Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329094 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #555 dnia: Czerwca 15, 2009, 19:34:36 »
    nizyn: nie Daedlus, tylko Daedalus ;-)

gamer: co masz na myśli?
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #556 dnia: Czerwca 15, 2009, 20:39:22 »
    To co ma sie robic w nocy ? Praktycznie tylko walczyc bo biegac po mapie ;/ troche za wolno. hmm, smieszny według mnie pomysl zeby wiesniaki nie mogeli sie obudzic dla wojownika. Sklepy to moge jeszcze byc zamkniete, ale ludzie nie przesadzajcie

offtop:nie gamer chodzi mi o to ze myslaem ze sam zrobiles bo praktycznie kazda sygnaturka jaka jest to przewaznie to jest ukryty link do watku ;p

Offline gamer96

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #557 dnia: Czerwca 15, 2009, 20:46:59 »
    @Barudokuku -  chodzi mi o to, że wieśniacy też muszą spać i można by było wprowadzić ograniczenie do rekrutacji w nocy zn. w nocy wieśniaków nie będzie można rekrutować lub będzie ich dużo mnie.

@Kradus - 1. nie umiem rysować :P. 2. Jest oficjalna ale też się dziwie :P.

Co robić w nocy? Może spać?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #558 dnia: Czerwca 15, 2009, 20:49:58 »
    W nocy w miastach będą tylko strażnicy. I otwarta gospoda, oczywiście. ;)

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #559 dnia: Czerwca 15, 2009, 20:50:19 »
    Zjadłem "A"? Gdzie? Wstaw quote'a i mi pokaż ;] I zwiększcie lekko rolę kusz. Proszę, DAED...

DaedAlus;D

Czasami mam wrażenie, że nawet gdybym skrócił ksywę do samego "D" to ludzie i tak by ją przekręcali... :P
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2009, 20:53:12 wysłana przez Daedalus »

Offline Bolo313

• Użytkownik
    • CS is everything. M&B too.
    « Odpowiedź #560 dnia: Czerwca 15, 2009, 20:52:21 »
    Daedalus, a możesz zmienić teksturę wieży oblężniczej na jakąś porządniejszą,
    Np. wywalić te okrycia ze skóry, dodać jakieś metalowe okucia itp.
    "Jutro jest dziś, tyle że jutro."

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #561 dnia: Czerwca 15, 2009, 20:57:18 »
    A dało by się zrobić przebijalność? Tarcz i ew. ludzi?

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #562 dnia: Czerwca 15, 2009, 21:24:27 »

Bez przesady, skóry niech zostaną, ale można dodać jakąś lepszą teksturkę;)

Czasami mam wrażenie, że nawet gdybym skrócił ksywę do samego "D" to ludzie i tak by ją przekręcali... :P

A kiedyś się zastanawiałem co może oznaczać twoja ksywka. Ale z niczym mi się nie kojarzy prócz z mieczem Rolanda z Pieśni o Rolandzie Durendalu no i Daedalusy z wikipedii;D

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #563 dnia: Czerwca 15, 2009, 21:34:38 »
    Cytat: Daedalus

A co ja mam powiedzieć? ;-)

Cytat: Bolo313
    możesz zmienić teksturę wieży oblężniczej na jakąś porządniejszą,

A skąd takie nagłe stwierdzenie?...
    Okrycia ze skóry były zawsze. Gdyby nie one, wieża od razu by spłonęła - a dodatkowo jest to obrona dla agresorów.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #564 dnia: Czerwca 15, 2009, 23:16:46 »
    A dało by się zrobić przebijalność? Tarcz i ew. ludzi?

Nie bardzo wiem o co Ci chodzi? Czy chodzi o to ,że strzała ,bełt lub tym podobny przedmiot przebijałby ludzi i tarcze? Jeśli tak to nie jestem tym zainteresowany. Chociaż z drugiej strony jeśli "nawinie" Ci się pod łuk 3 wrogów i to w jednej linii i zabijesz ich to jest to nie lada wyczyn i można się nim chwalić :D.

