Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [MPNW19] Wątek dyskusyjny  (Przeczytany 18240 razy)

Opis tematu: Tutaj toczymy dramy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: [MPNW19] Wątek dyskusyjny
    « Odpowiedź #225 dnia: Grudnia 16, 2019, 15:45:05 »
    Nie rozumiem na jakiej zasadzie wynik zostanie cofnięty do 0-0. To, że organizatorzy nie potrafią przypilnować, żeby hasła nie dostały się w niepowołane ręce to ich sprawa i nie powinno to w żadnym stopniu odbijać się na graczach a w ten sposób tylko pokazujecie jak bardzo chcecie, żeby 7pp zdobyło mistrza :)

A wy nie potraficie przypilnować swoich graczy. Bo to zawodnicy 3pp sabotowali finał. Nie przeszkadzało wam to, gdy w trakcie banowania ludzi z 7pp im klaskaliście. Na mistrzostwach Europy Native w 2013 doszło do identycznej sytuacji. Administracja się wtedy nie cackała - drużyna, której gracze zakłócili finał przegrała walkowerem.

@Down: Tak, ID było sprawdzone, ponadto Indian się przyznał.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2019, 15:59:11 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #226 dnia: Grudnia 16, 2019, 15:54:43 »
    Chada to zawodnik 18pp, a Indian został wykluczony z turnieju więc też już nie jest zawodnikiem 3pp. Oficjalnym członkiem 3pp też nie jest od listopada, więc żaden gracz 3pp nie sabotował turnieju ;)

Poza tym ktoś mógł używać ich nicków, ID było sprawdzone?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2019, 15:56:36 wysłana przez Trojan »

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #227 dnia: Grudnia 16, 2019, 15:56:54 »
    Kto brał udział w procesie decyzyjnym dotyczącym zmiany terminu oraz wyniku z 4-1 na 0-0 tak z ciekawości?

Przepraszam, że się powtarzam ale chciałbym mimo wszystko uzyskać odpowiedź.

EDIT: Halo organizatorzy?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2019, 18:17:18 wysłana przez Zahari »
    (click to show/hide)

Offline Hawriił

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    « Odpowiedź #228 dnia: Grudnia 16, 2019, 16:53:15 »
    Słowa Dyktatora z tego tematu, wystarczy cofnąć parę stron:

Więc  "nie potraficie przypilnować swoich ludzi" może faktycznie jest prawdą, ale nie powinni dostawać z tego żadnych kar - bo przecież "zespół nie zawsze odpowiada za zachowanie swoich ludzi", a w tym przypadku - nieswoich ludzi, bo Indian nawet nie jest wpisany w ich roster.
    (click to show/hide)

Offline Hawriił

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    « Odpowiedź #229 dnia: Grudnia 16, 2019, 18:03:42 »
    Kocham Was

Trojan jak i cała oficerka 3pp nie wiedziała o naszym planie więc proszę ich nie dyskwalifikować ani nie odejmować rund ponieważ administracja turnieju nie zagwarantowała odpowiedniego zabezpieczenia serwera :)) jak ktoś chce wiedzieć jak hasło wyciekło to zapraszam PV bardzo chętnie zrobie szpagat

Mamy konfidenta, uwaga. <3
    (click to show/hide)

Offline AKO

• Użytkownik
    • Piwa: -51
    « Odpowiedź #230 dnia: Grudnia 16, 2019, 18:27:03 »
    Nie rozumiem na jakiej zasadzie wynik zostanie cofnięty do 0-0. To, że organizatorzy nie potrafią przypilnować, żeby hasła nie dostały się w niepowołane ręce to ich sprawa i nie powinno to w żadnym stopniu odbijać się na graczach a w ten sposób tylko pokazujecie jak bardzo chcecie, żeby 7pp zdobyło mistrza :)
    Właśnie na szybko ogarnąłem całą akcje i jestem w szoku. Ojebali 18pp na rundy, no dobra jakiś tam powód był dotyczący regulaminu boli mnie serce ale trudno administracji się nie wybierało, a tu myk myk chłopaki no słuchajcie ugraliście 4-1 ale przez tych trolli to trzeba coś zrobić. Zagrajmy jeszcze raz, dlaczego nie? Powód przepiękny typ wbił na adminie zbanował ludzi na serwerze. Zamiast zagrać normalnie od wyniku 4-1 to wiecie co zagrajmy od nowa kto by tam chciał kontynuować poprzedni meczyk, pal licho wynik pograjmy sobie.

