Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania  (Przeczytany 120692 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania
    « Odpowiedź #405 dnia: Marca 05, 2016, 18:29:02 »
    W razie pozytywnego rozpatrzenia powyższej (Ive) prośby wnoszę o zbanowanie Riveta za całokształt pisarski i umysłowy.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #406 dnia: Marca 05, 2016, 18:35:06 »
    Oczywiście się nie zgadzam. Rivet nic nie napisał adekwatnego do bana. Jedyny powód to tak naprawdę wyzwanie w piwach moderatora. Nie takie jednak wyzwiska tawerna widziała i za to nie banowała.

Ban jest w czysty sposób niesprawiedliwy i na to zwracam dobitnie uwagę i tyle. Mam prawo nie musicie się ze mną zgadzać. Jednak powraca polityka banowania za nic i to nie jest pozytywne. Oczywiście ja np. bana nie dostanę co bym nie zrobił. Jednak Rivet bana zgarnął.

A jeśli już banujecie Riveta to za jednym zamachem Prusak, ja i reszta powinna polecieć. To jest moje zdanie.

A z Alkhadiasem się nie zgodzę po to są wątki klanowe i multi, żeby w nich ostro dyskutować. Tam nie ma miejsca na kurtuazje.  Trebron nie wytrzymał i tyle. Jednak administracja nie musi się przyznawać do błędu a więc ich sprawa.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #407 dnia: Marca 05, 2016, 18:41:21 »
    Kiedyś już pisałem w dziale moderacji. "Dajcie palec, a odgryzą rękę"
    Wasze małpy, Wasz cyrk.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #408 dnia: Marca 05, 2016, 18:42:59 »
    Ive, niestety nie ma (albo stety) archiwum shoutboxa. Tam to by było więcej papierów na Riveta niż u Kiszczaka na Bolka...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #409 dnia: Marca 05, 2016, 18:44:13 »
    Taa jasne bo od kiedy banujemy za pisanie na SB. To już dawno tu był starej gwardii powinno dostać bana,

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #410 dnia: Marca 05, 2016, 18:44:38 »
    Gdyby rivet pisał w podobny sposób o kimś innym niż trebronie, to bana by nie dostał. Kara nieadekwatna, czasowy mute pasuje tu kilkakrotnie bardziej niż ban, będący przesadą.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #411 dnia: Marca 05, 2016, 18:53:17 »
    Polecam Wam wszystkim zapoznać się ponownie z regulaminem forum. Nie wiem, czemu Dyktator daje sobie tak wchodzić na głowę, ale myślę że ten wątek powinien zostać zamknięty na pewien czas.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #412 dnia: Marca 05, 2016, 19:04:08 »
    IvE, te twoje oskarżenia są naprawdę żałosne. Zachowujesz się w tej chwili, jak dzieciak.

Rivet dostał bana za całokształt. Od wielu miesięcy co jakiś czas zgarniał upomnienia. I tak, Matimie - mute czasowy, czy nawet ban czasowy są adekwatne w takich przypadkach. Tyle, że Rivet zgarniał już takie rzeczy po kilka razy i nic to nie zmieniło w jego zachowaniu. Wiele razy ostrzegałem go też, że jeśli nie zmieni tego, to kolejną karą będzie ban. Dzisiaj również go ostrzegłem i w końcu nie było to pustą zapowiedzią, tylko wyciągnięciem konsekwencji nie z tego, co pisał dzisiaj, tylko z całości jego wesołej twórczości. Dzisiaj nawet połowy swojej formy nie osiągnął, ale osoba, która była na tyle obserwowana i tyle razy ostrzegana (nie powiem już, którą to "ostatnią szansę" posiadał) powinna ważyć to, co pisze.
    Ban jest więc za całokształt. A skoro za całokształt nie zawinił według ciebie IvE, to dlaczego w takim razie go banowałeś w zeszłym roku? Jesteś naprawdę niezłym hipokrytą, szczególnie, że wykazałaś się jako najlżejsza ręka do takich kar, tuż obok prouda.

Gdyby rivet pisał w podobny sposób o kimś innym niż trebronie, to bana by nie dostał.

