Można stworzyć patrol za pomocą jednego z towarzyszy (bohaterów). Niestety nie ma możliwości wprowadzenia ograniczenia wielkości oddziału. Innymi słowy - bohater może mieć ograniczenie do 20 ludzi w oddziale, ale bez problemu możesz dać mu i 200, bo nie istnieje rzeczywiste ograniczenie, które blokowałoby Ci możliwość dania mu jednostek. Można za to dodać skrypt (a właściwie już chyba taki jest), który z czasem redukuje liczebność jednostek, gdy ich liczba przekracza maksymalny rozmiar oddziału.
Choć z drugiej strony... Mam pomysł, jak można by to ominąć i wprowadzić takie rzeczywiste ograniczenie. Obejrzę, czy wykonalny. ;)
Udało mi się to rozkminić. ;) Zrobiłem dla wymiany jednostek od zera nowy ekran, starając się, by wyglądał mniej więcej jak ten stary (niestety nie ma możliwości edytowania zahardkodowanych ekranów). Teraz nie będzie możliwe podarowanie komputerowi jednostek, jeśli jego oddział osiągnie limit (w Native z tego co pamiętam można było ich dawać ile się tylko chciało). Lordowie będą mogli mieć nieco większe oddziały, niż pozwalałyby im na to umiejętności (czyli tu jest bez większych zmian - coś ok. 70 osób, zamiast np. 20-30), ale już bohaterom nie będzie można dać jednostek więcej, niż pozwala im na to dowodzenie i reputacja, zatem będą pełnić bardziej role patrolowe i małych oddziałów zwiadowczych, chyba że sami zdobędą więcej jednostek dla siebie.
Nowy ekran wymiany wygląda mniej więcej tak (jeszcze będzie poprawiony, gdy znajdę chwilę czasu):

W międzyczasie zabrałem Nordom pokazywane wcześniej tarcze. Uznałem, że to trochę głupio wygląda. Robiłem je dla innych jednostek i też inne jednostki je otrzymają. Nordom zaś zrobiłem nowe, bardziej przypominające styl Wikingów. Nowych wzorów jest coś ok. 50, co razy 6 tarcz daje prawie 300 nowych tarcz (niech mi jeszcze ktoś powie, że mało tego, to na miejscu zabiję :P ). Małe screeny zrobione na szybko: