Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [MPNW19] Wątek dyskusyjny  (Przeczytany 18172 razy)

Opis tematu: Tutaj toczymy dramy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: [MPNW19] Wątek dyskusyjny
    « Odpowiedź #240 dnia: Grudnia 16, 2019, 22:51:37 »
    O i dyktatorek wleciał [...]
    [...] nie fikaj ziomek [...]
    [...] czuję się jak ekonomista rozmawiający z emerytem o cenach w biedronce [...]

Nie zamierzam z tobą prowadzć dyskusji. Po pierwsze cały czas obrażasz i się rzucasz. Po drugie jesteś po prostu mało inteligentną osobą, równie dobrze można sobie do ściany pogadać, wiele i tak nie zrozumiesz, szukasz tylko okazji do dramy i obrzucenia gównem, by wyleczyć swoje kompleksy. Dobrej nocy :)

@Trojan

Masz rację, nie znam się na LB i ogólnie zasadach NW, więc mam nadzieję, że podsyktuje z wami jeszcze ktoś inny. Ale zaznaczę jeszcze raz o co mi chodziło z tymi respami, bo chyba się nie zrozumieliśmy.

O ile dobrze rozumiem, to gra się u was zmany spawnów i frakcji po 5 rundach, prawda? A więc przy wylosowaniu mapy zaakceptowanej przez obie drużyny, mamy respa A i respa B. Najpierw 3pp gra na A, gdy 7pp gra na B, a potem się zamieniają. W sprawiedliwych warunkach zarówno 3pp, jak i 7pp powinno zagrać po 5 rund na spawnie A i spawnie B.

Ale przez wylosowaną mapę, nie da się jej już odtworzyć. A więc kontynuując mecz, trzeba będzie wylosować kolejną, przez co otrzymamy respy C i D. 3pp zagra w tym momencie po 5 rund na spawnach A i C, ale nie zagra na B i D, na których po 5 rund zagra 7pp. Tutaj następują te nierówne warunki. I naprawdę dla mnie nie ma znaczenia, kto miał przez swój set spawnów przewagę i jak dużo. Tak rozegrany finał nie będzie po prostu fair, nawet jeśli ktoś nie wykorzysta swojej przewagi. A ską wiemy, jakby się potoczyło spotkanie, gdyby przegrana strona zagrała na tych gorszych spawnach? Może wbrew pozorom to by właśnie doprowadziło ich do odwrócenia wyniku.

Nie ma więc innego sposobu, by obie drużyny zagrały po 5 rund na spawnach A i B, bez wylosowania nowej mapy i rozpoczęcia meczu od nowa. Tak ja to widzę, ale mogę się mylić. Chętnie będę kontynuował rzeczową dyskusję i dam się przekonać, jeśli argumenty będą sensowne, a to już jeden głos w zespole (zwłaszcza, że Ejsun jest wyłączony z decydownia o tym finale, co zostawia tylko 3 osoby decyzyjne). Tylko proszę o rzeczowe głosy, np. Trojana, bez wtykania się tutaj przez półinteligentne szympansy. Nie żeby mi przeszkadzały zbędne posty, jak bilans wyjdzie na +, to zawsze Soner zarobi te parę groszy, a bardzo szanuję jego pracę i uważam, że zasługuje. Ale po prostu takie głupie posty zaciemniają dyskusję i utrudniają czytelnikom z nadążaniem.

W kwestii ludzi - z logów wynika podobno, że Indian zdjął sobie rangi 3pp przed samym meczem. Dlatego dalej nazywam go człowiekiem od was, Chada za to jest wpisany w rosterze tego europejskiego pucharu.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2019, 22:58:22 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Ejsun

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 72
    • 7pp to czarny koń tego turnieju
    « Odpowiedź #241 dnia: Grudnia 16, 2019, 22:54:29 »
    Dobra, to tak zaczniemy od gory. Sory z gory za brak spoilerow, cytatow i polskich znakow, ale piszd z telefonu.
    Zahari, moje zdanie w tej sprawie sie nie liczylo. Dlatego jest nas 4 zeby w sytuacji, ktora dotyka kogokolwiek z nas, administracja mogla obiektywnie decydowac bez tej osoby. Nie moge byc sedzia we wlasnej sprawie, jak dobrze zauwazyles. Pozdrawiam.

Jakie przekrety texas? I kiedy ja spolke zalozylem? Wasza kara jak i kara FKG byla proporcjonalna do przewinienia, to nie jest tak ze siedzialem i zacieralem raczki ile to wam punktow odjac zebyscie nie doszli do finalu, powiem ze bylo nawet z drugiej strony, balem sie ze jestesmy zbyt surowi i ukarzemy was za bardzo. Ostatecznie stwierdzilismy, ze odjecie rundy za kazdego nieregulaminowego gracza bedzie najlepszym wyjsciem, ale to juz wyjasnialismy. Pozdrawiam.

