Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 330306 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #2025 dnia: Stycznia 29, 2010, 18:19:46 »
    Wybacz, pisałem post w pośpiechu i zapomniałem dodać przeczenia. Już poprawione.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #2026 dnia: Stycznia 29, 2010, 21:11:43 »
    A czy komunikaty np. Zamek X jest oblegany przez lorda Z z królestwa Y" będą nam wyskakiwały? Bo jeśli tak to troche dziwne , że nie znamy jakiegoś
    zamku/miasta/wioski ale wiemy , że ktoś je oblega:/

Już pisałem o tym, że będę przeglądał dialogi i komunikaty.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2010, 23:58:13 wysłana przez Daedalus »

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2027 dnia: Stycznia 29, 2010, 21:17:23 »
    Aha, mam jeszcze pomysł, żeby informacje dotyczące nas bezpośrednio (jak to, że nasze miasto/wieś/zamek jest atakowany) wyskakiwało nam w okienku. Bo ten mdły tekst często po prostu umyka a tu się okazuje, że nie mamy zamku.

Opcja off/on. Można by to również poszerzyć o takie opcja jak np. "Pokazuj dane o całym królestwie" i wtedy w okienkach wyskakiwały by wszystkie informacje z całego królestwa, do którego należymy.

Offline arek818

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2028 dnia: Stycznia 30, 2010, 08:29:55 »
    Nie wiem czy już taki pomysł był ale można by wprowadzić coś takiego gdy wchodzimy do miasta idziemy do dowódcy no tych co jeżdżą od miasta do miasta i za drobną opłatą możemy się przenieś do innego miasta w czasie drogi mogli by nas napaść bandyci i musimy walczyć
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline rakkar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2029 dnia: Stycznia 30, 2010, 10:46:20 »
    ehh, chyba wy mnie nie zrozumieli (niektórzy) albo się historii nie uczycie(nieuki jedne [!]), no ale mniejsza, były dwie zasady "wasal mojego wasala jest/nie jest moim wasalem'', więc potrzebne były conajmniej "drzewko" Senior -> wasal seniora ->wasal wasala i właśnie o to w moim pomyśle chodziło
    1.(do twórcy) Da się usprawnić ragdoll?, bo ostatnio w nativie walczyłem, i mnie zniesmaczyło to, że umarlak klęczał, a był martwy
    2.czy w modzie będzie więcej dźwięków, tzn. czy podczas walki będzie więcej okrzyków, bo w nativie to co chwila słyszę te same odgłosy
    file:///C:/Documents%20and%20Settings/Dom.DOM-4199ADBEA4F/Pulpit/animated.gif

Offline Widmo102

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2030 dnia: Stycznia 31, 2010, 17:42:39 »
    Może wprowadził byś animacje dobijania ?

Offline Jędrek13

• BANITA
    • Użytkownik
    • S.W.A.T.4 ForEveR ! !
    « Odpowiedź #2031 dnia: Stycznia 31, 2010, 17:58:07 »
    Daedalus mówił, że nie ma na razie czasu uczyć się 3ds maxa. Ale jak ty to sobie wyobrażasz? Ogłuszyłeś przeciwnika i go dobijasz??

Pozdrawiam

Offline Widmo102

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2032 dnia: Stycznia 31, 2010, 20:14:22 »
    Jędrek13 grałeś w Medieval 2 Total War ?

Offline Jasio troll-killer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2033 dnia: Stycznia 31, 2010, 21:35:08 »
    Widmo102 - ja w to grałem, a jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić w tej grze. Trochę to takie... bezsensowne, jeśli mnie spytasz, i poza tym, za dużo czasu by na to trzeba było poświęcić, za dużo, nawet jak na mały smaczek.

Ps. Tak, jestem newbie na forum. :D
    Troll - bezmózgi kręgowiec z rodziny niekomunikatywnych. Zwykle wielki, tępy i cuchnący stwór unikający mydła i promieni słonecznych. Niezależne badania wykazały że trolle najlepiej rozmnażają się w środowisku Neostrady dzięki dużej zawartości pokarmu, którymi przede wszystkim są rożnego rodzaju fora internetowe, chaty itp. Występuje w wieku od 9 lat do 14, choć zdarzają się przypadki trolli pełnoletnich.

Offline nersal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2034 dnia: Stycznia 31, 2010, 21:50:31 »
    Otóż mam parę pomysłów, sami oceńcie czy są godne uwagi.

1. W nocy podczas podróżowania po mapie Lordowie mogli by rozbijać obozy. Chodzi o to by nie latali po mapie tylko stali w jednym miejscu jako ikonka namiotu.
    Tak samo podczas oblężeń. Pięknie by wyglądał zamek otoczony 15 namiotami.

2. W gospodach oprócz totalnego rozwalania baru i gry w kości ciekawa by była dać walka na pięści. Zarobki z tego procederu nie musiały by być duże dajmy nawet 2 czy 5 denarów, dało by to karczmie życie. Chodzi tu o samą frajdę z walki na pięści której w normalnym m&b nie ma wcale.  

