Jesli piszesz, ze skasowales Moj post ze wzgledu na rozmiar to nie widze zadnej roznicy. Ale jesli chodzi o poziom merytoryczny to tyle samo co Moj byl warty post Peterova, Spajdera i kogos jeszcze. Zdecyduj sie.
Chce jednak również odnieść się znów do sprawy, według mnie, zbytniej ingerencji administracji w rozmowy. Forum jak dobrze wiemy, było to już wałkowane milion razy tworzą użytkownicy. Gdyby nie oni, to admini nie mieliby nawet czym się zajmować. Tak też jest z postami na forum. Gdyby nikt tutaj nie pisał postów, to ludzie wchodziliby coraz rzadziej, no bo w końcu po co, jak jest to samo cały czas.
Przez jakiś czas było wszystko w porządku, w szczególności Luca miał zawsze zapędy hamowania rozmowy, czy to spamu jak według tych wyżej miało się określać takie pogadanki. Wyglądało to lepiej, krótki post + jakiś gif , rozmowa krótka, czytelna. Jest wielu użytkowników, jedni wolą pisać dłuższe, rozbudowane posty, inni krótkie, "twitterowe" posty, a jeszcze inni po prostu to czytają. Więc mam pytanie do dwóch naszych moderatorów - HUtH i Rome - dlaczego waszym ostatnim zadaniem stało się kasowanie postów? Przez waszą pracę usuwacie po części trochę forum.
Dajmy temat Redoran - wleciało 5-6 postów, niezbyt potrzebnych, ale do cholery, to jest forum. Jeśli nie chcą mieć innych postów w swoim wątku, to niech go zamkną i otwierają tylko jak założyciel wątku ma coś do powiedzenia. Jeśli stoi on otwarty, użytkownicy piszą w nim odpowiedzi, to na jakiej zasadzie moderator zaczyna usuwać posty? Dobrze wiem, że Hawer nie prosił o wyczyszczenie wątku ze spamu, tylko zrobiliście to z własnego kaprysu. No panowie, po to daliście punkty ostrzeżenia żeby je używać. Wolałbym dostać te 10pkt za spam, ale wątek zostawcie otwarty i nie kasujcie w nim postów.
Jak jest teraz?
Wątek klanowy - post, odpowiedź, odpowiedź, odpowiedź (...)
Wkracza HuTH lub Rome - kasujemy posty
Sens? Żaden.
Jak powinno być?
Wątek klanowy - post, odpowiedź, odpowiedź, odpowiedź (...)
Nie ma żadnych kłótni, zwykłe rozmowy - w porządku
Zaczyna się agresja wobec innych użytkowników oraz spam o "Cześć, jak tam w szkole?" "Ale są wakacje" "Oki"
Wkracza HuTH, Rome - rozdanie punktów, 5, 10, 15 dla tych którzy nie potrafią podtrzymać dalszej dyskusji, ewentualne wulgaryzmy i obrazy innego użytkownika cenzurujemy. Wątek zostaje otwarty, jak ktoś zaczyna dalej spamować i pisać o niczym rozdajemy kolejne ostrzeżenia.
Nie wiem co w tym trudnego, raz, drugi, trzeci to sprawdzić, nie trzeba robić obchodu co godzinę, wystarczy zerknięcie co 2, 3 dni na temat. Jeśli któryś z adminów twierdzi że nie ma teraz czasu na kłócenie się z innymi użytkownikami (rozumiem okres sprzed 2 lat, gdzie wysyp multikont był męczący, ale teraz?) to nie nadaje się na moderatora. Proste? No jasne że tak!