Najpierw 18pp dostało po wyniku, a żeby przypadkiem nie weszli do finału, a teraz 3pp......... nikt się nie spodziewał siódemkowej inkwizycji. Teraz czekam na powtórzony mecz i wynik 6:4 dla 7pp byłby to istny master game z strony tych zawodników. Ugrać na tawernie i na polu bitwy piękne.

Offline Alexander de la Valette

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 29
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #231 dnia: Grudnia 16, 2019, 18:32:53 »
    Przepraszam, że się powtarzam ale chciałbym mimo wszystko uzyskać odpowiedź.

EDIT: Halo organizatorzy?
    ???
    Edit: xd nie widziałem pytania, sorka. Admini rzecz jasna lmo.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2019, 18:36:36 wysłana przez Husarion »
    (click to show/hide)

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #232 dnia: Grudnia 16, 2019, 18:45:45 »
    ???
    Edit: xd nie widziałem pytania, sorka. Admini rzecz jasna lmo.
    Ejsun był sędzią w własnej sprawie? XD Mam nadzieję, że moje podejrzenia są bezpodstawne
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2019, 18:46:50 wysłana przez Zahari »
    (click to show/hide)

Offline AKO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Grudnia 16, 2019, 19:00:55 »
    Ejsun był sędzią w własnej sprawie? XD Mam nadzieję, że moje podejrzenia są bezpodstawne
    Przecież to jest master game, już to u góry napisałem :D

Offline Texas77pl

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • 18pp_Płk_Texas77pl
    « Odpowiedź #234 dnia: Grudnia 16, 2019, 19:55:28 »
    Lol, widzę że Ejsun i spółka dalej robi nowe przekręty, a tu się odejmie punkty, a tu się powtórzy mecz, no wiecie chłopaki. No sorka ten kto ma sędziów w swoim pułku rozkłada karty, musimy się do tego przyzwyczaić, trudno :/
    Pułkownik 18-tego Pułku Piechoty

(click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #235 dnia: Grudnia 16, 2019, 21:28:33 »

Owszem, Twoje podejrzenia są bezpodstawne.

(click to show/hide)

Decyzja jest neutralna. Nieważne, czy resp był z przewagą dla 3pp, bo mieli lepszą połowę, czy z przewagą dla 7pp, bo kampili i 3pp musiało podejść. Ktoś tą przewagę miał i z nową mapą może mieć przewagę raz jeszcze. A co jeśli 7pp dostałoby znowu lepsze pozycje i wygrało 5:0? Wtedy dopiero byłyby pretensje z waszej strony, że daliśmy im specjalnie lepsze strony, żeby wygrali. Jak chcecie mieć za każdym razem randomowe mapy w NW, to liczcie się z tym, że mecze trzeba rozgrywać na raz, a nie na raty.

Przepraszamy bardzo za niedopilnowanie waszych własnych zawodników. Po prostu szczyt bezczelności. Wasi ludzie, którzy jeszcze kilka minut przed meczem siedzieli z wami na kanale, zakłocili ten finał. Gdy wy się śmialiście i mu klaskaliście, to Ejsun był wkurzony i szukał rozwiązana. Co mysleliście, że pośmiejecie się, jak to strollowaliście 7pp, dostaniecie rozrywkę, a potem jakby nigdy nic będziecie kontynuować mecz?

