Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania  (Przeczytany 120651 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania
    « Odpowiedź #345 dnia: Sierpnia 09, 2014, 10:09:29 »
    Scena wymarła i tyle. Nic nie ma wielkiego do kontemplowania. Na końcu zostaną tylko resztki, które zje Carpe.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #346 dnia: Sierpnia 09, 2014, 18:42:08 »
    Scena wymarła i tyle. Nic nie ma wielkiego do kontemplowania. Na końcu zostaną tylko resztki, które zje Carpe.
    I tak i nie. W czasie promocji sporo Polaków zakupiło WB. Wejdź na serwery i popatrz ilu Polaków gra na największych serwerach. Sam w native'a nie grywam ale turnieje są równie duże co w  2011/2012 roku. WNL z tego co widzę przebił liczbą ENL choć z początku była chyba jedna dywizja?
    Więc scena wróciła do punktu wyjścia. Są gracze baaardzo doświadczeni (jakby betatesterzy) i nowi. Sęk w tym, że klanów jest jak na lekarstwo a te które są raczej zamiast wsparcia i porady są często "hejcone". Nawet patrząc na listę administratorów serwera tawerny mam wrażenie, że ponad 50% spośród nich to nieaktywnie i trolle. Była też afera chyba, że mecz zaczął się z opóźnieniem, serwer był zarezerwowany na godzinę więc admin gdy tylko wystukała odpowiednia pora, zdjął hasło i cieszył się widząc jak wpadają tłumy randomów. A potem, ten sam admin ciśnie bekę, że klany wolą grać "nielegalnie" na serwerach WNLa niż prosić tawernę o pomoc. Oczywiście wiele przemawia aby zrozumieć tamtą sytuację i zachowanie. Klany także nie zachowały się fair, obie strony powinny szanować swój czas. A najlepiej szanować byłoby czas admina tak aby nie musieć go wołać, w końcu nikt nie będzie nadużywał adminpassa na własnym meczu...
    Tu leży problem. Właściwie nie mój bo ja w native'a nie gram teraz, ale raczej sceny która mogłaby się w sumie odrodzić skoro są klany.

Streszczając wypowiedź moim zdaniem, małe klany zasługują na wsparcie i porady nie hejty. Jeśli damy liderom czas aby nabrali doświadczenia to prędzej czy później coś może wykiełkuje z tego. Nawet jeśli skończy się na tym, że scena upodobni się do tej z TDL sprzed patcha, to zawsze będzie to jakiś postęp. Stąd może warto dać liderom klanowym adminpassa, zmieniać go regularnie co 7 dni i systematycznie zabierać go tym którzy nadużyją tego?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2014, 18:58:51 wysłana przez lygrys »

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #347 dnia: Sierpnia 09, 2014, 19:24:04 »

Prosze nie wyzywac mnie tylko dlatego, ze jestem grubym no-lifem.

Moim zdaniem competitive native bedzie grywalny do czasu Bannerlorda.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #348 dnia: Sierpnia 09, 2014, 21:42:08 »
    Nie rozumiem spamu w tym wątku. Jak chcesz stworzyć wirtualny Caritas dla młodych klanów Warbanda to stwórz sam wrzucę do puszki piątaka. Tylko po co. Chcesz komuś pomóc to pomóż a nie narzekaj. Do tego z drugiej strony mówisz jedno a potem, że i tak nie grasz w Nativa to nie wiesz. Cholera albo ja się postarzałem już albo nie rozumiem o co Ci chodzi. A z tym hasłem admina to odpada totalnie. Serwer jaki jest taki jest i tyle. Próby rekrutacji adminów były i pewnie będą. Nie moja wina, że nikt się nie pcha do adminowania.

@Carpe

Przepraszam XD

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #349 dnia: Sierpnia 09, 2014, 22:15:28 »
    ponad 50% spośród nich to nieaktywnie i trolle. Była też afera chyba, że mecz zaczął się z opóźnieniem, serwer był zarezerwowany na godzinę więc Stąd
    Jestem aktywny na przykład ja i co? Nikt tam nie wchodzi, bo ten serwer ma renomę równą zeru.

może warto dać liderom klanowym adminpassa
    Dać takim jak Renegado więcej luzu, to będzie jak na wnl, pobanują a potem co, sam będziesz odbanowywał bo jakiś dzieciak dorwał się do admina?

