Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328937 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #105 dnia: Kwietnia 11, 2009, 21:57:52 »
    Wystarczyłoby dać powierzchnie 1. A poza tym my i tak nie będziey tej broni używać, więc raczej nie zwrócimy uwagi na inny dźwięk :P
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #106 dnia: Kwietnia 11, 2009, 22:01:14 »
    Grałem w dwa mody z możliwością blokowania mieczem (Star Wars: Calradia, lecz drugiego nazwę zapomniałem). W obu, by zblokować strzałę, trzeba było niesamowicie, niemożliwie wręcz dokładnie trafić z blokiem, natomiast z mieczem nie było większego problemu. Jakkolwiek dwie bronie są bardzo niehistoryczne, używali ich co najwyżej zabójcy, a ta jednostka winna być rzadka...

Do postu Pepesi: Dwie rzeczy. Też zastanawiałem się nad takim zastosowaniem broni kłutej...

Po 1. Jak wyobrażasz sobie rzut halabardą, która wszak zwykle miała długość 180-220 cm? Niewykonalne, zwłaszcza ze względu na kształt halabardy. To samo tyczy się długich włóczni - coś takiego winno być możliwe do krótkich dzid.

Po 2. Na silniku M&B jest to dosłownie niewykonalne.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #107 dnia: Kwietnia 11, 2009, 22:01:47 »
    A nie da się ustawić dźwięku metalowej tarczy? Pamiętam że taka występuje w Nativie.

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #108 dnia: Kwietnia 12, 2009, 12:01:07 »
    Szczerze mówiąc nie wiem,czy ta tarcza miała inny dźwięk,ja z kolej wziąłbym dźwięk zwykłego miecza,pozatym o ile dobrze pamiętam sztylet nie powinien służyć do blokwania,mógłby to być krótki miecz, jak wyobrażacie sobie  parowanie ciosu dwuręcznym mieczem przez taki sztylet?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Kwietnia 12, 2009, 12:04:17 »
    Tak to idź już żebrać od twórców źródło... jak będziesz miał ślinik to doda się dźwięk miecza...
    EDIT. głupia auto poprawa błędów. Chodziło mi o to że dodać dźwięk metalowej tarczy jest bardzo łatwo a żeby zmienić na dźwięk miecza trzeba mieć chyba źródło gry.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2009, 12:19:58 wysłana przez Mat berserker »

Offline VainV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Kwietnia 12, 2009, 12:14:35 »
    Nie dokońca zrozumiałem twojego posta,a co do nowych postaci-
    dziwek miecza...
    to nie wiem czy Daedalus planuje taką,ciekawa propozycja;)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #111 dnia: Kwietnia 12, 2009, 13:02:38 »
    Druga broń nie będzie jako tarcza, a jako taki mały (i rzadki) smaczek graficzny.

Pofatygowałem się i osobiście sprawdziłem, jak sprawa drugiej broni została rozwiązana w innych modach. Miałem rację, wszędzie jest ten sam problem z modelem nie trzymającym się dłoni. Jak dla mnie, to wygląda niebyt zachęcająco (niebieski miecz):

Nie dokońca zrozumiałem twojego posta,a co do nowych postaci-
    dziwek miecza...
    to nie wiem czy Daedalus planuje taką,ciekawa propozycja;)
    Eee, nie, dziwek raczej nie będzie. :P Z dwóch trzech powodów - 1. Autor moda Second Age pewnie by mi zarzucił plagiat. ;) 2. Pierwsze szeregi wojska to chyba jedno z najmniej odpowiednich miejsc dla tego typu jednostki. 3. Jeden mod z (nagimi) dziwkami to już jest i tak za dużo.

