Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 330748 razy)

Opis tematu:

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1980 dnia: Stycznia 19, 2010, 19:03:29 »
    Co do tych rogów, to już dodałem do mojego moda animację grania na nim + dźwięk. Jeśli chcecie, mogę pożyczyć.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #1981 dnia: Stycznia 19, 2010, 21:55:46 »
    No właśnie zajmował by slot. A to spory problem ;p Bo zazwyczaj w ekwipunku mam strzały,łuk,tarcze,miecz lub tarcze,miecz,włócznie,i miecz 2h wiec nie miał bym za co zamienić ;D

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1982 dnia: Stycznia 19, 2010, 22:08:47 »
    Z tego, co się orientuję róg był po to, by dać rozkaz ataku, bądź by wezwać wsparcie. Jeśli w grze służyłby on tylko po to, by sobie pograć, to dajcie spokój... Rozumiem, gdyby po jego wydęciu na pole walki wkraczałyby nasze posiłki, czy coś, ale tak to wg. mnie pomył zbędny i jak już wcześniej mówiono zajmowałby 1 cenny slot.

Może zamiast ego typu urozmaiceń dodać jakieś sensowne animacje do wydawania rozkazów? np.
    "Do Ataku / Rozpocząć ostrzał" - postać wysuwałaby prawą rękę do przodu (w stronę wroga),
    "Utrzymać pozycję / Wstrzymać ogień" - bohater unosiłby prawą rękę w góry (ale nie na "wprost"),
    "Podejść 10 kroków naprzód" - gracz delikatnie machałby ręką w stronę wroga,
    "Cofnąć się 10 kroków" - jw, tylko machałby w drugą stronę...
    itp...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2010, 22:25:14 wysłana przez NIFN »

Offline Jezus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1983 dnia: Stycznia 19, 2010, 23:14:11 »
    Sam odgłos rogu gdy nadchodzą posiłki. Problem solved and everyone happy.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1984 dnia: Stycznia 20, 2010, 01:38:52 »
    Róg zajmujący slot ? z całym szacunkiem, myślę że to poronione. Sloty odzwierciedlają to że nie da się założyć na siebie 50 mieczy i to jest OK ale tak róż no nie ważył on raczej 20 kilo o ile wiem poza tym to to daje się przewiesić przez szyje i trzymać  "na klacie" więc nie widzę powodu zęby poświęcać na to slot, nie wystarczy mieć po po prostu ze sobą?
    Wracając do kwestii slotów, Daedalus czy dalej planujesz dodać jeszcze jeden slot kiedy jest się konno ? bo ten pomysł zdaje się mieć ręce nogi i inne wymagane kończyny.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1985 dnia: Stycznia 20, 2010, 10:38:00 »
    A może zrobić ubranko/zbroję z widocznym rogiem i wtedy ta opcja by działała ?

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1986 dnia: Stycznia 20, 2010, 13:43:14 »
    To oznaczało by dodanie kilku(nastu?) nowych zbroi z rogami, czy takie dłubanie było by warte świeczki ?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1987 dnia: Stycznia 20, 2010, 14:14:45 »
    To oznaczało by dodanie kilku(nastu?) nowych zbroi z rogami, czy takie dłubanie było by warte świeczki ?
    Nie mówię że kilkanaście, ale powiedzmy po jednej dla każdej frakcji.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1988 dnia: Stycznia 20, 2010, 14:45:00 »
    A może lepiej dodać taki slot jak na jedzenie w poprzednich wersjach, tylko że ten byłby na róg.

Pozdrawiam.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1989 dnia: Stycznia 20, 2010, 15:14:29 »
    A dało by radę, zrobić komendę, że wszyscy łucznicy zaczynają celować, a kiedy drugi raz ja wydamy strzelą?
    Dało by to pewne opcje taktyczne, jak puszczanie salw, a nie strzelanie nierówno.
    Oczywiście łucznicy nie mogli by długo trzymać, a czas jaki jest potrzeby do puszczenia kolejnej salwy dla kuszników, dłuższy więc balans by pozostał.

Offline DrapiChrust

• Użytkownik
    • SAY CHEESE
    « Odpowiedź #1990 dnia: Stycznia 20, 2010, 15:23:27 »
    Nie mówię że kilkanaście, ale powiedzmy po jednej dla każdej frakcji.

Nie wiem czy gra jest warta świeczki. W grze jest limit itemów i nie wiem czy warto go tym zapychać...
    Nie mam za to nic przeciwko traktowaniem rogu jako przedmiotu do slotu. Chcesz mieć bajer to poświęć się trochę. Zresztą rycerz na koniu z półtoraręcznym mieczem, tarczą, łukiem i strzałami to dla mnie lekkie przegięcie (średniowieczny rambo :). Nie próbuję tu sugerować, żeby zmniejszyć ilość slotów, w żadnym wypadku. Tak tylko głośno myślę :D

D: ja to też mam refleks :] Dopiero wysłałem PM, sorki....
    Gdybym był moderem... bada bada bidu bada bada bidu bidu bam...

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #1991 dnia: Stycznia 20, 2010, 18:34:22 »
    ja używam łuku do wybijania ostatnich wrogów konnych  po bitwie ;p nie chce mi się za nimi ganiać na koniu a już na pewno nie na piechotę ;D

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1992 dnia: Stycznia 20, 2010, 21:28:01 »
    Ale po kij takie szczegóły? Wystarczy dźwięk i tyle. To nie jest ArmA w wersji średniowiecznej żeby się o takie szczegóły martwić.

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1993 dnia: Stycznia 21, 2010, 02:02:19 »
    Moim zdaniem największa zaletą tego moda będą takie szczegóły. Właśnie te małe smaczki jak pojawiające się we wioskach budynki. Po co to? Bo naprawdę nieźle wygląda i dodaje grze świeżości:D

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1994 dnia: Stycznia 21, 2010, 16:05:33 »
    Co innego jest stodoła, a co innego jest dźwięk rogu który ma zaznaczyć nadejście posiłków. Nie potrzeba rogu przy zbrojach, czy trębacza, wystarczy dźwięk.