3. To jest taka mała sugestia. Do rzeczy. Widzę możliwość by ludzie w karczmach siedzieli. Sekwencja animacji człowieka gdy koń staje dęba (ctrl + j) bardzo przypomina siedzenie na krześle. zobacz i oceń to sam. Może by dało radę coś z tym zrobić.

4. W miastach mogli by być żebracy, którzy by się sami do nas odzywali i żebrali o pieniądze(oczywiście nie za każdym razem bo by było to irytujące). Gdy byśmy im odmówili tracili byśmy np 1 reputacji z miastem(a gdybyśmy wkradli się do wrogiego miasta mógł by nas zdemaskować), odpowiedź twierdząca oznaczała by stratę określonej kwoty.

5. Gdy zakradamy się do wrogiego miasta oprócz opcji przekradnięcia się przez bramę przydała by się możliwość przekupienia strażników (np. szansa albo wysokość łapówki zależna od perswazji).

6. Ten pomysł to już czysta fantazja ale co tam napiszę :D. Oznaczyć miejsca bitew na mapie jakąś fajną ikonką (coś jak 5 ciał na krzyż 2 wbite miecze w ziemie i włócznia). Można by na takim pobojowisku znaleźć jakieś 2 przedmioty które przeoczyli zwycięzcy czy zwerbować ocalałych których nie dobili.  

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #2035 dnia: Lutego 01, 2010, 12:33:38 »
    Według mnie przydały by się takie opcje:
    Player-Co ty i twoi ludzie robicie?
    Lord-Oblegamy Z
    Player- Mogę się przyłączyć/Żegnaj
    Lord-Tak/Jeżeli chcesz , ale sami także byśmy sobie poradzili/Nie będę walczył u twego boku/ Żegnaj.
    Wtedy byśmy czekali wraz z lordem , aż będzie szturm.

Player-Przeprowadź szturm (kiedy lord oblega zamek , a nam nie chce się czekać aż będzie przygotowany).
    Lord-Poczekaj , muszę się przygotować/Do boju!

Player-Oblegaj... (wydaje mi się , że ie ma takiej opcji).
    Lord- Dobrze , wyruszam / Niestety nie mam wystarczających sił / Przygotuje się  i  za kilka dni wyruszę.

Offline Widmo102

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2036 dnia: Lutego 01, 2010, 16:40:20 »
    Jasio troll-killer. Chodzi mi o dodanie czegoś podobnego do finiszerów z Medieval 2 Total War

Offline Jasio troll-killer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2037 dnia: Lutego 01, 2010, 16:45:06 »
    Widmo102 - ja rozumiem, ale wydaje mi się, że za dużo by na to czasu trzeba było poświęcić.
    I potem jeszcze opanować takie błędy jak dobicie kogoś pchnięciem maczugą :P za dużo czasu, i, jak mówił Daedalus, nie ma on zamiaru na razie gmerać w 3ds maxie.
    Troll - bezmózgi kręgowiec z rodziny niekomunikatywnych. Zwykle wielki, tępy i cuchnący stwór unikający mydła i promieni słonecznych. Niezależne badania wykazały że trolle najlepiej rozmnażają się w środowisku Neostrady dzięki dużej zawartości pokarmu, którymi przede wszystkim są rożnego rodzaju fora internetowe, chaty itp. Występuje w wieku od 9 lat do 14, choć zdarzają się przypadki trolli pełnoletnich.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #2038 dnia: Lutego 01, 2010, 16:55:11 »
    A przejrzeli temat? A zauważyli, że Daedalus wspomniał, że po ogłuszeniu postaci zostaje tylko jej model, a już nie można niczego z nią zrobić?...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline gun999

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2039 dnia: Lutego 01, 2010, 22:01:26 »
    Miał bym takie pytanko.

Czy istnieje możliwość zmiany tego wstrętnego i niesamowicie brzydkiego paska zdrowia na coś ładniejszego, co bardziej zbudowało by klimat? To co jest sprawiło, że wiele razy poległem w boju ponieważ nie byłem w stanie spojrzeć na tą odrażającą rzecz w prawym dolnym rogu ekranu. Jeżeli możliwa jest zmiana to proponował bym coś a'la Fable - czyli żeby było widoczne ładne i zmiany rzucały się w oczy. Rozumiem, że mało prawdopodobne aby było dużo ładniejsze, ale cokolwiek będzie lepsze niż obecne. Wiem, że to pierdoła, ale o wielkich produkcjach świadczą właśnie takie szczegóły, a ja mówiąc szczerzę po prostu nie trawie tego nieczytelnego, malutkiego, brzydkiego i w żaden sposób nie pasującego do klimatu paska zdrowia. Oczywiście mówiąc o pasku mam na myśli wszystko co się na ekranie podczas bitwy będzie pojawiać.