Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328932 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #975 dnia: Sierpnia 07, 2009, 10:29:30 »
    Otóż, gdy spotykamy się z jakimś lordem, to on stoi na kawałku skały. Czy można podmienić teren na bardziej naturalny ?

Można. I już dawno to zrobiłem. To miała być taka mała niespodzianka i chciałem sprawdzić, czy ktokolwiek tą zmianę zauważy, no ale...

Wygląda to tak (to jest rozmowa na mapie świata po udzieleniu pomocy grupie wieśniaków):

Teren zmienia się w zależności od miejsca spotkania.

Offline DKarol

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #976 dnia: Sierpnia 07, 2009, 10:42:08 »
    Teraz to do rzeczy wygląda... Mały dodatek a cieszy :D

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #977 dnia: Sierpnia 07, 2009, 10:59:12 »
    Przynajmniej 75% forum czeka na tego moda, a Dedal ( leniuch ) nic nie pisze, nie nie robi...:P

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #978 dnia: Sierpnia 07, 2009, 11:12:10 »
    Może pora zaktualizować Rządy Miecza - Informacje
    A mod ponoć maił wyjść w połowie lipca...

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #979 dnia: Sierpnia 08, 2009, 00:19:16 »
    W połowie lipca? Chyba wcześniej :P Ja tam mogę czekać na tego moda nawet do końca roku, razem z wydaniem Warband :P Daedalus odwala niezły kawał roboty tworząc RM. Oby nie spadło Mu morale :P
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #980 dnia: Sierpnia 08, 2009, 08:38:59 »
    Morale raczej nie spadły tylko za dużo pomysłów mu w "głowie siedzi" ...
    Pewnie napisał miliony skryptów co dały fajny efekt a się nie pochwalił... Dobra nieważne, lepiej nie zawracać mu głowy wersją beta...

Trochę z chodzimy z tematu, więc mam taki pomysł aby król danej nacji miał koronę, żeby się wyróżniał od pozostałych lordów...
    Jak myślicie?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2009, 08:40:38 wysłana przez DKarol »

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #981 dnia: Sierpnia 08, 2009, 09:04:06 »
    W niektórych modach takie coś ma już prawo bytu. Sądzę, że Daedalus już pomyślał o takim szczególiku. Chyba, że odrzucił już dawno taką pierdołę :)

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #982 dnia: Sierpnia 08, 2009, 10:33:47 »
    Ale dlaczego pierdołę? Ja potem takiego króla po chełmie na polu bitwy rozpoznawałem i miałem na co polować ;] Oby nie było tylko tak jak w starym Lords & Realms (nota bene jeden z lepszych modów jakie znam) gdzie to kiedyś chełmy były za małe i królom z nich pół twarzy wystawało ;] (w nowej wersji poprawili ten błąd)

• Użytkownik
    « Odpowiedź #983 dnia: Sierpnia 08, 2009, 11:46:17 »
    Bo to wg mnie pierdółka :P Ja tam nigdy nie miałem problemu z rozpoznaniem króla zwłaszcza (za literówki przepraszam) Yarogolka czy Gravetha, gdyż oni mieli zbroje heraldyczne ze swoimi herbami, których ja nigdy nie wybierałem, a po za tym mieli charakterystyczne uzbrojenie :) I żeby nie było, że jetem przeciwny takiemu udogodnieniu, wręcz przeciwnie jestem za :)

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #984 dnia: Sierpnia 08, 2009, 18:14:56 »
    Charakterystyczne uzbrojenie? Nie bardzo wiem co masz na myśli w tej chwili. Używali jakichś specjalnych broni? Nie pamiętam bo w native 1011 grałem ostatnio jakieś pół roku temu.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #985 dnia: Sierpnia 08, 2009, 19:05:53 »
    Przypuszczam, że rozchodzi się o to, że lordowie w swoim uzbrojeniu nie przypominali żadnego ze zwykłych żołnierzy. Nie dzierżyli jakichś unikatowych broni, czy zbroi. Po prostu ich strój był charakterystycznie dobrany i wyróżniali się nim na bitwie. Dobrze to wyjaśniłem?
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

• Użytkownik
    « Odpowiedź #986 dnia: Sierpnia 08, 2009, 19:13:00 »
    Tak, dzięki Shrama:) Tak więc np. Król Yarogolek  ma zbroję heraldyczną, nadziak, nie pamiętam tarczy, ale chyba rycerska i bodajże hełm nordycki z okularem;)

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #987 dnia: Sierpnia 09, 2009, 16:10:48 »
    Może pora zaktualizować Rządy Miecza - Informacje
    A mod ponoć maił wyjść w połowie lipca...

Zgadzam się z tobą ^^ Daed dostał chyba za dużo pomysłów i według mnie, powinien on albo zakończyć sugestie do pierwszej wersji moda(mam nadzieję że nie będzie tylko 1 i ostatnia :]) albo po prostu nic nie mówić i zrobić tyle, ile uważa że wystarczy :] dla mnie to już jest i tak masa tych sugestii, a prawie cały lud tego forum czeka na twojego moda Daed :)

@edit

tak teraz czytałem temat "kultury" i widzę tam jedną rzecz źle osadzoną, a mianowicie ktoś napisał o irytującym wychodzeniu lordów z zamku podczas oblężenia. Jak niby mają wyjść bez stawienia jakiegokolwiek oporu z obleganego właśnie zamku? Chciałbym by to zostało zmienione.
    I jeszcze odnośnie tego mojego pomysłu sprzed kilku stron, odnośnie plądrowania wiosek/oblegania zamku, kiedy to plądrowania przerwać nie można, albo nie można przerwać oblężenia tak, by potem do niego wrócić... moim zdaniem mogły by być 2 rozwiązania do plądrowania/oblegania.

Plądrowanie;

#1) Mogłaby być opcja zostawienia oddziału plądrującego (z jakimś minimalnym składem wojsk)
    #2) Mogłaby być opcja odejścia od plądrowanej wioski na jakiś obszar, czyli że każda wioska ma określone pole plądrowania. Można by było wtedy uciec na jakiś odcinek i poczekać aż wrogi lord odejdzie a potem powrócić(podczas naszego odchodzenia plądrowanie zostało by "zapauzowane"

Obleganie:

Praktycznie to samo, tylko że oddział oblegający powinien mieć większy minimalny skład wojsk, i powinno być większe pole na które można uciec niż przy wiosce. Przyjęłoby się?

Wow, rozpisałem się xD
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2009, 16:21:44 wysłana przez Hitex »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #988 dnia: Sierpnia 09, 2009, 20:42:11 »
    Dead zaktualizuj informacje o modzie tak żeby było wiadomo co w nim będzie a później kolejne pomysły wypuszczaj w kolejnych wersjach.

Offline Gzdnkh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #989 dnia: Sierpnia 09, 2009, 22:00:29 »
    @up
    A: "proszę", "czy mógłbyś"..? Autor moda nie jest murzynem na plantacji.

No chyba, że razem na piwo chodzicie, wtedy przepraszam.