Jest to kompletna nieprawda. Wiele osób z administracji już od dawna opowiada się za zbanowaniem Riveta. To, że go nie dostał wcześniej, było tylko efektem mojej nazbyt dużej cierpliwości. Jeśli nie Trebron, to zrobiłby to ktokolwiek inny. Szczególnie, że bana dostał po olaniu ciepłym moczem mojego dzisiejszego ostrzeżenia, a nie po tym, jak dał jakieś piwo Trebronowi.

Podsumowując - możecie spać spokojnie, nawet ty IvE. Żadnego powrotu do masowego banowania nie ma. Nasza aktualna polityka jest dalej realizowana i nie jest w żaden sposób zagrożona. Oto kilka przykładów tego, jak sprawnie to działa, w praktyce:

(click to show/hide)

I nie ma co porównywać tego do innych przypadków. Każdy jest indywidualny i dlatego (szczególnie, gdy kogoś znamy, bo jest on aktywnym użytkownikiem) poszczególne kary rozpatrujemy oddzielnie. Rivet oczywiście ma dalej szansę na zmianę zachowania (tak, jak Sefirot, który już raz o unbana poprosił), bo jak widać bany dawno temu przestały być permanentne, ale na pewno prędko to nie nastąpi. Może odsiedzi jako banita kilka miesięcy (choć na tak krótką karę bym nie liczył na jego miejscu), a może kilka lat. To już w dużej mierze zależy od niego.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #413 dnia: Marca 05, 2016, 20:06:19 »
    Argumenty ad personum możesz sobie darować bo to jest właśnie dziecinne. Co do reszty Wasz cyrk. Ja wyrażam zdanie. Nie ma co brać tego osobiście.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #414 dnia: Kwietnia 03, 2016, 12:58:36 »
    Zgłaszam post na co najmniej 120 pkt. ostrzeżenia.
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=12169.msg331762#msg331762
    Nazwanie herbu Najjaśniejszej Rzeczypospolitej Obojga Narodów "jakimś herbem" pochodzi pod artykuł VI Międzynarodowego Trybunału Wojskowego przy ONZ, a dokładniej definiowane jako Zbrodnie przeciwko ludzkości.

Ps. #bojarprzeproś

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #415 dnia: Kwietnia 03, 2016, 14:50:23 »
    A kto by się przejmował bandą Gorzowian i Litwinów? Było minęło :D

#bojarprzeproś

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #416 dnia: Maja 17, 2016, 13:54:46 »
    Poproszę o odbanowanie Sefirota.
    Nie miał prawa kasować swoich postów, bo to zupełnie jakby dziennikarz piszący do gazety chciał spalić swoje artykuły w kiosku, ale powiedzmy na pewno wiele wniósł do Tawerny, nie mówię, że dobrego tylko że wiele.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #417 dnia: Maja 17, 2016, 20:50:57 »
    Tymże argumentem od razu przegrywam dyskusję, ale muszę:

Hitler też wniósł wiele w historię świata, nie mówię, że dobrego, tylko że wiele.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #418 dnia: Maja 17, 2016, 21:25:44 »
    Masz rację, przegrałeś dyskusję - przypomnę, że Mao Zedong uznawany jest za architekta współczesnych Chin.
    Hitlera oceniamy jako tego najgorszego bo przegrał, Stalin czy właśnie Mao wygrali, więc nie jest tak łatwo już ich potępiać opinii publicznej.
    Sefirot też jest moim zdaniem przegranym, bo na prawdę popełniał masę błędów. Natomiast na pewno będzie ich popełniał masę następnych jeśli zostanie odbanowany, ale mi to ułatwi z nim dyskusję.

Nie oszukujmy się panowie, kto z nas jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem.
    I mówię to śmiało jako troll nadużywający sreductio ad absurdum i traktujący forum jako pole do robienia sobie żarcików, mi też należą się punkty ostrzeżenia, też popełniam błędy.
    Proszę o odblokowanie go, a potem pewnie i tak zostanie zablokowany, ale to jest właśnie taki powiedzmy rytm Tawerny, Sefirot jak zakonnica spadająca ze schodów czarnej wieży, albo murzyn na pasach - pojawia się i znika, pojawia się i znika..... ktoś musi tylko poprosić o jego odbanowanie.
    Tą razą proszę ja.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #419 dnia: Maja 17, 2016, 21:36:31 »
    Ty rasisto! Nienawidziłbym Cię gdyby nie to, że nie toleruję czarnych i laktozy.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies