A ja mam inna filozofie. Od walczenia w oddziale jestem ja i wojsko. NPC zajmuja sie tym, z czym wojsko nie da sobie rady. Na ogol mam 5 NPC, mniejsza o to kto, kazdego w koncu wyszkalam tak samo :)
-NPC1: szkolenie, taktyka, inzynieria
-NPC2 i 3: szkolenie, leczenie ran, chirurgia, pierwsza pomoc
-NPC4: szkolenie, szukania sciezek, tropienie, spostrzeganie
-NPC5: szkolenie, szukanie sciezek, leczenie ran, chirurgia
Slowem wytlumaczenia: 6 osob ze szkoleniem na 10 (ja tez) sprawia ze baaaardzo szybko mam doswiadczona armie i brak umiejetnosci walki u NPC na prawde nie przeszkadza. NPC 2 i 3 sie dubluja, poniewaz chce miec backup medyczny na wypadek, gdyby jeden z nich padl w walce (zwlaszcza na poczatku, kiedy wystawiam ich do walki, zeby nabili sobie expa). NPC 5 dubluje roznych innych npc, poniewaz ma umiejetnosci, ktore uwazam za najwazniejsze dla oddzialu i to dodatkowy backup. Handel biore na siebie, bo nie chce mi sie rozwijach CHA u npc, i tak daze do 30.
A moje pytanie: Jakie umiejetnosci rozwijacie, jak juz macie 30/30/30/30? Bo ja juz powoli dochodze do tego momentu i mysle co dalej. Waham sie miedzy STR, a DEX. INT sie nie przydaje do niczego, a CHA zwieksza wielkosc oddzialu, ale malo to przydatne, bo renown daje znacznie wiecej. No i nie wiem czy lepiej STR dla HP, czy DEX dla lepszego machania bronia i biegania, co radzicie?