie ze zdobyczy, mam na myśli pojmanych lordów czy króli. Chciałbym, by przez pokonanie lorda i pojmanie go, moglibyśmy jakoś zyskać. Kiedy mamy Lorda, przejmujemy automatycznie jego lenna i mamy kontrole nad jego armią. Jeśli natomiast pojmamy króla - mamy kontrole nad lennami, wasalami, armią. Żeby nie było tak łatwo, chciałbym powiększenia armii lordów, >150, natomiast króli >400. Także szansa na pojmanie takiego lorda była by mniejsza. Jeszcze coś, możliwość zabijania lordów, wtedy ich lenna wpadałyby w nasze łapska. Kolejny pomysł - sztuczna inteligencja w beznadziejnej sytuacji poddawała by się. Troszkę to denerwujące, 20 ludzi na 100, szczególnie jeśli są na koniach i trzeba ganiać po całej mapie. Gdy się poddadzą mamy do wyboru: Zabicie ich, wzięcie w niewole, no i oczywiście puszczenie wolno. W zależności co wybierzemy rosła/spadała reputacja, honor rósł/malał. Proponowałbym jeszcze wprowadzić coś takiego jak Postrach - armia wrogów uciekała by częściej, a ludzie chętniej by się przyłączali.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2244 dnia: Kwietnia 17, 2010, 20:49:09 »
    nie sądzisz, że jak pojmniesz króla to praktycznie frakcja juz nie istnieje??. Ułatwiło to by o wiele rozrywke

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2245 dnia: Kwietnia 18, 2010, 01:09:55 »
    Żeby nie było tak łatwo, chciałbym powiększenia armii lordów, >150, natomiast króli >400.
    Kolejny pomysł - sztuczna inteligencja w beznadziejnej sytuacji poddawała by się. Troszkę to denerwujące, 20 ludzi na 100, szczególnie jeśli są na koniach i trzeba ganiać po całej mapie. Gdy się poddadzą mamy do wyboru: Zabicie ich, wzięcie w niewole, no i oczywiście puszczenie wolno. W zależności co wybierzemy rosła/spadała reputacja, honor rósł/malał.

Wydaje mi się że to rozwiązanie z więźniami zostało już wprowadzone, a jeśli Ci się za łatwo gra to po prostu podwyższ sobie poziom trudności.

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2246 dnia: Kwietnia 18, 2010, 11:05:48 »
    Pozatym dołączenie jego Armi nie miałoby sensu no bo przecież żeby takiego pojmać najpierw trzeba go rozwalić...

Offline zasa213

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2247 dnia: Kwietnia 18, 2010, 16:54:28 »
    Hmm... Nie pomyślałeś, że po zamkach też mógłby mieć armie?

Offline Maharradzia

• Użytkownik
    • Kokodżambo i do przodu!
    « Odpowiedź #2248 dnia: Kwietnia 18, 2010, 23:33:45 »
    Proponuję zrobić conajmniej 2 możliwości dostania się do zamku podczas ataku. Bo jedna drabina to troche za mało... Według mnie :). I można troche "zbajerować " wieże oblężniczą.
    Koko dżambo i do przodu

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2249 dnia: Kwietnia 19, 2010, 07:29:09 »
    I można troche "zbajerować " wieże oblężniczą.
    "Zbajerować"? To znaczy mniej więcej oszukać ;p
    O oblężeniu już było. Nowe rozwiązania chyba będą wprowadzone