Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329142 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1995 dnia: Stycznia 21, 2010, 17:48:33 »
    Nie potrzeba ale Daedalus kiedyś zaznaczył że nie chce w tym modzi iść na żadne uproszczenia coś zrobi porządnie ale wywali, więc o ile dalej trzyma się tej zasady to może nie chcieć zrobić rogu bez rogu.

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1996 dnia: Stycznia 21, 2010, 19:23:55 »
    Co innego uproszczenie a co innego u pierdzenie...

Offline grzesab

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1997 dnia: Stycznia 26, 2010, 20:29:40 »
    mam pomysł ale nie wiem czy to możliwe do zrobienia
    Chodzi o to by można by było budować wioski. Byłyby potrzebne materiały i złoto. Po rozpoczęciu budowy dostawałbyś zadania od kierownika prac np. przyprowadź X więźniów jako siłę roboczą, dostarcz materiały/żywność dla robotników itd. 

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1998 dnia: Stycznia 27, 2010, 01:16:36 »
    Pomyśl niby fajny, niby już gdzieś był, ale  czy to nie przysporzy więcej kłopotów niż korzyści ? Chodzi mi przede wszystkim o to że ktoś zdobędzie zamek i zacznie od razu robić wielkie królestwo złożone z 15 wsi wokół zamku, czy to nie było by zbyt proste ?

Offline UncleGreg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1999 dnia: Stycznia 27, 2010, 11:53:11 »
    Hmm, moze odbiegniemy troche od watku "wielkich" przemian i zapodam o wiele mniejsza istotna rzecz w grze, ktora mnie zawsze irytowala, otoz przewaznie po niewielkim czasie gry, naszemu bohaterowi w bardzo szybkim tempie wzrastal Renown, i irytowala mnie to, ze zaledwie po 150dniach gry, nasz wojak mial juz wiekszy renown niz sam Sanjar Khan :| Daed,zrob cos z tym.

Offline Redlucas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2000 dnia: Stycznia 27, 2010, 12:09:56 »
    Pomyśl niby fajny, niby już gdzieś był, ale  czy to nie przysporzy więcej kłopotów niż korzyści ? Chodzi mi przede wszystkim o to że ktoś zdobędzie zamek i zacznie od razu robić wielkie królestwo złożone z 15 wsi wokół zamku, czy to nie było by zbyt proste ?

Nie, jeżeli splądrowanie wioski niszczyłoby ją całkowicie.

PS. Zaglądam tutaj od dawna, ale dopiero dzisiaj postanowiłem się odezwać. Witam wszystkich.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2010, 12:12:58 wysłana przez Redlucas »

Offline grzesab

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2001 dnia: Stycznia 27, 2010, 16:56:32 »
    Pomyśl niby fajny, niby już gdzieś był, ale  czy to nie przysporzy więcej kłopotów niż korzyści ? Chodzi mi przede wszystkim o to że ktoś zdobędzie zamek i zacznie od razu robić wielkie królestwo złożone z 15 wsi wokół zamku, czy to nie było by zbyt proste ?
    ale gdyby wioski kosztowały np. 100000 + drogie materiały + duża ilość czasu
    to by się już tak nie opłacało i zwracało się po dużej ilości czasu

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2002 dnia: Stycznia 28, 2010, 02:08:34 »
    Plądrowanie niszczyło by wioski ? Myślę że to zbyt ryzykowne. Natomiast od jakiegoś czasu myślę nad czymś w rodzaju pomocy mieszkańcom splądrowanej wioski właśnie przez dostarczenie takich materiałów. Dostawało by się taką "listę zakupów" tyle a tyle jedzenia, tyle a tyle narzędzi itp i bez dostarczenia tego splądrowane wioski "naprawiały" by się dużo dłużnej, ale jakoś nie wiem czy to było by warte umieszczenia, ale skoro już są takie tematy to doda.

Offline DrapiChrust

• Użytkownik
    • SAY CHEESE
    « Odpowiedź #2003 dnia: Stycznia 28, 2010, 13:40:11 »
    hm.... a ile zasobów potrzeba będzie do zbudowania wieśniaków dla nowej wioski? No, mam nadzieję że nie trzeba ich będzie własnoręcznie spłodzić, bo to żmudny i czasochłonny proces (one takie małe na początku są)
    No bo zakładam, że wieśniacy nie wezmą się z powietrza? Czy może jednak?

