Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Odezwa do Polskiej Sceny  (Przeczytany 11152 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MrMatinh

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    Odp: Odezwa do Polskiej Sceny
    « Odpowiedź #120 dnia: Września 10, 2018, 01:24:31 »
    Dostał zakaz robienia multikont to nie robi, konta robił wczoraj kiedy się zdenerwował o bana. Dzisiaj ochłonął i by przeprosił czego nie uczyni z powodów opisanych wyżej. Nie mam pojęcia po co jest to sugerowanie, że "kara jest na pokaz", że "IndiaN ma na to wywalone", że "nie ma w tym skruchy" itd. Kłamanie tutaj jest bezcelowe gdyż reputacja na tawernie nie ma kompletnie żadnego znaczenia dla pułku. Sympatia weteranów z tego forum nie przekłada się w zasadzie na nic, 90% grających w pułkach nie ma konta na Tawernie a z tych 10% to aktywnie udziela się może 2% z czego prawie wszyscy to liderzy/oficerowie klanów. Więc nowych graczy z tego tytułu pułk nie ma a wszystkie ważne wydarzenia na Napoleonic Wars odbywają się na FSE, tu po prostu nic się nie dzieje. Moglibysmy równie dobrze nie kiwnąć palcem i pozwolić IndiaNowi dalej spamować multikontami, nie zrobiłoby to nam żadnej różnicy. Wiecie ile osób odeszło od nas po 6 stronach linczu i swiętego oburzenia po tym jak wzięlismy nazwę pułku który jedyne co zrobił to dał się wyrolować DaPietrze? Zero, ogłoszenie na temat kary dla IndiaNa zostało wysłane jedynie z grzecznosci.
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2018, 01:30:15 wysłana przez MrMatinh »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #121 dnia: Września 10, 2018, 01:42:23 »
    Przestańcie już za przeproszeniem pieprzyć o tym, jak głęboko gdzieś macie Tawernę. Tak bardzo się nie podoba, to po prostu się stąd wynieście i już nie wracajcie. Bo wszyscy tylko gadacie, jak to gardzicie tym forum i ludźmi, którzy tu są, a nieustannie tu wracacie, czy nawet przesiadujecie całe dnie, jak dwaj najwięksi hejterzy, których wczoraj uwolniliśmy od tego przykrego uzależnienia. Nikt was nie zmusza, by wchodzić na tą znienawidzoną stronę. Sądzę, że wręcz ludzie mają już dość kłamstw, oszczerstw, kpin, czy bóldupienia, np. o jakieś tytuły mistrzowskie.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline MrMatinh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Września 10, 2018, 02:01:33 »
    To, że ktoś tu wchodzi nie znaczy, że traktuje to na poważnie. Jak nas będziecie obrażać to się nie popłaczemy. Ale wasze wywyższanie się, i takie podejście, że jak wy nas nie będziecie szanować to każdy na scenie będzie wami gardził doprowadza do tego, że klan który ma największe szanse na godne reprezentowanie polskiej sceny za granicą nawet nie ma u was wątku.

Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Ja np jestem tu dla dram. Takie słowa jak np przytoczone tu Riveta rodem ze wsi mnie zwyczajnie śmieszą. Nie czytałem w życiu żadnego tematu spoza działów Klany i Rozmowy o Napoleonic Wars.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Września 10, 2018, 02:14:33 »
    Ale wasze wywyższanie się, i takie podejście, że jak wy nas nie będziecie szanować to każdy na scenie będzie wami gardził doprowadza do tego, że klan który ma największe szanse na godne reprezentowanie polskiej sceny za granicą nawet nie ma u was wątku.

Tylko, że nikt tu się nie wywyższa i nie mówi rzeczy, które właśnie sobie sam dopowiedziałeś. Jedynymi osobami, które się wywyższają jesteście właśnie wy. Istniejecie ledwo chwilę, a już macie nadszarpniętą reputację (bo jednak dużo osób tutaj czyta chociażby te dramy, nawet jak się nie udzela), a już się uważacie za najlepszych z lepszych. I mówiąc, że nic wam to nie robi, sami pokazujecie, jak to nie szanujecie tych wszystkich ludzi, którzy tu zaglądają i samodzielnie wyrabiają sobie opinię. Również od was (jak na razie to konkretnie od indiana, Burzy i Koxxusa) padają kpiny wobec ludzi, którzy grajaw roleplaye, czy po prostu w inny sposób, niż wy. To nie jest wywyższanie się?
    I ekhem... wątku nie macie, bo bardzo wyraźnie dałem Koxxusowi do zrozumienia, że nie chcemy go, dopóki nie wyjaśnicie sobie ze starym 4pp sprawy z nazwą. A nie dlatego, że czujecie się źle traktowani xD

Takie słowa jak np przytoczone tu Riveta rodem ze wsi mnie zwyczajnie śmieszą..

