Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328714 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zdunio

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Życie i śmierć dla narodu
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1425 dnia: Listopada 11, 2009, 16:45:58 »
    To uzywaj przykładów z m&b bo nigdy mój koń nie padł na hita NIGDY.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1426 dnia: Listopada 11, 2009, 16:49:47 »
    A jak mu konny z lancy przywalił ? Też nie padł ? Myślmy realistycznie. W M&B konny to jest czołg i przy odpowiednich umiejętnościach można nim rozbić armie 100 ludzi. Konie opancerzone mogły by zostać ale można by było zwykłym koniom, nie "pancernym" odjąć życie tak by na hita były.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1427 dnia: Listopada 11, 2009, 16:55:34 »
    A jak mu konny z lancy przywalił ? Też nie padł ? Myślmy realistycznie. W M&B konny to jest czołg i przy odpowiednich umiejętnościach można nim rozbić armie 100 ludzi. Konie opancerzone mogły by zostać ale można by było zwykłym koniom, nie "pancernym" odjąć życie tak by na hita były.

Ja takie coś proponowałem...

Edit: Całkowicie się z tobą zgadzam. To jest mod aby zagrać dla przyjemności, a nie aby się irytować jak na hita mają khegritów... Rzezimieszek w koszulce ma takie coś zrobić.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2009, 17:28:12 wysłana przez Jedes »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1428 dnia: Listopada 11, 2009, 17:25:26 »
    Co zaliczasz do koni niepancernych? Rumaka i Łowcę też? W takim razie najemna kawaleria i łucznicy konni będą tracić wierzchowce gdy tylko coś w nie trafi, jaki w takim razie będzie sens utrzymywania konnych miotaczy?
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1429 dnia: Listopada 11, 2009, 19:58:14 »
    A nie było by lepiej odjąć nieopancerzonym koniom bonusy do obrony przez pancerz, bo przecież go nie mają a dodać za to więcej punktów życia tak żeby po 300-400 miały?
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1430 dnia: Listopada 11, 2009, 21:31:27 »
    Przecież to już kompletnie by sensu nie miało, bo koń nieopancerzony wytrzymywałby dłużej niż taki "czołg". Ja proponuje delikatnie zwiększenie życia i pancerza kosztem szybkości i zwrotności u koni opancerzonych, a u koni nieopancerzonych zmniejszenie życia i armora za szybkość i zwrotność...

Offline Zdunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1431 dnia: Listopada 11, 2009, 22:16:16 »
    Ja powiem tak, to nie w koniach jest problem tylko w kawalerzystach wrogich. Na hita z lancy nie padał koń... Człowiek to był spychany a lanca pękała. A kawalerzyści nie umią przywalić nachyloną lancą, i tu jest bug, jak ty będziesz ZA koniem jechal z lancą w jego tyłku to go zabijesz po 10 sekundach... mimo, że ty ŚCIGASZ wroga a nie go szarżujesz.

Offline Joannes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1432 dnia: Listopada 12, 2009, 00:28:14 »
    Witam
    Jako iż trudno przeczytać sporą ilość stron w tym temacie, nie wiem, czy zostało coś o tym wspomniane, jeśli tak, proszę o usunięcie posta.
    Jak udało mi się wyczytać, Rhodocy będą wzorowani bardziej na husytach. I takie moje pytanie - wiem, że bawiłeś się z tarczami, a co z pawężami? Zostaną te drzwi wyrwane z zawiasów, z pomalowanym herbem? Nie chodzi mi o barwę, tylko o kształt. Tu kilka przykładowych pięknych pawęży:
    http://pics.myarmoury.com/view.html?pavise06.jpg
    http://pics.myarmoury.com/view.html?pavise01a.jpg
    http://pics.myarmoury.com/view.html?pavise1450a.jpg
    http://pics.myarmoury.com/view.html?pavise04.jpg
    http://pics.myarmoury.com/view.html?pavise10.jpg
    http://pics.myarmoury.com/view.html?pavise07.jpg
    http://pics.myarmoury.com/view.html?pavise_prague15c.jpg
    Drugie pytanie : Mapa świata zostanie nieco ożywiona? Bo troszkę ubogo jest, jak się spotyka samych lordów, karawanę z rzadka i bandytów. Przydałoby się coś więcej. :)