Finał musi być rozegrany na równych zasadach i tych samych respach. Decyzja była dyskutowana w gronie administracyjnym, zanim Ejsun włączył się do rozmowy, bo musiał się po tym zdarzeniu na trochę wyciszyć.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline AKO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Grudnia 16, 2019, 21:56:50 »
    O i dyktatorek wleciał. Wiadomo o co chodzi trzymacie z Indianem, nie powinniście się wypowiadać jak popieraliście jego forum. Klasyka z gatunku, zbieg okoliczności? 18pp - AKO, 3pp - Trojan nie tak dawno robiłeś mu drame bo chłop dobry skład chciał powołać z okazji turnieju to wyskoczyłeś z tym samym tekstem co tu. No Trojan ty z Indianem byłeś i jego forum więc nie fikaj ziomek.

Gościu oddziel osobiste przeżycia od tego co jest na turnieju bo wychodzenie do nas z argumentami typu, trzymacie z Indianem to wam sie należy kompletnie rujnuje już i tak mocno nadszarpnięty obraz administracji tego wydarzenia.

Ja rozumiem, że nasze grono mędrców nie ma zbyt dużo okazji aby pograć nawet na średnim poziomie w NW, bo czuję się jak ekonomista rozmawiający z emerytem o cenach w biedronce, ale jakiekolwiek wspominanie o MAPIE to już jest serio szczyt. Jak można coś takiego pisać, a bo wy mieliście respy takie, a my takie. Zanim mecz się zaczął można było zobaczyć jak wyglądają respy? Można było strony rozpoczęły grę więc wtedy mapa odpowiadała nagle benc wynik 4-1 no to chłopaki wiecie ta mapa to zryte respy miała więc zagrajmy od nowa mecz finałowy mistrzostw :D

Co do tych ludzi "3pp" to Trojan już o tym pisał więc po co poruszasz tą kwestię. Goście was nawalili ogarneli hasło i tyle, może jeszcze zaproponujesz dyskwalifikacje bo ktoś na tsie sie śmiał z samej akcji to by pasowało właściwie.

Co to to to jest Finał musi być rozegrany na równych zasadach..... przydałaby ci się pomoc simskila w pisaniu takich rzeczy emerycie. Bo co? Teraz zasady rozumiem, że były nierówne, a na czyją korzyść 7pp? co ty piszesz.... Nie równe zasady były to nieźle. O mam coś lepszego na tych samych respach. A co jak się zmienia strony to są inne respy czy o co ci chodzi, słuchaj wrzucamy chłopaków na mapę gfową i będą respy jak się patrzy równiutko takie same. Jeszcze tak dodam, że wystarczy obejrzeć nagranie jak to te nikczemne popierające Indiana typy wykorzystywali ułożenie respów. Podchodzili do przeciwnika elo benc argument niczym piec.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2019, 22:07:55 wysłana przez AKO »

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    « Odpowiedź #237 dnia: Grudnia 16, 2019, 22:15:05 »

Decyzja jest neutralna. Nieważne, czy resp był z przewagą dla 3pp, bo mieli lepszą połowę, czy z przewagą dla 7pp, bo kampili i 3pp musiało podejść. Ktoś tą przewagę miał i z nową mapą może mieć przewagę raz jeszcze. A co jeśli 7pp dostałoby znowu lepsze pozycje i wygrało 5:0? Wtedy dopiero byłyby pretensje z waszej strony, że daliśmy im specjalnie lepsze strony, żeby wygrali. Jak chcecie mieć za każdym razem randomowe mapy w NW, to liczcie się z tym, że mecze trzeba rozgrywać na raz, a nie na raty.

Mogli wykorzystać swoją przewagę, ale nie wykorzystali, dlatego teraz ta strata ich boli. Nie obrazimy się jeśli wrócimy do poprzedniego wyniku, który wywalczyliśmy grając na ich terenie i na ich zasadach. (Stanie i strzelanie do poruszającej się linii przez 2 minuty na każdą rundę jednak swoje robi).
    Decyzja jest tylko na korzyść 7pp, tutaj nie ma nic neutralnego.

