Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [MPNW19] Wątek dyskusyjny  (Przeczytany 18259 razy)

Opis tematu: Tutaj toczymy dramy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beton

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Amor patriae nostra lex
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [MPNW19] Wątek dyskusyjny
    « Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 02, 2019, 13:12:25 »
    +1 do tego co Hawrił napisał. Nasi gracze zostali sprawdzenia tak jak w każdej innej drużynie. Mamy 3 najemników, a więc przysługują nam gracze zagraniczni, którzy swoją drogą najemnikami nie są. Pozostała tylko początkowa kwestia 2 graczy, którzy zagrali bez wpisanego ID i tylko tego tematu powinniśmy się trzymać jeśli chcemy rozmawiać o łamaniu regulaminu. Gapiostwo, gapiostwo i jeszcze raz gapiostwo, trudno stało się lecz ci dwaj gracze nie popełnili w ciągu meczu jakiegoś rodzaju "przewinienia" a sprawdzenie najważniejszej kwestii, czyli czy to na prawdę grali oni jest do sprawdzenia w dowolnym momencie wystarczy porównać ID z meczu z ich ID z poprzednich mistrzostw. Skład 12pp Dalfred, Wolfer.
    Nie żeby coś ale czy gracze zagraniczni nie są też traktowani jako najemnicy jednocześnie ?
    "Dla moich Po­laków nie ma rzeczy niemożliwych"
    -Napoleon Bonaparte
    (Skoro wszyscy mają bekowe awatary ja też mogę)

Offline Bagiiietek

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Erciu Nons
      • https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/764976585417830561/A38B68E22289593696B6D71EBBB3572AA350A7F3/
    « Odpowiedź #151 dnia: Grudnia 02, 2019, 13:18:36 »
    Ako ty przeczytałeś co on napisal czy tylko potwierdziłeś swoje gadanie bez zgłębiania treści jego postu xd

Offline AKO

• Użytkownik
    • Piwa: -51
    « Odpowiedź #152 dnia: Grudnia 02, 2019, 15:02:04 »
    Nie żeby coś ale czy gracze zagraniczni nie są też traktowani jako najemnicy jednocześnie ?
    Pułki i korpusy
    1.11   Regularne pułki i korpusy mogą posiadać graczy zagranicznych, jednak każdy taki przypadek musi być zaakceptowany przez administrację mistrzostw, która będzie wymagać dowodów, że dany zawodnik był wcześniej częścią zespołu. (Wyjątkiem są osoby polskojęzyczne mieszkające za granicą.)

Edit
    Jak widać nie ma nic takiego jak "zagraniczny gracz traktowany jest jako najemnik". Bardziej można przybliżyć zagranicznego gracza do normalnego członka zespołu tym bardziej, że jego przynależność musi zostać udowodniona.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2019, 15:04:33 wysłana przez AKO »

Offline Texas77pl

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • 18pp_Płk_Texas77pl
    « Odpowiedź #153 dnia: Grudnia 02, 2019, 15:10:08 »
    (click to show/hide)

Tak dokładnie, dzięki za sprostowanie innym sytuacji.

Posiadamy maksymalną liczbę najemników czyli 3; Chada, Ventru i Wen. Posiadamy 2 graczy zagranicznych którzy zostali potwierdzeni iż grali u nas wcześniej w pułku. Więc podsumowując, jesteśmy regularnym pułkiem, a nie drużyną

Edit1: Co do graczy bez ID, właśnie administracja mistrzostw sprawdza logi czy podane ID pasują do siebie :)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2019, 15:14:57 wysłana przez Texas77pl »
    Pułkownik 18-tego Pułku Piechoty

(click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #154 dnia: Grudnia 02, 2019, 16:53:05 »
    Drama jak za dobrych lat forum))

Za dobrych lat tego forum to dramy kończyły się takimi wjazdami moderatorów:

Temacik można zamknąć.
    Kurwa! Ile razy administracja forum ma jeszcze powtarzać, żeby skończyć to upominanie jak mają postępować?
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Alexander de la Valette

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 29
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #155 dnia: Grudnia 02, 2019, 17:41:37 »
    Za dobrych lat tego forum to dramy kończyły się takimi wjazdami moderatorów:
    Kurwa! Ile razy administracja forum ma jeszcze powtarzać, żeby skończyć to upominanie jak mają postępować?
    Wszystko jeszcze przed nami x)
    (click to show/hide)

Offline Bagiiietek

• Użytkownik
    • Erciu Nons
      • https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/764976585417830561/A38B68E22289593696B6D71EBBB3572AA350A7F3/
    « Odpowiedź #156 dnia: Grudnia 02, 2019, 18:34:38 »
    Panie Ejsunie wszyscy gracze są zapisani w naszym rosterze tylko Filson zamiast pisać nowe posty aktualizował go w 1 swoim poście by nie robić kolejnych postów xd

Edit 1 Sorki memorki Filson zapomniał dopisać Iksowskiego
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2019, 18:39:20 wysłana przez Bagiiietek »

Offline Texas77pl

• Użytkownik
    • 18pp_Płk_Texas77pl
    « Odpowiedź #157 dnia: Grudnia 02, 2019, 18:38:39 »
    "kopalnia zabawy" xd

(click to show/hide)

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #158 dnia: Grudnia 02, 2019, 18:40:54 »
    Żeby tak szybko wrzawa nie opadła:
    (click to show/hide)
    Nie rozumiem czemu tyle spamujesz? Chcesz pobić rekord wbicia 100 postów w jak najszybszym czasie?