O czym ty ako mowisz, a tak to ako... Dobra jakby ktos bral to na powaznie, to dyktator nie napisal w tym watku nic o drugim forum, tylko o sabotowaniu turnieju. I glownie o to sie rozchodzi przy tym watku, po prostu latwo jest opluc i zniszczyc czyjas prace, a na pewno latwiej niz cos faktycznie dla spolecznosci stworzyc, "od graczy dla graczy"? Tak to jakos szlo? Pozdrawiam.

Halko trojan, za zycia bym sie nie zgodzil na te mape, gdybym wiedzial, ze nie bede mogl grac po stronie uk. Szczegolnie ze na ich respie byla dosyc duuuza gorka z ktorej bylo widac wiekszosc mapy, moglibysmy tam robic to, co pozwolilo nam wygrac pierwszy mecz z wami, pruc do was z kilometra. Po stronie francuskiej bylo o wiele z tym trudniej, przez co musialem w pierwszych rudnach podchodzic bardzo blisko by moc w ogole dobrze wypalic, w kolejnych rundach wystarczylo ze ukryliscie sie za pierwsza wydma. Dodatkowo nie zawsze widzi sie wszystkie szczegoly mapy, ktore moga zawazyc o losie spotkania. Dodatkowo, tak przyjmujecie na siebie odpowiedzialnosc za swoich graczy. Szczegolnie ze na screenie, ktory dales z waszych logow (ogolnie prosze o logi w formie pliku .txt jesli to nie problem, sa pelniejszs niz te teamspeakowe) indian zdjal sobie rangi jakies 3 godziny przed tym meczem, wiec stwierdzenie, ze nie jest waszym graczem troche umiera. A i to, zs dostal bana nie zmienia tego, ze jest w waszym rosterze, i wy go dodaliscie. To nie powoduje, ze my nagle stwierdzamy "o patrz bana dostal, to juz go nie laczymy z 3pp". W dodatku z waszych postow rozumiem, ze to nasza wina ze indian wbil jako admin i zaczal banowac. No tak, przeciez powinienem monitorowac kazdego sedziego i kazda osobe, zeby tylko ktos przypadkiem nie dostal hasla adminskiego. Jeszcze powinienem to robic grajac wlasny mecz, to jest plan. A i tak jak najbardziej probowalem to wszystko jakos ogarnac, to ze indian wbil na serwer i trzeba sprawdzic id, trzeba odbanowac graczy, odpisywac tabunowi ludzi, ogarniac moich ludzi (bo nie wiem czy wiesz, ale dostanie mass banow na finale jest troche demotywujace, moze bys wiedzial gdyby choc jedna osoba od was tez go wyrwala). A i wszystko to w akompaniamencie poganiania poke'ami od amue. Pozdrawiam.

PS. Uwierz mi, ze wolalbym rozegrac szybki fair mecz i nawet go przegrac 10:0 niz teraz siedziec w tym blocie. Ale co poradzic, tacy ludzie.

PPS. A i sie nie dziwcie (to tak do ogolu), ze na nw w polsce jest malo inicjatyw. Kazda najmniejsza jest torpedowana, a jak juz jakas wychodzi to zawsze pojawi sie niezawodna wesola kompania indiana, ktora po prostu zacznie psuc.
    Edit: sory burza, zacmienie umyslu. O akurat dobrym przykladem turnieju, ktore moglyby wyjsc jest to co probowal zrobic wlasnie burza.

No usmiechaj sie dalej matinh z politowaniem, ja sie tak usmiecham od kiedy pokazales kanczo i bunczo w 5pp. Na reszte co napisales odpowiedzialem juz chyba wyzej. Pozdrawiam.

EDIT/// Zesmy sie zgrali z dyktatorem xD
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2019, 23:00:52 wysłana przez Ejsun »

(click to show/hide)

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #242 dnia: Grudnia 16, 2019, 23:05:30 »
    Tak ta górka dawała by wam przewagę, jednak jakoś nie wykorzystaliście tego w pierwszej rundzie drugiej połowy. Podejście było o tyle spoko, że cały czas mieliśmy osłonę zdążyliśmy was z niej zrzucić

Natomiast w pierwszej połowie strzelałeś ze spawna. Na taki dystans nic nie traficie, serio. Tutaj jest kompletne losowy strzał, więc naprawdę nie wiem na co liczyłeś. Jednak kiedy już zeszliśmy powiedzmy z tej naszej połowy byliśmy kompletnie odsłonięci i to był już ten średni dystans strzału gdzie prawdopodobieństwo trafienia jest o wiele wyższe. Na dodatek, pagórek na spawnie cały czas dawał wam przewagę.