Przepraszamy bardzo za niedopilnowanie waszych własnych zawodników. Po prostu szczyt bezczelności. Wasi ludzie, którzy jeszcze kilka minut przed meczem siedzieli z wami na kanale, zakłocili ten finał. Gdy wy się śmialiście i mu klaskaliście, to Ejsun był wkurzony i szukał rozwiązana. Co mysleliście, że pośmiejecie się, jak to strollowaliście 7pp, dostaniecie rozrywkę, a potem jakby nigdy nic będziecie kontynuować mecz?

Czekaj czekaj, przecież napisałem, że to nie nasi zawodnicy. Tak jak wspomniałem, Indian dostał bana więc nie muszę brać za niego odpowiedzialności tym bardziej, że nie jest członkiem 3pp.
    Tak siedzieli, gadali z niektórymi ludźmi. Ale nic nie wspomnieli o trollowaniu, więc czemu my mieliśmy strollować finał?
    Mam rozumieć, że ponosimy odpowiedzialność za czynniki zewnętrzne, administracja chce się na nas zemścić  bo to pójdzie na rękę 7pp?

W jaki sposób szukał rozwiązania?

o tak?

(click to show/hide)

(click to show/hide)

A może tak?

Texas się zgodził na udostępnienie serwera. Serwer hostowany przez DokGreja, więc tak jak sprzed roku dałby logi prosto do administracji turnieju. Już nawet moglibyśmy zagrać 10 rund o tej 20:10. Zajęłoby to z 30 minut, ale nie zagraliśmy. Czemu? Bo 7pp już się wywaliło na to, a w związku z tym że administracja jest w tym samym pułku, wygodniej było zakończyć mecz. Napisać że dokończymy z nowym wynikiem innego dnia. A może nawet się coś na nas znajdzie? Widziałem na grupie że jeszcze mieli 12 ludzi online na grupie, nic nie przeszkadzało w dokończeniu meczu tego samego dnia.

Nadal czekam na argument co do dysbalansu stron na mapie, bo tylko Dyktator się wypowiada, nie mając żadnej wiedzy o LB, bez obrazy oczywiście.

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline MrMatinh

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #238 dnia: Grudnia 16, 2019, 22:17:52 »
    Jak tak patrzę co pisze administracja turnieju w tym wątku to na mojej twarzy pojawia się jedynie uśmiech politowania. To, czy mapa była równa czy nie jest nieistotne. Na mapę muszą się zgodzić obie strony, nie losujecie tej mapy z zawiązanymi oczami. Skoro obie strony na mapę się zgodziły, to znaczy, że dla obu stron była ona ok.

Ponadto dlaczego 3pp ma obrywać za skrajną niekompetencję administracji? To jest wasza wina, że nie przypilnowaliście hasła na serwer i nie widzę powodu dla którego jeden pułk ma za to ponieść karę a drugi (swoją drogą jest w nim admin co już wygląda niepokojąco) otrzymuje ogromną nagrodę ponieważ de facto przegrany przez nich mecz zostanie powtórzony. Jak chcecie wyjść z tego z twarzą to przyznajcie się do winy i dajcie dokończyć mecz na mapie którą zaakceptują obie strony z takim wynikiem jaki obie ekipy wypracowały. Jeżeli tak was razi ta niesprawiedliwość to niech 7pp sobie na dokończenie meczu wybierze lepszą dla nich połowę.

Winę za całą zaistniałą sytuację ponosi administracja i aż dziw bierze, że po poprzednich tego typu wydarzeniach dalej nie potrafi ona odpowiednio zabezpieczyć hasła admina na serwer.

Offline AKO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Grudnia 16, 2019, 22:32:23 »
    Jakby tak pójść śladem rozumowania administracji, to 7pp powinno zostać ukarane, ponieważ członkiem tego pułku jest administrator, który jest odpowiedzialny za nie zabezpieczenie hasła admina na serwer.

Co wy na to? Głupota prawda, więc dlaczego po raz kolejny w tym turnieju idziecie w zaparte właśnie tą drogą. To jest kurcze ciekawostka.