Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328696 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nave731

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • www.sekcja9.fora.pl
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #750 dnia: Lipca 03, 2009, 09:26:30 »
    Wpadłem na taki pomysł: Rozstawianie warownego obozu. Jeżeli gramy głównie piechotą byłoby to bardzo przydatne. Jeżeli widzimy idącą w naszym kierunku wrogą armię rozstawiamy taki obóz. Dzięki niemu będziemy mieli większą szansę na zwycięstwo. Nie wiem czy obóz otoczony wałem lub jakąś prostą palisadą byłby realistyczny więc wpadłem na pomysł żeby wprowadzić możliwość ustawienia wagenburga. Wcześniej musielibyśmy kupić wozy w mieście. Nie wiem czy to nie za wczesne czasy na wagenburg więc niech wypowie się jakiś znawca.
    To może niezbyt potrzebny bajerek więc jeśli nie w tej, to może w następnej wersji? ;)

EDIT dół:
    Co do wagenburga to chodziło mi o ustawienie wozów w taki sposób, aby ochraniały obóz. To taki pierścień lub prostokąt złożony z wozów bojowych, w środku którego jest obóz lub jeszcze jeden pierścień. Wozy bojowe biorące udział w bitwie byłyby całkiem fajne. Rzeczy te są pewnie trudne do zrobienia i wymagałyby dużo pracy, a Daedalus ma na pewno ważniejsze rzeczy do zrobienia niż zajmowanie się takimi pierdółkami.

Jeśli się nie mylę już podsuwałeś pomysł z rozbijaniem obozu warownego ,ten pomysł nie jest niczym nowym. Tylko jest pewien problem dla Daedalusa ,żeby takie coś zrobić trzeba zmodyfikować (i dodać) conajmnie 50 pól bitewnych z owymi "wozami bojowymi" lub obozem warownym.
    Jak dla mnie pomysł odpada...
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline eho419

• Użytkownik
    « Odpowiedź #751 dnia: Lipca 03, 2009, 10:29:10 »
    50? A nie wystarczyło by po jednym na każdy teren?

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #752 dnia: Lipca 03, 2009, 10:42:03 »
    No tak. Po jednym na każdy teren, których jest około 5? W kilku wersjach: górzystej, półgórzystej, ćwierćgórzystej i płaskiej. Dodatkowo razy trzy: wszystkie powyższe z legionem drzewek, z laskiem i bez lasku....każdą planszę trzeba by edytować. 5x4x3=60

Offline eho419

• Użytkownik
    « Odpowiedź #753 dnia: Lipca 03, 2009, 11:16:13 »
    No tak. Po jednym na każdy teren, których jest około 5? W kilku wersjach: górzystej, półgórzystej, ćwierćgórzystej i płaskiej. Dodatkowo razy trzy: wszystkie powyższe z legionem drzewek, z laskiem i bez lasku....każdą planszę trzeba by edytować. 5x4x3=60

Chyba że obóz dało by sie rozbić tylko na płaskim niezalesionym obszarze:P (o ile jest da się tak zrobić, Ale chyba jest coś takiego np. przy zdarzeniach losowych więc chyba się da:D)

Btw. mam jedną prośbę(do Daedalus-a) Nie rób "odblaskowych" zbroi:P w "Sword of Damocles" Jest ich dość dużo i szczeże mówiąc wyglądają tragicznie(szczególnie płaszcze i kolczugi  jak by były z lateksu Brrr...) Takie jest przynajmniej moje zdanie:)
    Down@

Gzdnkh- racja:P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2009, 17:38:37 wysłana przez eho419 »

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #754 dnia: Lipca 03, 2009, 11:56:37 »
    Ile razy walczyłeś na płaskim ,niezalesionym obszarze? 1000, 2000 a może więcej i napewno zauważasz ,że prawie zawsze teren różni się czymś od reszty...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Gzdnkh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #755 dnia: Lipca 03, 2009, 12:08:08 »
    A musi się różnić? Jeżeli 60 scen to dużo, a jedną da się zrobić w krótkim czasie (nie wiem, da się?), a bajer fajny, wyróżniający moda, to wolisz żeby była jedna scena obrony obozu, czy żeby nie było żadnej?

Trudności mozna mnożyć bez końca spamując temat.

