Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Europa Universalis  (Przeczytany 110181 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Seria Europa Universalis
    « Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 29, 2010, 21:02:14 »
    Jeżeli kogoś by to interesowało to na Steam'ie do kupienia (do jutra 19:00 czasu polskiego) jest przecenione Hearts of Iron III o 75% i kosztuje 4,99€. Do tego pakiet z gówno wartymi DLC jest w cenie 14€, ale ja osobiście te DLC bym olał strugą ciepłego moczu... Więc jeśli kogoś gra by interesowała to 4,99€ wydaje się ceną niezbyt wygórowaną za tę produkcję. :)

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 29, 2010, 21:08:58 »
    EU 3 z dodatkami jest za 20zł ,choć szczerze mówiąc EU:DW jest o niebo lepsze i przyjemniej się gra ;)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2011, 16:15:55 wysłana przez SirSalvadin »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 29, 2010, 21:30:37 »
    DW wymaga tych wczesniejszych dodatkow wiec i tak trzeba je miec.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 29, 2010, 23:14:38 »
    0.0 pogrzało?TO SAMODZIELNY DODATEK!!! Sam mam grę i mi śmiga bez dodatków. No chyba że z dodatkami bo mam EU 3 ze wszystkim.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2010, 23:18:57 wysłana przez SirSalvadin »

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 30, 2010, 15:06:51 »
    wytłumaczy mi ktoś jak wsadzić pułk (2000 piechoty pod dowódzctwem króla:P) bo jak robię tak jak mówił mi proud  to nie wychodzi xd

P.S. miałem napisać "pierwszy tłumacz" ale zobaczyłem, że to proud i się przestraszyłem :)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 30, 2010, 15:26:54 »
    Jeden statek transportowy może pomieścić tylko 1000 żołnierzy piechoty lub kawalerii.Na dwa pulki potrzebujesz dwa transportery.Dowódca do tego nic nie ma.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 30, 2010, 19:54:24 »
    Znów zmierzam z nowiną z serwisu Steam. :) Dziś do przeceny wpadła Europa Universalis III Complete Edition, w której skład prócz podstawki wchodzi In Nomine i Napoleon's Ambitions. Szkoda że brak w tym wydaniu Heir to The Throne (chyba coś w nazwie przekręciłem, ale mniejsza z tym). Przecena tak jak wczoraj w przypadku HoI 3 wynosi 75% i gra kosztuje 5€.

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 04, 2011, 00:43:42 »
    Mam pytanie mam demo EU3 i zastanawiam się jaka jest różnica demo, a oryginału.
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 04, 2011, 14:57:24 »
    -.- Demo - Demonstracja

Pewnie za kilka lat gry nie będziesz mógł jej ukończyć, albo masz do dyspozycji jakiś czas na grę w określonych latach.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 04, 2011, 16:04:41 »
    Mam pytanie mam demo EU3 i zastanawiam się jaka jest różnica demo, a oryginału.

Gry demo zawsze są mocno okrojone od oryginału.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 04, 2011, 18:14:44 »
    Ja ostanio ostro pykam w demo i w związku z zaistniałym problemem mam pytanko.
    Czy ktoś zna skuteczny sposób na powstrzymanie wzrostu infalcji (poza doktryną państwową o nazwie "Bank Nardowoy").
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 04, 2011, 18:25:32 »
    Dzięki myśle nad zakupem gry jednak jeśli wchodzi w gre kupno przez internet to potrzebuje konta bankowego prawda?

Wesh96 gra jest tylko na 36 lat?
    Zauważyłem, że nie moge zapisać gry.
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 04, 2011, 18:58:16 »
    Ja ostanio ostro pykam w demo i w związku z zaistniałym problemem mam pytanko.
    Czy ktoś zna skuteczny sposób na powstrzymanie wzrostu infalcji (poza doktryną państwową o nazwie "Bank Nardowoy").

Event, Doradca i ograniczenie podatków tylko to Ci może pomóc.

Dzięki myśle nad zakupem gry jednak jeśli wchodzi w gre kupno przez internet to potrzebuje konta bankowego prawda?

Wesh96 gra jest tylko na 36 lat?
    Zauważyłem, że nie moge zapisać gry.

Jakbyś miał kupować grę to polecam Ci Europa Universalis: Divine Wind. Gra jest po prostu miodna, i naprawia te głupie błędy z Europy Universalis 3.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 05, 2011, 19:06:21 »
    Mi Mediolanem zakończyli rozgrywkę po 29 latach.
    Od wczoraj mam pełną wersję z serii "Kolekcja Klasyki", jestem dumny, jedynie wkurw** mnie, że gdy chcę zapisać grę, zazwyczaj mam FAIL i raport o błędach, muszę uruchamiać grę od nowa.
    Inflacja wg. wiąże się z tym, że jeżeli nie będę inwestował w sfery: Rządowe, technologii lądowej itd. inflacja będzie nie ubłaganie rosnąć, tak mi się wydaje, a wpraktyce? Trudno mi zmierzyć słusznosć mojego wywodu w stosunku do gry...
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 06, 2011, 11:21:50 »
    Jam jest stary wyjadacz EU.I powiem wam jedno na temat inflacji.Inflacja rośnie gdy:
    1.W okienku budżetu suwak który daje kasę do skarbca jest chociaz o drobinkę w prawo.Wiec najlepiej mieć ten suwak na maksymalnym minusie,Wtedy inflacja nie rośnie.
    2.Po przez eventy czy jak ktoś woli zdarzenia losowe.
    3.Bankructwo państwa.
    4.Przez kopalnie/złoża złota jeśli takowe posiadamy.
    5.Z czasem i tak nam ta inflacja rośnie ale w minimalnym stopniu.To dziesiątki procenta albo i setki na rok.

Aby zwalczyć inflacje.
    1.Możemy użyć decyzji o reformie monetarnej ale to wiąże się ze strata 1 pkt stabilności oraz wymaga władcy z dobra administracja
    2.Możemy zatrudnić doradce do tego.
    3.Użyć doktrynę np ''Bank Narodowy''
    4.Mieć szczęście i dostać ewent.
    5.Wybudować budynki obniżające inflacje.Bodajże trakty do tego są.

I pewnie coś jeszcze pominąłem.
    Swoja wypowiedz opieram na najnowszej wersji świetnego moda PL do tej gry DeI.Czekam tylko na nowa wersje pod najnowszy dodatek;dI Ruszam oczywiście Polska na podbój który w tym modzie nie jest tak banalny jak na czystej wersji.polecam moda.