Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328772 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #120 dnia: Kwietnia 17, 2009, 10:13:12 »
    W SoD jest coś takiego,że nikt nie przychodzi na miejsce zabitego lorda,a zabija się go nie na polu bitwy tylko po tym jak się go złapie,spadają wtedy stosunki ze wszystkimi frakcjami o -20,jak się zabije króla to na jego miejsce wchodzi lord z największą reputacją.Więc w sumie by się to nie opłacało.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #121 dnia: Kwietnia 17, 2009, 10:22:08 »
    No i co później jak wybijesz wszystkich lordów danej frakcji? Trochę bez sensu bo wojna, a co za tym idzie przyjemność z gry szybko się nudzi ponieważ jeśli za każdym razem stracisz pojmanego lorda to w końcu dojdzie do sytuacji, że królestwo pada nie pod wpływem działań wojennych, ale z powodu braku dowódców.
    Według mnie trochę bez sensu, ale to tylko moje zdanie.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #122 dnia: Kwietnia 17, 2009, 13:42:52 »
    Jestem tego samego zdania, lecz w SoD takiej głupoty nie ma .Twój mod ma już wszystko czego można by chcieć

Offline nizyn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #123 dnia: Kwietnia 17, 2009, 14:29:03 »
     A poc co zmieniać heraldykę? Można by było wprowadzić taki bajer, że na miejsce np. lorda Rudina wchodziłby Lord Rudin II. Lekka zmiana kodu twarzy (np. taka sama skóra i kolor włosów, ale lekko inne ułożenie twarzy)

Offline gronko10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Kwietnia 17, 2009, 15:38:26 »
    Fajnie by było jakbyś do moda dodał jakieś opcje katowania swojej armii :P Ja zawsze po wygranej walce z dużymi stratami chciałem trochę pobiczować paru żołnierzy :) Albo ich trochę głodzić xD

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #125 dnia: Kwietnia 17, 2009, 16:29:15 »
    A poc co zmieniać heraldykę? Można by było wprowadzić taki bajer, że na miejsce np. lorda Rudina wchodziłby Lord Rudin II. Lekka zmiana kodu twarzy (np. taka sama skóra i kolor włosów, ale lekko inne ułożenie twarzy)

Bez sensu.....całkowicie bez sensu.....jakoś dłuższego tekstu nie mogłem wymyśleć:)

Co do biczowania armii to......ale Wy macie wyobraźnie, skąd Wam takie pomysły do głowy przychodzą???

Poza tym życze owocnej pracy autorowi tego modu i na pewno jak już będzie skończony poświęce na niego większość swojego wolnego czasu:)

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #126 dnia: Kwietnia 17, 2009, 16:31:34 »
    Fajnie by było jakbyś do moda dodał jakieś opcje katowania swojej armii :P Ja zawsze po wygranej walce z dużymi stratami chciałem trochę pobiczować paru żołnierzy :) Albo ich trochę głodzić xD
    Wyobraź sobie, co by było gdyby ta cała ramia postanowiła się odwdzięczyć  dowódcy.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #127 dnia: Kwietnia 17, 2009, 17:09:56 »
    Ktoś się za dużo o Rzymie naczytał/naoglądał i teraz to wychodzi, tylko szkoda, że pochłaniał wiedzę połowicznie...

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #128 dnia: Kwietnia 17, 2009, 17:28:44 »
    Tak od siebie: błagam Was. Nie porównujcie ciągle RotS'a z SoD'em, gdyż nie każdemu musi się podobać ony SoD...

PS. Może wartoby w skrócie miast 'RotS' czy 'RoS' dać 'Roots', co przekłada się na 'korzeń'? Brzmi bardziej poetycko według mnie ;-)
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Kwietnia 17, 2009, 17:50:21 »
    Przydałaby się możliwość zostawiania wojsk w wioskach tak jak w przypadku bohaterów(Tzn. Można zostawiać bohatera w np. mieście) gdyż mnie zawszę derenwowało że mając wioskę zostawia się ją na pastwe losu oraz to że kiedy chcemy potrenować jakiś członków drużyny to chyba by było trzeba rozwiązywać całą armię zamiast wygodnie zostawić gdzieś te wojska.  Mam też nadzieje że czas budowy zostanie skrócony. Niewyobrażam sobie królestwa gdzie budowa młynu w wiosce trwa 48 dni...
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #130 dnia: Kwietnia 17, 2009, 17:58:53 »
    SoD 4 niema,ale w SoD 4.1,już to jest(można pobrać z m&brepository).Już pisałem,że zabijanie lordów byłoby niekorzystne bo z każdą frakcją i z każdym lordem spadałyby stosunki o -20 a gracz nie mógłby wchodzić do żadnego zamku nawet po zawarciu pokoju.Więc po zabiciu pięciu lordów danej frakcji stosunki z pozostałą pietnastką byłyby na -100 i z frakcją też.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2009, 18:06:10 wysłana przez MW »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #131 dnia: Kwietnia 17, 2009, 18:03:32 »
    Ktoś się za dużo o Rzymie naczytał/naoglądał i teraz to wychodzi, tylko szkoda, że pochłaniał wiedzę połowicznie...
    Jemu nie chodzi o dziesiątkowanie. Po prostu wkurzył się na nieudolność swoich ludzi i chce ich ukarać ;]

Offline ziomek496

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Kwietnia 17, 2009, 18:31:13 »
    Ja zaś wpadłem na taki pomysł, że przy atakowaniu dużej ilości wrogów naraz, przy zadawaniu szerokiego ciosu raniło się kilku wrogów.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #133 dnia: Kwietnia 17, 2009, 18:39:45 »
     Tiaaaa... Marzenie każdego gracza... I może jeszcze wprowadzić możliwość poznęcania się bronią nan padającym wrogiem! Muahahahaha! (serio :D)

Offline Vampire

• Użytkownik
      • CullenFamillyTeam
    « Odpowiedź #134 dnia: Kwietnia 17, 2009, 21:52:59 »
    Ja zaś wpadłem na taki pomysł, że przy atakowaniu dużej ilości wrogów naraz, przy zadawaniu szerokiego ciosu raniło się kilku wrogów.

W 100% popieram ten pomysł. To było by bardzo fajnie ściąć głowy trzem gościom na raz jak to było w filmie Ogniem i Mieczem