EDIT:
    No dobra, może przesadzam z ironizowaniem, ale takie sztuczne 'budowanie' wiosek kapkę morduje klimat moim zdaniem
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2010, 13:46:11 wysłana przez DrapiChrust »
    Gdybym był moderem... bada bada bidu bada bada bidu bidu bam...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2004 dnia: Stycznia 28, 2010, 14:16:41 »
    własnoręcznie spłodzić

Cóż... Do płodzenia ja bym tam nie rąk używał, ale na upartego można i tak próbować. ;D

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #2005 dnia: Stycznia 28, 2010, 14:42:10 »
    Ja natomiast chciałbym zobaczyć uciekających mieszkańców (którzy nie stawiali oporu) w czasie plądrowania - takie 4-5 oddziałów po 5-40 osób, które rozbiegałyby się po mapie, gdzie część z nich (o ile nie zostaliby napadnięci) wracałaby do zniszczonej lokacji, gdy atakujący odjedzie.

Co do pomocy w odbudowaniu - jestem za. Poprawiałby stosunki z daną lokacją i przyśpieszałby odbudowę, tylko gracz musiałby dowieźć pewną ilość towarów (od jedzenia, po futra, żelazo, drewno). Questów związanych z wioskami jest naprawdę mało i każdy pomysł może się przydać.

Jeszcze mam pytanio-sugestię:
    Czy dałoby radę ukryć wszystkie lokacje, ale tak, by po odkryciu jakiejś (odwiedzenie, bądź w czasie zlecenia questu) pojawiałaby się na mapie na stałe. Przydałaby się tu umiejętność Spotting - z pewnej odległości pojawiałaby się sama ikonka lokacji (bez nazwy), dopiero po wjechaniu do niej, otrzymywałaby nazwę oraz nie znikałaby po odjechaniu.
    Wszyscy mówią/piszą "Odkryj nowy świat".. Co to za odkrywanie, gdzie mamy wszystkie lokacje podane "na tacy" ;P ?

Pozdrawiam!

Tak, dokładnie tak chciałem z mapą zrobić i miałem się za to wziąć po skończeniu roboty z pogodą. Chciałem, by przypominało to trochę Fallouta, gdzie opszuczało się rodzinny azyl i wyruszało w wielki świat, w nieznane. Szkoda tylko, że nie da się całkiem mapy zakryć, no ale początkowy brak lokacji powinien tu wystarczyć. Myślę, że to będzie banalnie proste do zrobienia.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2010, 14:50:40 wysłana przez Daedalus »

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2006 dnia: Stycznia 28, 2010, 15:19:17 »
    Z tymi zakrytymi lokacjami to bardzo fajny pomysł. A mam jeszcze sugestię co do palenia wiosek. Czy nie dało by się zrobić tak żeby po naciśnięciu opcji "Spal wioskę" Przenosiło nas na bitwę we wiosce i sami z naszymi wojskami musielibyśmy niszczyć budynki. Z budynkami mogłoby być jak w Warbandzie na trybie Find and destroy.

Pozdrawiam.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2007 dnia: Stycznia 28, 2010, 17:32:18 »
    Z tymi zakrytymi lokacjami to bardzo fajny pomysł. A mam jeszcze sugestię co do palenia wiosek. Czy nie dało by się zrobić tak żeby po naciśnięciu opcji "Spal wioskę" Przenosiło nas na bitwę we wiosce i sami z naszymi wojskami musielibyśmy niszczyć budynki. Z budynkami mogłoby być jak w Warbandzie na trybie Find and destroy.

Pozdrawiam.

Że co ?! Siekierą byś chciał każdy budynek rąbać ?! Czy ty ocip...... ?!
    Przecież to jest szalony pomysł !
    Dajesz ognia na strzechę i patrzysz jak się hajcuje, a nie z siekierą na dom... -_-' (te niektóre pomysły to naprawdę..., najpierw lepiej pomyśleć niż od razu pisać).
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2008 dnia: Stycznia 28, 2010, 17:51:48 »
    Znaczy nie chodziło mi żeby rąbać siekierą :P Tylko żeby obiekty do zniszczenia były takie jak w WB. I można dodać item pochodnię, którą dostawalibyśmy po wybraniu opcji spal.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2009 dnia: Stycznia 28, 2010, 19:48:23 »
    A ja jeszcze wrócę do pomysłu NIFN'a. Jak wioska jest plądrowana to widać na mapie słup dymu. Wiec nawet jak jest nie odkryta to możemy ją z dość dużej odległości zlokalizować. Można by tu wprowadzić na mapie tymczasowy znacznik symbolizujący najeżdżany obiekt...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"