Rany, jaki Ty jesteś dramatycznie żałosny. Śmiejesz się z innych, podczas gdy to własnie Ty rzucałeś się tutaj i biłeś pianę o to, że 3pp Cię pokonało na Mistrzostwach Polski. Te propozycje gf'a o tytuł mistrza to był taki kabaret, że Rivet nawet podejścia nie ma.

90% grających w pułkach nie ma konta na Tawernie a z tych 10% to aktywnie udziela się może 2% z czego prawie wszyscy to liderzy/oficerowie klanów.

Świetnie, podaj nam więcej liczb wyciągniętych z kapelusza. Też tak umiem - 90% osób w pułkach ma z was polewkę, a z tych 10%, co nie ma, to może z 2% wie o waszym istneniu, z czego prawie wszyscy to liderzy/oficerowe i to w dodatki wasi.
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2018, 02:24:13 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #124 dnia: Września 10, 2018, 04:12:51 »
    Nigdy w życiu nie udzielałem się w tym dziale, ale z nudów przeczytałem wszystkie strony tej dyskusji. I autentycznie mnie to rozbawiło.

Dyktator Wam tego wprost nie napisze, bo jest osobą kulturalną i dzierży tytuł administratora, natomiast przekaz jest bardzo klarowny - jak się nie podoba, to wypie***lać.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #125 dnia: Września 10, 2018, 05:27:52 »
    Proponuje przeprowadzić demokratyczne głosowanie na bana dla hipokryty MrMatinh. A tak na serio idź turlać dropsy do Betlejem. Carpe ci napisał co masz robić, jak ci się nie podoba.
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2018, 05:30:49 wysłana przez Rivet »

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #126 dnia: Września 10, 2018, 07:06:16 »
    Powodzenia.

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline MrMatinh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Września 10, 2018, 07:11:55 »
    Proszę o podanie punktu regulaminu który zakazywałby nam napisanie wątku w dziale Klany.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #128 dnia: Września 10, 2018, 07:23:25 »
    Matinh zachowujesz sie jak bita żona.

"On wcale taki nie jest. On się zmienił. On ma dobre serce tylko ma problem z emocjami. Zobaczcie w nim jego dobrą stronę"

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #129 dnia: Września 10, 2018, 07:25:33 »
    Napiszę w punktach byś lepiej zrozumiał.

1. Powodzenia.

2. "Mimo usilnych prób" ? W nocy z piątku na sobotę miał jakieś 6 godzin snu administracji i moderacji by przeprosić, nie zrobił nic oprócz wyzywania...

3. ..."ponieważ był zdenerwowany banem". Rozumiem że Wasz oficer jest wyszkolony tylko do denerwowania innych i dowodzenia swoimi, a czytać już regulaminu nie umie.

4. Skoro jesteście tacy zajebiści, od lat na scenie i my się nie znamy... To dlaczego mamy oboje (porównując oficerów pułków 4ppLP i 1ppS) tyle samo wygranych mistrzostw Polski? Nie wspominając że u Nas choćby Major Ganczo ma złoto...

5. ... I nie pierdzel że tylko dlatego nie masz złota, bo nie uważasz na poważnie Tawerny. Gdyby tak nie było, to nie zrobiłbyś jakiegoś pułku Colombia z najemnikami by grać z turnieju na TFW.

6. Równam.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #130 dnia: Września 10, 2018, 08:15:00 »
    >2018 rok
    >jakis podrzedny oficer jakiegos zalosnie prezentujacego sie pulku sugeruje mi, ze mam sie zamknac bo nic nie wiem o scenie
    >nawet nie wiem ile tytulow mam na nw bo nie licze TBW
    >stalkuja cie ale nic o tobie nie widza
    >brak profitu

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #131 dnia: Września 10, 2018, 09:05:34 »
    Cóż, poszło już sporo postów, ale wtrącę swoje 3 grosze, bo nikt tego nie napisał (jak zakładam, było to dla nich zbyt oczywiste, aby specjalnie to wymieniać).
    Otóż pisanie, że Indian nie może udzielić na TFW publicznych przeprosin jest kuriozalne. Pozwól, Matinh, że pokażę ci w kilku prostych krokach jak rozwikłać ten niezwykle skomplikowany węzeł gordyjski.
    1. Zwołujecie spotkanie swojego sztabu/rady/komisji dyscyplinarnej czy innego organu jaki tam macie.
    2. Jednomyślnie w głosowaniu wprowadzacie poprawkę do wystosowanego przez was aktu, dodając sformułowanie zaraz po zakazie na zakładanie multikont: "za wyłączeniem jednorazowego założenia konta w celu tylko i wyłącznie przeprosin na Tawernie".
    3. Indian zakłada jedno multi, z którego przeprasza.
    To chyba nie takie trudne?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #132 dnia: Września 10, 2018, 09:39:18 »
    Już wystarczająco złamał regulamin Tawerny, łamanie go znów dla przeprosin jest niepotrzebne. Wystarczy że osobiście napisze na Steam do któregoś z globali/adminów (bo nie liczę że to zrobi dla wszystkich, choćby przez głupie kopiuj-wklej) i my je opublikujemy tutaj.