Daedalus to jest konstrukcja nośna samolotu zbudowanego na cześć "człowieka ,który podbił niebiosa" ,czyli Dedala.
    To taka mała dygresja :D.

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości co do mojej ksywy - http://en.wikipedia.org/wiki/Daedalus - ze wskazaniem na Deus Ex.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2009, 08:28:36 wysłana przez Daedalus »
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #565 dnia: Czerwca 18, 2009, 09:47:42 »
    A może ekonomia miast/zamków/wsi? Polepszyć ją, do tego licznik poddanych, lepsza specjalizacja produkcji wsi/miast?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #566 dnia: Czerwca 18, 2009, 10:02:58 »
    Cytat: Daedalus
    Można stworzyć patrol za pomocą jednego z towarzyszy (bohaterów). Niestety nie ma możliwości wprowadzenia ograniczenia wielkości oddziału. Innymi słowy - bohater może mieć ograniczenie do 20 ludzi w oddziale, ale bez problemu możesz dać mu i 200, bo nie istnieje rzeczywiste ograniczenie, które blokowałoby Ci możliwość dania mu jednostek. Można za to dodać skrypt (a właściwie już chyba taki jest), który z czasem redukuje liczebność jednostek, gdy ich liczba przekracza maksymalny rozmiar oddziału.

Choć z drugiej strony... Mam pomysł, jak można by to ominąć i wprowadzić takie rzeczywiste ograniczenie. Obejrzę, czy wykonalny. ;)

Udało mi się to rozkminić. ;) Zrobiłem dla wymiany jednostek od zera nowy ekran, starając się, by wyglądał mniej więcej jak ten stary (niestety nie ma możliwości edytowania zahardkodowanych ekranów). Teraz nie będzie możliwe podarowanie komputerowi jednostek, jeśli jego oddział osiągnie limit (w Native z tego co pamiętam można było ich dawać ile się tylko chciało). Lordowie będą mogli mieć nieco większe oddziały, niż pozwalałyby im na to umiejętności (czyli tu jest bez większych zmian - coś ok. 70 osób, zamiast np. 20-30), ale już bohaterom nie będzie można dać jednostek więcej, niż pozwala im na to dowodzenie i reputacja, zatem będą pełnić bardziej role patrolowe i małych oddziałów zwiadowczych, chyba że sami zdobędą więcej jednostek dla siebie.
    Nowy ekran wymiany wygląda mniej więcej tak (jeszcze będzie poprawiony, gdy znajdę chwilę czasu):

W międzyczasie zabrałem Nordom pokazywane wcześniej tarcze. Uznałem, że to trochę głupio wygląda. Robiłem je dla innych jednostek i też inne jednostki je otrzymają. Nordom zaś zrobiłem nowe, bardziej przypominające styl Wikingów. Nowych wzorów jest coś ok. 50, co razy 6 tarcz daje prawie 300 nowych tarcz (niech mi jeszcze ktoś powie, że mało tego, to na miejscu zabiję :P ). Małe screeny zrobione na szybko:

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #567 dnia: Czerwca 18, 2009, 10:11:33 »
    Powiem krótko - wypas...

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #568 dnia: Czerwca 18, 2009, 10:12:15 »
    A nie da się więcej tych tarcz zrobić???? tak jakoś mało:)

Fajnie, że w końcu nie trzeba będzie latać po całej mapie i zbierać rekrutów......to zajmowało bardzo dużo czasu, choć z drugiej strony czasami można było natrafić na jakąś grupkę piratów do złojenia:)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #569 dnia: Czerwca 18, 2009, 10:21:46 »
    Fajnie, że w końcu nie trzeba będzie latać po całej mapie i zbierać rekrutów...

A nie trzeba będzie??? Ja nic o tym nie wiem. :P W modzie będzie jeszcze trudniej z uzyskaniem jednostek, niż w Native.