Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bohaterowie NPC i wybór umiejętności (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 98209 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xavery

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Bohaterowie NPC i wybór umiejętności (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 27, 2009, 21:51:06 »
    pomoże ktoś?

Offline LOLIKOL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #46 dnia: Lutego 23, 2011, 22:00:43 »
    Nie NPC nie gina trzeba ich poprostu szukac w gospodach miast ktore byly najblizej miejsca bitwy w ktorej cie pokonali
    Nie zawsze. Jezeli pokoknal cie Lord moga oni byc tez w lochach z ktorzch raczej trudno ich wyciagnac.
    \\\'\\\'Stado baranów prowadzone przez lwa jest groźniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana\\\"<br />Jam Gustaw.

Offline Muffin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Marca 01, 2011, 17:49:33 »
    Mam zamiar mieć kilku bohaterów w drużynie ( w tym przynajmniej połowa w szkolenie ma coś lecieć + ktoś inżynierie( co może ze szkoleniem współgrać) tak samo tropienie itd.) i kilku z nich zrobić wasalami gdy będę miał własne państwo. Prosiłbym o rady kto nadaje się do drużyny ( jaka broszka) a kto na wasalów :]
    « Ostatnia zmiana: Marca 01, 2011, 21:21:40 wysłana przez Muffin »

Offline Young

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Lipca 04, 2011, 20:50:58 »
    Lezalit jest świetnym szkoleniowcem :D na początek jest super, szkoli ludzi do 3 poziomu.
    "Gdy­by ludzie roz­ma­wiali tyl­ko o tym, co ro­zumieją, za­padłaby nad światem wiel­ka cisza."
                                                     ~Albert Einstein

"Nie podejmuj walki, kiedy wiesz, że z pewnością przegrasz. Ale nigdy nie pozwól, żeby komuś, kto cię znieważył, uszło to na sucho. Czekaj na stosowny moment i oddaj, kiedy znajdziesz się w dużo lepszej sytuacji, nawet jeżeli nie pragniesz odwetu".
                                                     ~S. Larsson

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Respice finem
    « Odpowiedź #49 dnia: Września 03, 2011, 21:27:21 »
    A walki przeciw wieśniakom zalicza się też do grabienia wiosek?
    O mnie: W M&B od 08.2011.
     m.i : były dowódca Regimentu Hetmańskiego (OiM: DP), Generał Regimentu Gwardii Pieszej Koronnej (The Deluge), Twórca i dowódca pierwszej wśród polskich pułków formacji piechoty lekkiej (Woltyżerowie 5. Pułku Piechoty), reprezentant Polski w NWEC (2014), były Sierżant, zaś po przerwie szeregowy, następnie gwardzista 5. Pułku Piechoty (mm russia 3, Napoleonic Wars).
    Od momentu wystąpienia z Pułku 7 czerwca 2014, samotny wilk w każdym zakątku M&B.

Offline triv777

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Września 14, 2011, 14:54:09 »
    witam!
    Mam pytanie dotyczace tego watku. Bylo juz poruszane, jednak nie znam precyzyjnej odpowiedzi. Dawnoooo nie gralem w M&B a kiedys tylko chwile. Chodzi mi o umiejetnosci odzialu.

Wiem ze jak sam posiadam przykladowo szukanie sciezek na 10 poziomie, oraz Borcha tez na 10 poziomie, to mam napisane w oddziale 10+4, tak jak wynika z tabelki
    z moich obserwacji podczas gry w moda floris (wersja 1.41a) sprawdzajac szybkosc poruszania sie widzialem jednak roznice z wartosci ponad 10 (nie wiem z czego moglo wynikac, jednak pora dnia, teren oraz wielkosc odzialu byla ta sama)

wiec moje pytania:
    1. Jak to jest w grze (od podstawi przez WB oraz Ogniem...) z wartoscia umiejetnosci powyzej 10, dzialaja? dzialaja tylko niektore? czy zadne? interesuje mnie glownie szukanie sciezek i chirurgia.
    2.  Jezeli powyzsza odpowiedz brzmi NIE: to czy jest jakis mod, ktory moglbym dodac do florisa aby miec mozliwosc kozystania z tych bonusow? ew jakies inne ciekawe duze mody, ktore pozwalaja na to?
    3. Co sadzicie o umiejetnosci taktyka? warto w nia inwestowac? rozwijac u jakiegos bohatera? nie zmiejsza ona przychodu renomy z walk? co tak dokladniej robi? opis ktory widze mnie nie satysfakcjonuje.
    4. Jak ogolnie wypadaja bohaterowie, chcac ich przerobic na lucznikow konnych, ogolnie chodzi o to zeby tak biegali wkolo jak khergici, zeby nikt ich nie mogl dogonic/zabic? jest to wykonalne? ma sens?

pozdrawiam

Offline Szpilorz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Października 08, 2011, 11:17:36 »
    Ci bohaterowie to nie wypał. Miałem paru i co bitwe ogłuszeni ; /

Offline optimus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Października 08, 2011, 16:02:16 »
    Ja się nie zgodzę z tym że bohaterowie są beznadziejni jak mają odpowiedni poziom to są podstawą armii

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #53 dnia: Października 08, 2011, 16:12:35 »
    Ja się nie zgodzę z tym że bohaterowie są beznadziejni jak mają odpowiedni poziom to są podstawą armii
    Może podstawą to przesada ale jeśli są na wysokim levelu z dobrym ekwipunkiem to bywają porządnym wsparciem do tego takim co nie ginie :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline optimus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Października 13, 2011, 12:01:04 »
    Właśnie ta cecha u Nich jest najlepsza - mogą zostać tylko ogluszeni

Offline Gryzli96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 14, 2011, 22:46:55 »
    Ja kiedyś ich miałem 7 po 25 lvl + ja 35lvl = roz%@€&$#śmy armie 75 ludzia...

a tak w ogóle Jeremus ma jeszcze jedną zaletę że jak go mamy w party to czasem możemy dostać
    dodatkową misję od jakiegoś lorda żeby pożyczyć Jeremusa jako renomowanego medyka do ratowania chorej
    osoby...

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 28, 2011, 23:31:07 »
    Nie tylko. Kiedyś Ragnar pożyczył ode mnie Bunduka jako dobrego wojownika (czy jakoś tak)

Offline Movin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 30, 2011, 11:08:52 »
    Ja zrobiłem troszkę po swojemu :)
    Moi bohaterzy to:
    - Jeremus - dałem mu wszystkie medyczne umiejętności i inżynierie bo Artimener się kłóci :/
    - Borcha   -  wszystko co zwiadowca ma itp.
    - Nizar      - zrobiłem z niego Ciężką piechote ponieważ po 1. w mojej armi królują Huskarle. Dałem mu toporek tarcze i topory do rzucania . All w siłe ,                         potężny cios,hp. I jedzie nieźle
    - Katrin identycznie jak Nizar, ale i tak on jest lepszy :)
    - Bunduk -dałem w szkolenie i tak jak wyżej, dostał kusze tarcze i toporek dobry.

jestem z nich zadowolony bo cięzko ich zabić ( all mają już  +25lvl )

Offline ze_arcadio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 02, 2014, 15:21:25 »
    Gdzie znaleźć Artimennera? Szukałem w Narra i go nie było, mam fajną ekipę, ale brakuje mi inżyniera...

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 02, 2014, 15:45:24 »
    Bohaterzy są porozrzucani po losowych miastach, skoro nie ma go w Narra, to jest gdzieś indziej, nie ma reguły co do lokalizacji tych NPC.