Była też afera chyba, że mecz zaczął się z opóźnieniem, serwer był zarezerwowany na godzinę więc admin gdy tylko wystukała odpowiednia pora, zdjął hasło i cieszył się widząc jak wpadają tłumy randomów
    O chyba odnosisz się tutaj do mnie! Tak, otworzyłem serwer po godzinie jak Dyktator poprosił mnie bym zajął się tym serwerem w czasie ich sparingu. Miałem akurat trochę czasu, więc to zrobiłem. No ale jeśli goście wchodzą na serwer 15-20 minut przed godziną 19, po czym do 19:30 - 19:40 nie potrafią rozpocząć, to marnują zarówno mój jak i swój czas. A tekstami typu, "Prusak wyp***dalaj", "Przyszedł szpiegować" sobie nie pomagają. Jeśli ktoś jest kulturalny i potrafi grać bez wyzywanie to jestem w stanie siedzieć po 2h na serwerze (pamiętny półfinał, a raczej finał Pucharu Polski).
    Poza tym jak nie grasz w Native, to po kiego wuja się tutaj wypowiadasz? Hmmm... Wracaj do Napoleonic'a ;)
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #350 dnia: Sierpnia 11, 2014, 00:07:07 »
    I tak i nie. W czasie promocji sporo Polaków zakupiło WB. Wejdź na serwery i popatrz ilu Polaków gra na największych serwerach. Sam w native'a nie grywam ale turnieje są równie duże co w  2011/2012 roku. WNL z tego co widzę przebił liczbą ENL choć z początku była chyba jedna dywizja?
    Więc scena wróciła do punktu wyjścia. Są gracze baaardzo doświadczeni (jakby betatesterzy) i nowi. Sęk w tym, że klanów jest jak na lekarstwo a te które są raczej zamiast wsparcia i porady są często "hejcone". Nawet patrząc na listę administratorów serwera tawerny mam wrażenie, że ponad 50% spośród nich to nieaktywnie i trolle. Była też afera chyba, że mecz zaczął się z opóźnieniem, serwer był zarezerwowany na godzinę więc admin gdy tylko wystukała odpowiednia pora, zdjął hasło i cieszył się widząc jak wpadają tłumy randomów. A potem, ten sam admin ciśnie bekę, że klany wolą grać "nielegalnie" na serwerach WNLa niż prosić tawernę o pomoc. Oczywiście wiele przemawia aby zrozumieć tamtą sytuację i zachowanie. Klany także nie zachowały się fair, obie strony powinny szanować swój czas. A najlepiej szanować byłoby czas admina tak aby nie musieć go wołać, w końcu nikt nie będzie nadużywał adminpassa na własnym meczu...
    Tu leży problem. Właściwie nie mój bo ja w native'a nie gram teraz, ale raczej sceny która mogłaby się w sumie odrodzić skoro są klany.

Streszczając wypowiedź moim zdaniem, małe klany zasługują na wsparcie i porady nie hejty. Jeśli damy liderom czas aby nabrali doświadczenia to prędzej czy później coś może wykiełkuje z tego. Nawet jeśli skończy się na tym, że scena upodobni się do tej z TDL sprzed patcha, to zawsze będzie to jakiś postęp. Stąd może warto dać liderom klanowym adminpassa, zmieniać go regularnie co 7 dni i systematycznie zabierać go tym którzy nadużyją tego?
    Już niejeden chciał pomagać nowym klanom i to nic nie dało. Albo odwalali coś z serwerami albo podczas turniejów. Większość nowych polskich klanów to wakacyjne bandy 13 latków zakładane przez gości którzy chcą po prostu być liderami XD Jak ktoś chce w miarę sensownie grać w wb niech dołączy do SRC albo kompletnie oleje polską scenę bo poza Saracenami nic sensownego nie ma i już nie będzie tutaj do Bannerlorda.