Zapytacie dlaczego nie przez kogoś z "4pp_lp" z aktywnym kontem na TFW - otóż dlatego, że tyle nabroił, że powinien mieć odwagę napisać do kogoś z administracji forum. Choćby z powodu marnowania naszego czasu na pilnowanie i kasowanie jego kolejnych (łącznie było ich około 10, ostatnie w nocy o 5) multi-kont.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #133 dnia: Września 10, 2018, 10:46:38 »
    I właśnie przez takie osoby ludzie śmieją się z NW. Tak wiele interesujących i bystrych postaci z Napoleonica jest po prostu przyćmione przez bandę <-- wycięte --> jakimi bez wątpienia jest Indian Burza czy Matinh. Przyjdą takie trzy merytoryczne ameby i cały wysiłek osób takich jak Veinrus, vtz, Zahari czy Moontoor by udowodnić że NW ma ciekawą, prężną i wcale tak nie głupią scenę idzie na marne.

Nie mówię, że się nie zgadzam z tym określeniem, ale jednak dyskutujmy kulturalnie, bez używania inwektyw, proszę. // Dyktator

Przepraszam
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2018, 17:12:37 wysłana przez Netoman »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Września 10, 2018, 11:21:57 »
    Proszę o podanie punktu regulaminu który zakazywałby nam napisanie wątku w dziale Klany.

Czego nie rozumiesz w poniższym zdaniu?

I ekhem... wątku nie macie, bo bardzo wyraźnie dałem Koxxusowi do zrozumienia, że nie chcemy go, dopóki nie wyjaśnicie sobie ze starym 4pp sprawy z nazwą.

Chyba, że źle Cię zrozumiałem i już przeszedłeś od taktyki mówienia, jak to żałosne jest to forum, że nawet nie zaszczycie nas zrobieniem wątku, do płaczu o to, czemu my wam nie pozwalamy? Ale bez obaw, mi też zaczyna już parować mózg od tych absurdów, które ludzie z 4pp_LP (to już kilka osób z tego samego pułku, więc trzeba to podkreślać, która to grupa, niestety) od kilku dni nam tutaj serwują. I jako przykład, zanim znowu głupio zripostujesz, żebym podał konkrety, bo inaczej to bedzie pomówienie, to takim absurdem jest śmianie się waszej strony z osób grających role-play. Oczywiście jest to głupie same w sobie, ale nabiera dodatkowej głębi, gdy się okaże, że Koxxus (który również się z tego śmiał) też organizował role-playowe eventy, ale na Deluge ;) Z niego też się śmiejecie w pułku?

I gdybyś do tej pory nie ogarnął o co chodzi z "zakazem" robienia wątku, to spieszę z pomocą. Otóż nikt wam nie zakazał robienia tutaj tematu, lecz zostało to Koxxusowi wyraźnie zasugerowane, że nie byłby on mile widziany, dopóki się nie wyjaśni kwestia nazwy. I cieszyłem się, że choć tyle zostało uszanowane... do momentu, aż wszedł wybitny znawca sceny, Matinh i ogłosił, że nie robicie u nas wątku, bo na nas plujecie i w ogóle to ujma i wielka strata dla nas ... ręce mi opadają.

[...]klan który ma największe szanse na godne reprezentowanie polskiej sceny za granicą[...]

Jeszcze do tego teraz wrócę. Pomijając, co się ostatnia odwaliło z waszym udziałem (no świetnie nawet na polskim podwórku sobie radzicie z reprentowaniem czegokolwiek), to przypomnę, że Baldwin zabronił wam użycia tagu 12pp, bo już z nim próbowaliscie i wam się nie udało. Więc najpierw trochę pokory i skromności, bo ledwo zaczęliście, a już chyba uważacie się za najbardziej utytułowany klan w tym rejonie galaktyki. Wygrajcie jakiś turniej chociaż... oh wait, zapomniałem, że to przecież jesteś Ty, Matinh. Tobie wystarczy wygrać jeden mecz, by się ogłosić mistrzem czegokolwiek.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)