Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328887 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hermit

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1005 dnia: Sierpnia 11, 2009, 14:00:51 »
    Zła i dobra? Nie, odpada myślę.

W zamian za to proponuje dodać spadek honoru podczas prądrowania wsi

Bo to jedna z najbardziej opłacalnych rzeczy a same relacje z lordem i wsią są za małą stratą.

Swoją drogą, czy poprzez niszczenie wsi itp można finansowo zrujnować lorda? Chodzi mi o to czy on ma coś w stylu sakiewki ze złotem? Jeżeli tak to może opcja podarków w złocie dla naszych lordów. Zwiększałoby to powiedzmy relacje o trochę  i dawało coś jeszcze

Tak, a co do ilości wojsk to jak dla mnie można by zmniejszyć limit u lordów i u nas o połowę.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1006 dnia: Sierpnia 11, 2009, 17:03:03 »
    Strata relacji z wioska mala strata? ja pladruje jesli do tego jestem zmuszony i zaraz potem robie questy od starszego by relacje wrocily do 0

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1007 dnia: Sierpnia 11, 2009, 17:18:39 »
    chodziło mi o to, bo czytalem, w ktoryms dziale (starszy, ale chyba tego moda dotyczyl) o zdarzeniach losowych i czesc osob denerwowalo to, ze wszyscy przy zlych czynach mieli spadek honoru i ogolem nic dobrego z tego nie bylo, wiec pomyslalem, ze cos takiego byloby dobrego, zeby bycie zlym bylo oplacalne, ale jak nie to nie bede sie sprzeczal (demokracja :P)

i jeszcze jedno: niedawno zaczalem grac w moda Sword of Damocles i tam bylo cos takiego, ze dalo sie ustawic bohaterom, zeby sami starali sie o ekwipunek, wybieralo sie tylko rodzaj broni jaki ma nosic, a po bitwie bohater sam wybieral sobie lepszy ekwipunek z tych lupow
    czy daloby sie cos takiego zrobic w tym modzie

Offline Dunios

• BANITA
    • Użytkownik
    • HAHA
    « Odpowiedź #1008 dnia: Sierpnia 11, 2009, 22:07:24 »
    Ja proponuje zrobić realistyczne obrażenia z broni dystansowej np.lecimy w kolczudze dostajemy 2 strzały w tułów i nie żyjemy,
    lecimy z pełno zbrojo płytową strzały od niej się odbijają jak siki od deski klozetowej i później wyskakuje kusznik i nam jedno bełto 
    pancerzyk przebija i jeszcze proponuje zrobić prawdopodobną  szarżę konia np końiem bojowy wjeżdżam na rekruta i on wstaje i biega dalej to jest irytujące

pozdro
                                                                                                                                                         Dunios

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1009 dnia: Sierpnia 12, 2009, 01:35:26 »
    Ta, Ciebie to wkurza....ja kiedyś biegałem po polu bitwy (jakaś ważna była, szczegółów nie pamiętam), miałem może jeden lub dwa HP i nagle potrącił mnie przebiegający koń (pusty) :)

Moje sugestie co do moda:

Jak się wejdzie do plądrowanej wioski mamy obrazek. Po jego prawej stronie jest zabita krowa z dwoma strzałami. Apeluje o wymazanie tej krowy ponieważ jej tam nie może być: bydło sie kradło a nie mordowało w samoobronie. Łapiecie o co chodzi? Proponuje dokończyć co jest zaczęte i nie rozgrzebywać nowej roboty za bardzo bo inaczej moda nigdy się nie wyda. Fajnie bybyło gdyby powstał progressbar.

Co jeszcze: Daed, wspomniałeś kiedyś, że mod będzie ważył ok 1gb. Jeżeli mi się przyśniło to wyprowadź mnie z błędu. Jeżeli tak było to wielka prośba: w trosce o użytkowników ze słabym łączem podziel ten plik na kilka części. Pozdrawiam i thx.

EDIT: warto by też podnieść wymagania co do broni i zbroi w taki sposób, żeby płytówka na klacie była naprawdę dużym osiągnięciem. Podobnie z cenami przedmiotów: miasta powinny dawać dwa razy mniej kasy za loot i powinny rzeczy sprzedawać dwa razy drożej. Dałbym też min. 30zł za jednego wieśniaka w wiosce.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2009, 02:07:52 wysłana przez Castlebreaker »

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1010 dnia: Sierpnia 12, 2009, 08:58:53 »
    Ja proponuje zrobić realistyczne obrażenia z broni dystansowej np.lecimy w kolczudze dostajemy 2 strzały w tułów i nie żyjemy,
    lecimy z pełno zbrojo płytową strzały od niej się odbijają jak siki od deski klozetowej i później wyskakuje kusznik i nam jedno bełto
    pancerzyk przebija i jeszcze proponuje zrobić prawdopodobną  szarżę konia np końiem bojowy wjeżdżam na rekruta i on wstaje i biega dalej to jest irytujące

A mnie irytuje Twoje realistyczne wyobrażenie średniowiecznego pola bitwy. Słyszałeś może kiedyś o Wojnie Stuletniej? Jeśli tak, to powinieneś zrozumieć bez moich zbędnych słów to co chciałem Ci przekazać ;P Co do konia to się w 100% zgadzam ;)

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1011 dnia: Sierpnia 12, 2009, 09:09:04 »
    Ale ja rozumie, że płytówka odbija w miarę (lub przynajmniej amortyzuje) strzałę z łuku a przy bełcie wysiada. Wszystko kapuje. Ale nie wiem czy jest sens rozgrzebywać kolejny skrypt, który nie jest przecież aż tak niesamowicie ważny. Dla mnie wystarczy to, że płytówki nie rozwale przy użyciu sztyleta lub krótkiego miecza (chyba, że pchnięciem) -to jest już duży krok do przodu. Jeżeli skrypt do bełtów byłby do zrobienia w 5 min to super. A co jeżeli jego wykonanie potrwa tydzień? przesunięta premiera o pierdółkę. Nie wiem ile by to było pracy dlatego ciężko mi ocenić sens takiego czegoś.