Skoro w temacie są "sugestie", to użytkownicy je zgłaszają, a autor moda decyduje czy warto je wprowadzić.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #756 dnia: Lipca 03, 2009, 14:28:19 »
    Tak sobie myślę, że fajne by były turnieje, nie tylko z cyklu klepania się po ryjach, ale np. strzelania z łuku. Albo zwody w jeździe konnej, (chociaż tu pewnie AI by zawiodła... bo myślałem np. o jakiś torach przeszkód, a z tego co zauważyłem AI nie umie skakać).
    Fajnie by też było jakby, gdy mamy jakiegoś wrogiego lorda, albo podpadliśmy jakiemuś miastu, wyżej wspomniani wysyłali by na nas płatnych zabójców. Np. odpoczywamy w obozie, czy karczmie i nagle pojawia się, że jesteśmy napadnięci w nocy. Potem jakbyś my zabili już tego zbója, to można by przy nim znaleźć kartkę prowadzącą do jakiegoś lorda, któremu moglibyśmy, przed królem udowodnić winę.

Jeszcze mam pytanie: w czasie oblężeń, jak np. skończą się już moi, a mamy strzały można podbić praktycznie każdy zamek, bo AI (jk napisałem wyżej) nie potrafi skakać, więc wystarczy stanąć na drabinie i ich wystrzelać gdy biedni prą na mur (nie lubię, używać bugów, ale przyznam, raz mnie podkusiło). Dałoby się to poprawić?

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #757 dnia: Lipca 03, 2009, 17:41:44 »
    Fajnie by też było jakby, gdy mamy jakiegoś wrogiego lorda, albo podpadliśmy jakiemuś miastu, wyżej wspomniani wysyłali by na nas płatnych zabójców. Np. odpoczywamy w obozie, czy karczmie i nagle pojawia się, że jesteśmy napadnięci w nocy. Potem jakbyś my zabili już tego zbója, to można by przy nim znaleźć kartkę prowadzącą do jakiegoś lorda, któremu moglibyśmy, przed królem udowodnić winę.

Jak to nie ma płatnych zabójców? A jak wchodzisz do miasta lub wsi czasami wpadasz w pułapkę .Lipa ,że ci "zabójcy" są tylko bandą hałastry i łatwo ich pokonać. Z dowodami winy byłby nawet dobry pomysł ,taki ...orginalny :D.
    J.Słowacki Testament mój

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #758 dnia: Lipca 03, 2009, 22:39:29 »
    No ale chodzi mi o to, by zabójca atakował nas We śnie i mamy jakiś tam sztylet (spod poduszki) i gołą klatę. Btw: oryginalnych (wiem dziwna pisownia, ale poprawna).
    Może to głupie, ale marzą mi się walki w karczmach na gołe pięści i klaty. Sam czasem jakiegoś bandytę, lubię z pięści położyć, bo to wymaga techniki. A w karczmie, by np. obstawiali i w takim ala ringu pralibyśmy się... Takie tam marzenia.

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #759 dnia: Lipca 03, 2009, 23:54:16 »
    Taak ,to również mi się marzy :D. Turnieje "mordobicia" na specjalnych arenach ,gdzie wygrana wcale nie musi być nadzwyczaj wysoka ,a przeciwnicy będą chołota z ulicy...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #760 dnia: Lipca 04, 2009, 09:35:13 »
    Może to głupie, ale marzą mi się walki w karczmach na gołe pięści i klaty.

Cóż, co kogo kręci ;]

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #761 dnia: Lipca 04, 2009, 12:02:44 »
    Z tego co mi wiadomo to chyba Kolba robi mod Tawern Brawl, opowiada on o takich właśnie "bitwach".

Offline inqq

• Użytkownik
    • 101st.eu
      • 101st.eu
    « Odpowiedź #762 dnia: Lipca 04, 2009, 14:57:43 »
    Mini mod :D

101st.eu Zapraszamy!

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #763 dnia: Lipca 04, 2009, 17:50:34 »
    Tak sobie myślę, że fajne by były turnieje, nie tylko z cyklu klepania się po ryjach, ale np. strzelania z łuku. Albo zwody w jeździe konnej, (chociaż tu pewnie AI by zawiodła... bo myślałem np. o jakiś torach przeszkód, a z tego co zauważyłem AI nie umie skakać).

Bardzo fajne pomysły , z checia zobaczyl bym je w modzie.

Deadalusie mój angielski jest dosyć słaby ale angielskim forum "chyba" napisałeś ( oczywiście jeżeli dobrze zrozumiałem) ze mod wyjdzie w polowie lipca. Mozna na to liczyc tez w polskiej wersji ?? ;>

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #764 dnia: Lipca 04, 2009, 18:41:50 »

Bardzo fajne pomysły , z checia zobaczyl bym je w modzie.

Deadalusie mój angielski jest dosyć słaby ale angielskim forum "chyba" napisałeś ( oczywiście jeżeli dobrze zrozumiałem) ze mod wyjdzie w polowie lipca. Mozna na to liczyc tez w polskiej wersji ?? ;>

Tam polska wersja, pomijając to że eng jest lepsza to chce pograć nawet w alfa po chińsku.