(click to show/hide)

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #351 dnia: Sierpnia 11, 2014, 00:11:09 »
    Muszę się z Tobą zgodzić, ale jaki ma sens wypisywanie "I tak rozpadniecie się za tydzień, więc niepowodzenia"? Nie można po prostu pominąć tego wątku i nic nie pisać? Też mnie wiele tych klaników denerwuje, ale skoro chcą grać to czemu mam im przeszkadzać?
    DANCE OR GET BANNED

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #352 dnia: Sierpnia 11, 2014, 00:14:10 »
    Muszę się z Tobą zgodzić, ale jaki ma sens wypisywanie "I tak rozpadniecie się za tydzień, więc niepowodzenia"? Nie można po prostu pominąć tego wątku i nic nie pisać? Też mnie wiele tych klaników denerwuje, ale skoro chcą grać to czemu mam im przeszkadzać?
    Śmieszne bo takie rzeczy piszą zwykle goście z klanów niewiele lepszych które też nic nie osiągnęły i prowadzą jedynie głupie spiny o mecze treningowe. Beka.

#classic

Offline HappyDexter

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Servi simus iuris, ut liberari possimus.
    « Odpowiedź #353 dnia: Grudnia 09, 2014, 22:52:26 »
    Mam takie niedyskretne pytanie: Czy można odpracować swoje punkty warning'u?
    Moje obecne 10 punktów otrzymałem jak najbardziej słusznie, lecz gdyby była takowa możliwość z chęcią skorzystałbym z niej.
    Pozdrawiam.

Przepraszam, jeśli odkopuje niewłaściwy wątek.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2014, 16:11:49 wysłana przez HappyDexter »
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #354 dnia: Stycznia 31, 2015, 19:07:57 »
    Zmieniłem lekko temat wątku, by nadawał się do szerszej dyskusji.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #355 dnia: Stycznia 31, 2015, 19:10:49 »
    Ja w sprawie usuniętego wątku o MLG. Wiem, że częściowo podpadał pod ten punkt regulaminu (mówię o sposobie pisania):
    6. Na forum tępi się pisanie wyłącznie WIELKIMI LITERAMI, StYlOo pOkEmOnuFF, Pisania Każdego Wyrazu Z Dużej Litery i każdej innej oznaki braku mózgu.
    ale ten wątek miał charakter humorystyczny i taki miał pozostać. Liczę na zrozumienie.
    Piszę jako przedstawiciel tych osób, bo też chciałem walnąć posta, ale mnie uprzedziliście z tym Koszem ^^

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Stycznia 31, 2015, 19:13:22 »
    Ja w sprawie usuniętego wątku o MLG. Wiem, że częściowo podpadał pod ten punkt regulaminu (mówię o sposobie pisania):ale ten wątek miał charakter humorystyczny i taki miał pozostać. Liczę na zrozumienie.
    Piszę jako przedstawiciel tych osób, bo też chciałem walnąć posta, ale mnie uprzedziliście z tym Koszem ^^
    podpisuje sie pod tym bo go założyłem xD

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #357 dnia: Stycznia 31, 2015, 19:19:08 »
    Oczywiście, że w tym przypadku chodzi o wyśmiewanie memów - inaczej nie miałoby to sensu.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #358 dnia: Stycznia 31, 2015, 19:39:53 »
    Ja w sprawie usuniętego wątku o MLG. Wiem, że częściowo podpadał pod ten punkt regulaminu (mówię o sposobie pisania):ale ten wątek miał charakter humorystyczny i taki miał pozostać. Liczę na zrozumienie.

Ja tam nic nie widziałem humorystycznego. Wątek zostaje w koszu.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #359 dnia: Stycznia 31, 2015, 19:44:15 »
    Zgadzam się MLG nie musi bawić wszystkich.
    Gdyby miały być przydzielane jakieś punkty ostrzeżeń, to bardzo proszę o przydzielenie mi ewentualnych punktów, a nie Trebornowi, lub dopisanie mi jego punktów - to ja byłem prowodyrem tego przedsięwzięcia - ślady moich niecnych działań dadzą się wyśledzić.