Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328728 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #330 dnia: Maja 23, 2009, 13:33:09 »
    Kurcze zapomniałem powiedzieć że mój braciszek młodszy lubi tu sobie posiedzieć więc uwaga na niego CD zadaje durne pytania dobrze że nie zapytał czy w modzie będzie dało się jeździć na koniu :D zmieniam pasy niech sobie zrobi oddzielne konto xd

Offline KonQbenT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #331 dnia: Maja 23, 2009, 14:50:20 »
    dobry był by też motyw dodania nowych kast, bo te stare trochę już zbrzydły xD .... ale nie ma to jak Swadia :)

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    « Odpowiedź #332 dnia: Maja 24, 2009, 22:55:04 »
    czy dało by się zrobić update pierwszej stronki? jeżeli tak to bardzo bym prosił ;)
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #333 dnia: Maja 25, 2009, 08:47:35 »
    czy dało by się zrobić update pierwszej stronki? jeżeli tak to bardzo bym prosił ;)

Identyczną prośbę skierowałem do Dedala i ospowiedział kilka postów wcześniej i skoro tak bardzo Cię ten wątek interesuje to powinieneś chociaż trochę go śledzić....aktualizacja jest drugoplanowa, bo autor woli posiedzieć nad skryptami, a nie przypominać sobie rzeczy, które zrobił wcześniej

Ps. zapomniałem dopisać.....i dobrze chłopczyna robi:)
    « Ostatnia zmiana: Maja 25, 2009, 08:57:02 wysłana przez pwi7aaf »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #334 dnia: Maja 25, 2009, 20:06:14 »
     Mam też taki pomysł, żeby nie trzeba było wjeżdżać do wioski, żeby kupić bydło. Mała rzecz, a cieszy. Ogólnie za tego moda trzymam kciuki tak mocno, że popsułem naturalne i dwa komplety protez. I jeszcze się próchnicy nabawiłem od ciągłego obgryzania paznokci...

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    « Odpowiedź #335 dnia: Maja 26, 2009, 21:42:01 »
    Mam też taki pomysł, żeby nie trzeba było wjeżdżać do wioski, żeby kupić bydło. Mała rzecz, a cieszy. Ogólnie za tego moda trzymam kciuki tak mocno, że popsułem naturalne i dwa komplety protez. I jeszcze się próchnicy nabawiłem od ciągłego obgryzania paznokci...
    w pewnym modzie da sie rozmawiać ze starszym wioski przez menu chyba w sword of damocklels (niewiem czy dobrze napisalem nazwę)
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #336 dnia: Maja 26, 2009, 21:48:14 »
     No niby tak, ale to ładuje się dłużej, niż wjazd na wiochę. Naprawdę u mnie tak jest ;( Dlatego w menu wioskowym oprócz "kup zapasy od chłopów" powinno być też "kup bydło od chłopów".

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #337 dnia: Maja 27, 2009, 07:48:07 »
    Co do starszego wioski to tak w SoD jest ten pomysł i uważam go za bardzo dobry (czasem klucze 3 min po wiosce zanim go znajde) ale czy wypada taki plagiat :|?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Maja 27, 2009, 08:09:56 »
    Jak dla mnie to nie ma po co aż tak upraszczać rozgrywki, a co to za problem wjechać do wioski i wyjechać.....jakieś urozmaicenie....niedługo pewnie padną postulaty, żeby bitwy były rozgrywane w sposób automatyczny i ciekawe co wtedy powiecie....

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #339 dnia: Maja 27, 2009, 08:47:14 »
    (...)niedługo pewnie padną postulaty, żeby bitwy były rozgrywane w sposób automatyczny i ciekawe co wtedy powiecie....

No przepraszam ale czy takiej możliwości nie ma choćby w Native :D?
    Ale co do Sołtysa to moim zdaniem opcja pomocna...Jeżeli powiedzmy chcemy polepszyć z daną wsią stosunki to zan im wbije dojade tracę ~minutę-dwie teraz powtórz to ~40 razy to mamy sporą stratę czasu w stosunku do grywalności.

A Najlepiej by było (chociaż wątpie w taką możliwość) Stworzyć moduł przed grą czy ma taka opcja być czy nie xD

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #340 dnia: Maja 27, 2009, 09:07:08 »
    Witam!