Nadal myślicie, że stanie i strzelanie to jest skill? Tak, w sumie jest ale nie na dystans tylko z bliska i średniej odległości gdzie jest wymagane jeszcze wymanewrowanie przeciwnika.
    Poprzedni mecz wygraliście tylko dlatego, że nie zachowałem ostrożności przy podejściu,  a moi ludzie nie byli skupieni bo łatwy meczyk. Plus najwidoczniej jakoś przyfarciło wam się przy strzelaniu na duży dystans, a to się nie zdarza często patrząc na wasze wygrane i przegrane mecze z nami w poprzednich turniejach jak i inne mecze z pułkami o naszym poziomie

Czyli jak dałem rangi Xaartilowi to od razu stał się członkiem 3pp? To nie tak działa, że rangi na ts są jednoznaczne z przynależnością.
    Na naszym TS już nawet nie ma składu ani systemu rang, więc nie radzę niczym sugerować. Mamy chyba z 10 pułkowników i 20 adminów
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2019, 23:07:50 wysłana przez Trojan »

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline Ejsun

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 72
    • 7pp to czarny koń tego turnieju
    « Odpowiedź #243 dnia: Grudnia 16, 2019, 23:16:09 »
    No zazwyczaj tak to dziala ze dajesz rangi czlonkowi regimentu, chyba ze ja nie rozumiem po co macie te rangi. W dodatku rozumiem ze indian nie bedac czlonkiem 3pp ma admina tak dla funu, bo czemu nie. I niech sobie rzuca rangi jak chce i kiedy chce. A i czulem, ze jak najbardziej mialem przewage w pierwszej rundzie drugiej polowy. I tak, dalej uwazam ze strzelanie to skill. Nie jestes w stanie zwiekszyc prawdopodobienstwa do 100%, ale mozesz je wystarczajaco podwyzszyc by ogolnie linia trafiala. Bo dostawaliscie kulki z duzej odleglosci, tylko w dolne partie ciala przez co nie umieraliscie od razu. Ale to tylko mowi co ja uwazam a co ty. Nie wiem czy slowo przeciw slowu cos tu wskora, ale masz moja odpowiedz, tak jak chciales. Pozdrawiam.
    PS. Nie wiem co maja tutaj mecze sprzed roku/dwoch lat, ale ok.
    PPS. A i nie zapominajmy o waszych wspanialych gapsach w biegu, przez co jeszcze trudniej sie strzelalo.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2019, 23:28:41 wysłana przez Ejsun »

(click to show/hide)

Offline Trojan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Grudnia 16, 2019, 23:28:25 »
    Była duża zmiana w strukturze pułku, tak admina ma tam każdy. I nic się nikomu nie stało. Rangi zostały po starym TS

Tak zwiększyłeś prawdopodobieństwo, że może z 2 razy dostaliśmy na daleki dystans. Nic znaczącego by to nie wniosło do wyniku spotkania. Więc waszą taktyką albo wygrywacie mecz bo wam sie przyfarci strzelanie albo przegrywacie bo już nie wymanewrujecie przeciwnika i nie strzelicie mu w twarz bo będziecie ładować, o szarży nie wspominam. Poprzednie mecze mają znaczenie, bo nic się nie zmieniliście od kilku lat. 

[20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #245 dnia: Grudnia 16, 2019, 23:35:42 »
    Czuję się trochę pominięty :/

Czy w mojej argumentacji są jakieś poważne luki? Bo wydaje mi się, że tu naprawdę nie ma innej opcji, niż reset wyniku. Cco innego, gdyby były z góry ustalone mapy, wtedy nie ma problemu, by kontynuować, bo spawny są stałe. Tutaj ich nie odtworzycie, to będzie inna mapa.

@Amue - brawo, więcej personalnych wjazdów :) Bijcie dalej głowami o dno, jak to macie w zwyczaju pajacerkę.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2019, 00:59:39 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Vortx

• Użytkownik
    • Piwa: 23
    « Odpowiedź #246 dnia: Grudnia 16, 2019, 23:43:04 »
    To, że turniej jest ustawiony to już wiemy, nazywajmy rzeczy po imieniu :) Teraz tylko zastanówmy się jaki cel miałoby 3pp rujnując finał skoro świadome było, że mogą ponieść surowe konsekwencje. Szczerze to jak patrzę na tą szopkę to odechciewa mi się grać a takiej farsy to odkąd gram w tę grę to chyba już dłuuugi czas nie widziałem. Ciekawe czy sytuacja byłaby taka sama gdyby był crash serwera i czy wtedy 7pp ubiegało się o powtórzenie rozgrywki, a zapewniam, że tak by nie było. Poza tym, na meczach NWL czy EIC jak dochodziło do podobnych problemów to mapę zwykle losowano nową i nikomu nie przyszło na nią narzekać, bo miała większą górkę po tej czy innej stronie. Bądźmy racjonalni proszę Was...

