Może pora zaktualizować Rządy Miecza - Informacje
A mod ponoć maił wyjść w połowie lipca...
Zgadzam się z tobą ^^ Daed dostał chyba za dużo pomysłów i według mnie, powinien on albo zakończyć sugestie do pierwszej wersji moda(mam nadzieję że nie będzie tylko 1 i ostatnia :]) albo po prostu nic nie mówić i zrobić tyle, ile uważa że wystarczy :] dla mnie to już jest i tak masa tych sugestii, a prawie cały lud tego forum czeka na twojego moda Daed :)
@edit
tak teraz czytałem temat "kultury" i widzę tam jedną rzecz źle osadzoną, a mianowicie ktoś napisał o irytującym wychodzeniu lordów z zamku podczas oblężenia. Jak niby mają wyjść bez stawienia jakiegokolwiek oporu z obleganego właśnie zamku? Chciałbym by to zostało zmienione.
I jeszcze odnośnie tego mojego pomysłu sprzed kilku stron, odnośnie plądrowania wiosek/oblegania zamku, kiedy to plądrowania przerwać nie można, albo nie można przerwać oblężenia tak, by potem do niego wrócić... moim zdaniem mogły by być 2 rozwiązania do plądrowania/oblegania.
Plądrowanie;
#1) Mogłaby być opcja zostawienia oddziału plądrującego (z jakimś minimalnym składem wojsk)
#2) Mogłaby być opcja odejścia od plądrowanej wioski na jakiś obszar, czyli że każda wioska ma określone pole plądrowania. Można by było wtedy uciec na jakiś odcinek i poczekać aż wrogi lord odejdzie a potem powrócić(podczas naszego odchodzenia plądrowanie zostało by "zapauzowane"
Obleganie:
Praktycznie to samo, tylko że oddział oblegający powinien mieć większy minimalny skład wojsk, i powinno być większe pole na które można uciec niż przy wiosce. Przyjęłoby się?
Wow, rozpisałem się xD