Jeśli o mnie chodzi, to ja jestem za całkowitym usunięciem tych "quick jump-ów" do danych miejsc, lub ew. dodać możliwość odblokowywania danych lokacji, gdy taką się w danym miejscu znalazło (coś jak w 0.751).
    Ale rozumiem, że na forum jest więcej przeciwników, jak zwolenników tego typu rozwiązań, więc toczyć tematu nie będę... ;)

Jako, że mnie nie było jakiś czas... Wspaniałe screeny no i rozwiązania z tarczami Daedalusie, a dzięki podróży z Wercheg->Thir moje życie będzie kompletne ( :D ), oby tak dalej ;>

Pozdrawiam!

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #341 dnia: Maja 27, 2009, 09:11:26 »
    Też jestem calkowicie za zdjęciem tych menusów. Jak we wcześniejszych wersjach musiałeś popylać do sklepów na pieszo to błyo najlepsze rozwiązanie, ale tłumu nie przebijesz, a tłum chce ułatwień.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #342 dnia: Maja 27, 2009, 09:53:50 »
    Co do starszego wioski to tak w SoD jest ten pomysł i uważam go za bardzo dobry (czasem klucze 3 min po wiosce zanim go znajde) ale czy wypada taki plagiat :|?

Hehe, plagiat? :D To Hardrada z forum TW zrobił taką modyfikację menu i dodał do tweaków TheMageLorda, a potem prawie wszystkie mody to zapożyczyły - http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,46290.msg1251704.html#msg1251704 . Też to dodałem do swojego, już na samym początku tworzenia moda, ale potem trochę się zmienił ogólny koncept...

Jeśli o mnie chodzi, to ja jestem za całkowitym usunięciem tych "quick jump-ów" do danych miejsc

Jakiś czas temu rozmawiałem z Oktawianem i napisałem mu, że mam wielką ochotę wywalić całkowicie te menusy miast i wiosek. Jedyne co mnie przed tym powstrzymuje, to obecny wygląd miast. Są paskudne. Chcąc usuwać menusy i zmuszać gracza do każdorazowego odwiedzenia miasta, trzeba by podmienić prawie wszystkie sceny.

Jest jeden Polak, który się podjął zmiany scen miast na ładniejsze (Oktawian wie, o kogo chodzi, bo cały czas mnie męczy, bym do niego uderzył ;) ). Na razie przyglądam się postępom. Jeśli jego prace będą już na tyle zaawansowane i pozbawione bugów (trzeba robić też nowe sceny oblężeń), że można będzie myśleć o włączeniu jego miast do moda, to z pewnością zwrócę się do autora i zapytam, czy by się na coś takiego zgodził.

A jeśli się zgodzi, to menusy znikną (oczywiście nie wszystkie, bo muszą pozostać opcje takie jak chociażby możliwość oblegania). Podejrzewam, że wiele osób będzie na to narzekało, ale czasami warto zrezygnować z wygodnictwa na rzecz klimatu.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Maja 27, 2009, 10:04:34 »
    O to to właśnie chodzi.......klimat....cała ta gra nadgania nim i chcąc rezygnować z wędrówkach po wiosce to bardzo na nim straci......
    Jak dla mnie to może być menu wioski ograniczone do maksymum, żeby za każdym razem trzeba bylo coś w niej poszperać.....
    A budynki i ich wykonanie jak dla mnie może pozostać, w tą grę nie gra się ze wzgledu na piękną grafikę i każdy doskonale o tym wie,....

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #344 dnia: Maja 27, 2009, 10:07:43 »
    @ Daedalus

No i mówisz jak człowiek;D Dobrze że jesteś za takim rozwiązaniem jak usunięcie menusów. Co do tych budynków to wyglądają bardzo fajnie, ale autor cały czas nad nimi pracuje. Nie pamiętam dokładnie, ale ma skończoną paczkę Vaegirskich budynków, które prezentują się zayebiście.

Edit:
    (...)Jak dla mnie to może być menu wioski ograniczone do maksymum(...)
    Pifcio chyba ograniczone do minimum;D
    « Ostatnia zmiana: Maja 27, 2009, 10:09:19 wysłana przez proud »