EDIT: Skoro mapa była kluczowa to proponuję na nowo wylosować mapę z podobnymi warunkami, a może nawet lepszymi dla 7pp. To chyba będzie najlepszy kompromis.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2019, 23:46:55 wysłana przez Vortx »

Offline Amue

• Użytkownik
    • Piwa: 39
    « Odpowiedź #247 dnia: Grudnia 17, 2019, 00:38:52 »
    [
    A i wszystko to w akompaniamencie poganiania poke'ami od amue
    Jak się czeka 30 minut lub nawet więcej na odpowiedź, to co się dziwisz. Cztery poke'i w których się spytałem, czy długo jeszcze i czy możemy użyć innego serwera na pewno Cię nie zbawiły.

[/quote]
    Czuję się trochę pominięty :/

Zapewne większość osób ma na Ciebie wywalone, jako że nic ważnego nie wnosisz.
    Jeść białych ludzi!

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #248 dnia: Grudnia 17, 2019, 01:20:09 »
    Pomijam temat sporu między pułkami, bo odnośnie tego się nie wypowiadam, ale widzę, że za niszczenie innym przyjemności z gry i sabotowanie turniejów jak zwykle odpowiadają te same osoby. Nie wiem po jaką cholerę regularnie to robicie, zniechęcacie w ten sposób wszystkich do organizowania jakichkolwiek turniejów na scenie, której częścią sami jesteście. Jak to tam szło? "od graczy dla graczy"?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2019, 01:22:50 wysłana przez Eltarek »
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #249 dnia: Grudnia 17, 2019, 05:12:25 »
    Że wam się jeszcze chce...

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #250 dnia: Grudnia 17, 2019, 09:38:01 »
    Zapewne większość osób ma na Ciebie wywalone, jako że nic ważnego nie wnosisz.

To miejcie dalej wywalone, ale to mało rozsądne. Możecie się kłócić dalej z Ejsunem, tyle że on nie ma mocy decyzyjnej w sprawie tego finału. A ja mam i nie czuję, by ktoś w ogóle próbował mnie przekonać, że mylę się w swoich argumentach. Dlatego zostajemy wciąż przy wyniku 0-0 i nowej mapie.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Trojan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Grudnia 17, 2019, 10:11:47 »
    Dążę do tego, że te spawny naprawdę nie miały dużego znaczenia dla wyniku całego meczu. Na strzelanie albo Ci się uda trafić albo nie więc każdy zespół stara się podejść jak najbliżej żeby zwiększyć prawdopodobieństwo trafienia. Trójka gram na zasadzie salwa i szarża, bo oszczędza mi to czasu. 7pp gra na campienie, bo nic więcej nie ugrają na manewry i szarżę.

Nadal opcja resetu wyniku jest nie fair. To nie jest native gdzie należy szybko zająć jakaś umocniona pozycje (chodzi mi bardziej o zabudowę, kryjówki czy coś takiego) im lepszy spawn to są lepsze warunki na to. Na nw jesteśmy po dwóch stronach a mapa jest zupełnie otwarta. Można pójść w lewo lub prawo albo na środek. Taki bój spotkaniowy. Chyba że jedna strona się nie ruszy się 100 m od spawna i nie zajmie sobie lepszej pozycji. Mogę nawet graficznie to przedstawić.  Mamy tyle samo czasu na zajęcie jakiejś pozycji
    Akurat ta mapa miała jedno podwyższenie terenu z których obie strony mogły skorzystać,  z tego co pamiętam 7pp zrobiło to raz.  Po naszej stronie była wzniesienie z widokiem na całą mapę, ale kompletnie odsłonięte. Żeby to chociaż miało sens headglitcha. Obejrzałem poraz kolejny nagranie więc mniej więcej mam obraz w głowie.
    Dlatego był balans na mapie, nie było takiego ostrego podejścia które by spowolniło marsz, obie strony miały dobra pozycję do strzelania, ba 7pp tą górka po ich prawej mogli zrobić headglitcha

Podsumowując mapa to kwadrat. Spawny są naprzeciwko siebie na wysokości środka dwóch bokow kwadratu. Każda strona może podejść w tym samym czasie na jakąś pozycję. W przypadku tej mapy, wzniesienie daję duża przewagę, a obejmuje ono i spawn A i spawn B.  Więc jest balans pod względem czasu podejścia, dobrej pozycji do strzelania.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2019, 10:48:44 wysłana przez Trojan »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #252 dnia: Grudnia 17, 2019, 13:05:28 »
    Szczęść Boże.

Offline Romanow

• Użytkownik