Garnizony w wioskach..
    ... są już w Native. Tylko że tam składają się z samych chłopów + kilku chłopek. U mnie będzie trochę inaczej i czasami trafi się jakiś silniejszy przeciwnik typu wartownika, czy wojowniczki.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2009, 13:08:48 wysłana przez Daedalus »

Offline VainV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Kwietnia 12, 2009, 14:58:58 »
    Tak to idź już żebrać od twórców źródło... jak będziesz miał ślinik to doda się dźwięk miecza...
    EDIT. głupia auto poprawa błędów. Chodziło mi o to że dodać dźwięk metalowej tarczy jest bardzo łatwo a żeby zmienić na dźwięk miecza trzeba mieć chyba źródło gry.
    Szczerze mówiąc mało się na tym znam,ale jak da się dodać dźwięk tarczy to zwykłego miecza,pewnie też,zresztą  twórca ostatecznie zdecyduje.

Mam pytanie,dlaczego pierwsze szeregi są dla Pań jakby je tu nazwać...lekkich obyczajów złym miejscem:)?Można by zrobić,takiego małego moda do M&B
    pt.Hot Coffee:),a i jeszcze jedno czy w modzie będzie możliwość zabijania złapanych lordów,takie coś jest już w SoD 4.1 i Roots of Yggdrasill?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2009, 15:09:40 wysłana przez MW »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Kwietnia 12, 2009, 15:01:31 »
    To źle ci się wydaje... Jak myślisz kto lepiej wie doświadczony modder czy ktoś kto Module system nie widział...
    Kończmy offtopa.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #114 dnia: Kwietnia 12, 2009, 20:20:25 »
    Jeden mod z (nagimi) dziwkami to już jest i tak za dużo
    Który? Powiedz! Pleaseeeeee :D (Second Age?)
    Co do garnizonów w wioskach: tak, chodziło mi o to, żeby nie walczyli sami chłopi, ale także jakiś oddziałek piechurów danej nacji, np. Vaegirscy piechurzy, Swadiańscy milicjanci itp. Fajne byłoby też danie odpowiednich chłopów do odpowiednich nacji. Tzn. po vaegirskich wioskach chodziliby wieśniacy w skórach, po Khergickich w khergit armorach i tej brązowo-zielonej nibyzbroi... itp.

Offline VainV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Kwietnia 12, 2009, 21:31:00 »
    Jeśli dobrze pamiętam nazywa się Nord Nude Girls,i jest gdzieś na m&brepository,tylko dla maniaków;)

Offline Lotosisko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Kwietnia 13, 2009, 16:36:38 »
    Sojusze frakcji można by dodać

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #117 dnia: Kwietnia 13, 2009, 18:25:55 »
     To dobry pomysł! A co do wieśniaków ja proponuję tak:
    Swadia-tak jak jest
    Vaegirzy-brodaci, w skórach
    Rhodocy-tak jak jest
    Nordowie-podobnie jak Vaegirzy
    Khergici-w khergit armorach, wogóle khergit tribesmeni. Na wioskach dużo statycznych koni (jeśli się da ingerować w ułożenie budynków).

PS. MW, dzięki, skorzystam ;)

Offline VainV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Kwietnia 13, 2009, 22:33:00 »
    Nie ma za co:)
    Daedalusie mam pytanie a pro po dwóch nowych frakcji które zaplanowałeś zrobić,czy jest szansa,że w modzie pojawi się chociaż jedna z nich,ponawiam moje poprzednie pytanie dotyczące możliwości zabijania lordów:)?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #119 dnia: Kwietnia 17, 2009, 08:16:37 »
    Jest szansa, że pojawią się obie. ;) Jak wielka - nie wiem.

Zabijania lordów nie będzie, bo to w ogromny sposób zmienia rozgrywkę. To raz. Dwa, na miejsce zabitych lordów musieliby się pojawiać inni, inaczej frakcja szybko by padła. A dodawanie nowych lordów to masa roboty. Po trzecie, nowi lordowie musieliby mieć własną heraldykę, a ja już teraz dobiłem do limitu bannerów i chcąc dodać nowe, musiałbym kombinować nad nowym systemem heraldyki.