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1433 dnia: Listopada 12, 2009, 02:18:52 »
    Może to takie zbyt duże życzenie więc tylko pytam. czy jest możliwa współpraca pawęży i kuszy? na zasadzie że pawęż się wbija w ziemi kusze opiera o wyżłobienie i strzela zza osłony, z tego co wiem niektóre pawęże miały specjalne wycięcia w tym celu. Jest to wykonalne?

Offline Zdunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1434 dnia: Listopada 12, 2009, 14:53:34 »
    Chyba się nie da takiego czegoś zrobić kolego. Może się da zrobić ale jako jedną broń ;p.  o do pawęzi... To są takie piękne pawęzie tylko, że nie dostanie takiego arcydzieła zwykły chłop co tydzień w wojsku jest ;p.

Offline Joannes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1435 dnia: Listopada 12, 2009, 17:27:27 »
    Zdunio, przeczytaj proszę ja Ciebie mój post jeszcze raz, a potem swój. Chyba, że niedostępność miałeś na myśli z powodu kształtu. W sumie to chyba nie aż tak wielka różnica, by z powodu kształtu stało się coś nieosiągalne dla wojownika.

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1436 dnia: Listopada 12, 2009, 18:22:47 »
    Chyba się nie da takiego czegoś zrobić kolego. Może się da zrobić ale jako jedną broń ;p.  o do pawęzi... To są takie piękne pawęzie tylko, że nie dostanie takiego arcydzieła zwykły chłop co tydzień w wojsku jest ;p.
    Jeżeli mielibyśmy pod tym względem patrzeć na M&B to nie byłoby sensu robić ładnych tekstur, bo długo by kolesie musieli u nas w armii siedzieć, zeby coś takiego dostać :)
    To jest gra, a zeby się miło grało to powinno ładnie wyglądać, więc jak najbardzierdziej mogłby w grze chłop dostać wyczepistą, wy***aną w kosmos broń/zbroje z wyglądu. Chyba, ze będą fajnie zrobione teksturki starych przedmiotów, to się również miło patrzy.

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1437 dnia: Listopada 12, 2009, 19:47:45 »
    Zdunio, przeczytaj proszę ja Ciebie mój post jeszcze raz, a potem swój. Chyba, że niedostępność miałeś na myśli z powodu kształtu. W sumie to chyba nie aż tak wielka różnica, by z powodu kształtu stało się coś nieosiągalne dla wojownika.
    Wydaje mi się, że Zduniek nie napisał tego do ciebie :o

Offline Zdunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1438 dnia: Listopada 12, 2009, 20:03:47 »
    Do niego także to napisałem, i nie ogarniam o co mu chodzi... TAKIE PAWĘDZIE SĄ W GRZE. Wystarczy popatrzeć w sklepie lub na wyszkolonych pawęzników. Bo sam powiedział, że nie chodzi o wzory, które są tak piękne na tych pawędziach, że ich krwe chyba nigdy nie opryskałą bo w zamku na ścianie wisiały.

Offline Joannes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1439 dnia: Listopada 12, 2009, 20:24:19 »
    Aż przebiegłem się po sklepach i kilku Rhodockich armiach. Żadna z podanych przezemnie pawęży nie jest taka sama jak w grze (udało mi się odróżnić... dwa modele? Jeden używany przez strzelców i sierżantów, drugi (ta postrzępiona deska) przez resztę. Najbardziej podobna jest ta:
    http://pics.myarmoury.com/view.html?pavise1450a.jpg
    tylko że ten "pagórek" po środku jest dużo węższy i ledwo widoczny.