Ciekawi mnie postawa Moontoora, gdy Texas napisał prawdziwą konstruktywna krytykę pokazując KILKA błędów w komentowaniu GODZINNEGO MECZU. Natomiast na słowa Domcia:
    Nie da sie jeszcze bardziej obniżyc  poziomu jesli twój marny pułk tutaj gra :) jak patrze co gracze 18pp pisali na czacie egh... poziom waszego iq ? czemu wgl jestescie na tym turnieju
    Napisał w piwie:
    znieść krytyki nie umiecie?
    I chciałbym w tym momencie przeprosić Ciebie Moontoor to nie ty narzekałeś na moje sędziowanie z teamu 13ph, tylko Alpaca.

Według mnie nie jest w porządku to, że "pułk" nagle pod wpływem eventu jakim są te Mistrzostwa zmienia swój skład i struktury tak drastycznie. Możliwość gry na turnieju stworzonym dla Polaków obcokrajowców również wydaje mi się nie na miejscu.

Apropo dyskusji , uważam że argumenty przytoczone powyżej przez Bagietka i Domcia są zasadne. Po przeanalizowaniu racji obu stron moge stwierdzić ze regulamin został w pewien sposób naruszony.
    Nasz skład i struktury przed mistrzostwami zmieniły się z 3 razy. W tym połowa oficerów/podoficerów do tego momentu wypadła: Ritijo, PanCebula, Vapek i Owca. Posiadamy 64 osoby w rosterze, i 81 osób w pułku, z czego tylko 2 osoby są nie polsko-języczne zapisane w rosterze, i 5 łacznie, mam nadzieję, że to pokazuje jak mały jest to ułamek naszego pułku.

P.S:

936137 Dodobird - FKG
    1723401 Iksowsky - FKG
    1652911 Gryffice - FKG
    953118 Aloreth - FKG
    2059219 Genjii - FKG
    1710759 Vister - FKG

Apropo dyskusji , uważam że argumenty przytoczone powyżej przez Bagietka i Domcia są zasadne. Po przeanalizowaniu racji obu stron moge stwierdzić ze regulamin został w pewien sposób naruszony.
    Uważam, że został naruszony i to bardzo, my mieliśmy graczy ZAPISANYCH tylko bez ID, za to wy przemyciliście 6 graczy spoza rostera, tak bardzo płakaliście o graczy spoza Polski, a jak się okazuje sami takowego mieliście i to takiego "tajniaka", co chciał pozostać incognito.
    Według mnie jest to pokaz hipokryzji i waszego "poziomu" beka z was.
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline Texas77pl

• Użytkownik
    • 18pp_Płk_Texas77pl
    « Odpowiedź #159 dnia: Grudnia 02, 2019, 18:41:57 »
    (click to show/hide)

Podali

(click to show/hide)

Offline Meniolek

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #160 dnia: Grudnia 02, 2019, 18:45:07 »
    Ale fajna drama aż Pitbull z Lubuskiego wrocił

Offline Bagiiietek

• Użytkownik
    • Erciu Nons
    « Odpowiedź #161 dnia: Grudnia 02, 2019, 18:45:23 »
    Tak jak już napisał Texas podaliśmy roster tyle, że Filson aktualizował go w 1 poście zamiast dodawać nowe

Offline AKO

• Użytkownik
    • Piwa: -51
    « Odpowiedź #162 dnia: Grudnia 02, 2019, 19:07:26 »
    Takie pytanie zasadnicze. Czemu gracze, którzy nie mieli podanego ID ale byli w składzie zostali potraktowani na równi z ludźmi, których nawet nie było wpisanych?

Edit Problem z ID kończy się w momencie w którym wchodzi się na roster 12pp z poprzednich mistrzostw.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2019, 19:09:05 wysłana przez AKO »

Offline Hawriił

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    « Odpowiedź #163 dnia: Grudnia 02, 2019, 19:57:27 »
    « Ostatnia zmiana: Wczoraj o 18:09:41 wysłana przez Filson »
     - ostatnia edycja rosteru FKG.

Więc wszystko jest zgodne z regulaminem, podbijając to cytatem z regulaminu, który NIE reguluje czasu w jakim musimy dodać graczy - ważne by byli dodane przed meczem i było to opisane w temacie do tego przeznaczonym.
    "Wszelkie zmiany w rosterach należy zgłaszać w specjalnie do tego wyznaczonym temacie. Zgłoszenia dokonane drogą prywatną, będą ignorowane."

Toteż z 6 osób bez ID w FKG zostaje 1 - iksowski, który nie jest wpisany.
    Więc z wyniku 7:3 zostaje 4:2. Nie zmienia to dużo, ale wykluczamy wtedy bezpodstawne zabranie punktów dla FKG.

(click to show/hide)

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #164 dnia: Grudnia 02, 2019, 20:03:03 »
    « Ostatnia zmiana: Wczoraj o 18:09:41 wysłana przez Filson »
     - ostatnia edycja rosteru FKG.

Więc wszystko jest zgodne z regulaminem, podbijając to cytatem z regulaminu, który NIE reguluje czasu w jakim musimy dodać graczy - ważne by byli dodane przed meczem i było to opisane w temacie do tego przeznaczonym.
    "Wszelkie zmiany w rosterach należy zgłaszać w specjalnie do tego wyznaczonym temacie. Zgłoszenia dokonane drogą prywatną, będą ignorowane."

Toteż z 6 osób bez ID w FKG zostaje 1 - iksowski, który nie jest wpisany.
    Więc z wyniku 7:3 zostaje 4:2. Nie zmienia to dużo, ale wykluczamy wtedy bezpodstawne zabranie punktów dla FKG.

Jeszcze nie poinformowanie o graczu z zagranicy ^^
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.