Daed, bardzo bym prosił o wypowiedź o cenach, jeżeli możesz, gdyż bardzo mnie to ciekawi. Będą większe czy nie? Ew. masz może dostęp (jako modder) do jakiegoś poradnika jak to zepsuć samemu? ;]

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1012 dnia: Sierpnia 12, 2009, 09:21:47 »
    Właśnie, że nic nie rozumiesz. Otóż nie ważne czy strzała czy bełt jest wystrzelony. Ważne z jaką siłą, pod jakim kątem, jaka pogoda, odległość strzelającego i potencjalnej ofiary i wiele innych czynników (tylko proszę bez insynuacji, bo już raz ktoś się rzucał jak napisałem te czynniki w celu wyjaśnienia jakiemuś userowi na czym polega problem a ktoś inny zrozumiał, że chcę aby Daedalus wrzucił to do moda). A zaproponowałem Ci przestudiowanie Wojny Stuletniej, gdyż tam łucznicy odegrali dość ważną rolę w zwycięstwach Anglików nad opancerzonymi arystokratami francuskimi ;) I koniec offtop. Chcesz się więcej czegoś dowiedzieć to poczytaj książki albo napisz mi na PW a ja postaram Ci jakoś pomóc ;)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1013 dnia: Sierpnia 12, 2009, 09:53:18 »
    Myslę, że tych pomysłów jest aż nad to. Pozatym, mistrz D. i tak zrobi co bedzie chciał.

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1014 dnia: Sierpnia 12, 2009, 10:39:30 »
    warto by też podnieść wymagania co do broni i zbroi w taki sposób, żeby płytówka na klacie była naprawdę dużym osiągnięciem. Podobnie z cenami przedmiotów: miasta powinny dawać dwa razy mniej kasy za loot i powinny rzeczy sprzedawać dwa razy drożej. Dałbym też min. 30zł za jednego wieśniaka w wiosce.
    co do kasy za loot to może lepiej zostawić tak jak jest, bo jednak z utrzymaniem wojsk (żołd) jest troche problem, ale dobrze by było, żeby te lepsze bronie i zbroje dużo kosztowały i miały większe wymogi (chyba dobrze zrozumiałem)

Offline Dunios

• BANITA
    • Użytkownik
    • HAHA
    « Odpowiedź #1015 dnia: Sierpnia 12, 2009, 11:14:22 »
    ze zbrojami to to się zgadzam na 100% np. 14 lvl zardzewiała zbroja płytowa 3 tysiące kupuję i mam najlepszą zbroję w grze nie chodzi o podstawową nazwę

Offline DrapiChrust

• Użytkownik
    • SAY CHEESE
    « Odpowiedź #1016 dnia: Sierpnia 12, 2009, 18:24:13 »
    Ale tutaj problemem jest raczej przelicznik wartości w zależności od modyfikatora... hehe

Tak po ludzku - zbroje z dopiskiem "zardzewiały" , "zniszczony", "podarty" etc. za dużo tracą na cenie i są tańsze od gorszych od nich słabszych zbroi normalnej jakości. Fakt, strasznie irytujące niedociągnięcie.

Nic nie proponuję (do czasu aż...), ale głupotą jest też że w ogóle można sobie ot tak na targu kupić płytówkę... sry, ale to nie ziemniaki, tego nie sprzedawało się na kilogramy. Takie zbroje robione były na osobiste zamówienie przez najznamienitszych kowali i były z reguły kunsztownie wykończone (herb właściciela, te sprawy)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2009, 21:47:18 wysłana przez DrapiChrust »
    Gdybym był moderem... bada bada bidu bada bada bidu bidu bam...

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1017 dnia: Sierpnia 12, 2009, 19:52:02 »
    Te rzeczy - szarża konia, obrażenia są do ustawienia w pliku module (o ile moje info są prawidłowe).

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1018 dnia: Sierpnia 13, 2009, 07:25:42 »
    Te rzeczy - szarża konia, obrażenia są do ustawienia w pliku module (o ile moje info są prawidłowe).

Wydaje mi się że chodzi raczej o :
    item_kinds1
    wystarczy zwykły notatnik.

Offline swistakf16

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1019 dnia: Sierpnia 15, 2009, 14:47:07 »
    Witam. OK to ja chce coś zasugerować (nie czytałem tych 69 stron więc jak było to przepraszam). Sugeruje zrobić z tego krainę nadbałtycką z Polską,Zakonem Krzyżackim itp. albo pozmieniać nazwy bo już mi się nie dobrze robi jak widzę te same miasta, kraje, tych samych lordów i te same kolory (wydaje mi się że tak było w SoD i dlatego mi się nie podobał).

EDIT: Nie wiadomo czasami kiedy ma wyjść mniej więcej mod? Może będzie jeszcze na wakacjach?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2009, 15:04:16 wysłana przez swistakf16 »