Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Odezwa do Polskiej Sceny  (Przeczytany 10919 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Odezwa do Polskiej Sceny
    « Odpowiedź #45 dnia: Września 02, 2018, 19:07:55 »
    92nd się rozpadło, potem kolejne osoby tworzyły twory o tej samej nazwie i nikt się tym nie przejął. Taki obraz tej sceny, gdzie jak słusznie już ktoś zauważył, ludzie dobierają nazwę pułku pod kątem ciekawej historii, a wybór jest mniej lub bardziej ograniczony ( np. 14pk było jedynym pułkiem ciężkiej jazdy KW). Poza tym, gdyby respektować zasadę, że nie wolno ruszyć wcześniej zajętej nazwy, to nowe osoby nie mogłyby już tworzyć pułków, każda nazwa była już użyta.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #46 dnia: Września 02, 2018, 20:48:58 »
    Gdzie w regulaminie jest WSPOMNIANE chociaż o tych nazwach? Dyskusja w "Ch" bez sensu.

W Regulaminie to jest oczywiście niepotrzebne. Za to przydałoby się dodać adnotację, że Regulamin nie reguluje wszystkich spraw związanych ze społecznością i forum - wydaje mi się to naturalne (i poruszane po raz nty na forum), ale jak widać nadal ktoś musi mnie wyprowadzić z błędu. Swoją drogą, odsyłam do swoich postów tutaj, bo napisałem o tym w innym kontekście.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #47 dnia: Września 02, 2018, 20:50:54 »
    Gdzie w regulaminie jest WSPOMNIANE chociaż o tych nazwach? Dyskusja w "Ch" bez sensu.

A co tutaj do rzeczy ma regulamin forum, bo nie rozumiem. Chciałeś zabłysnąć, czy jak?

92nd się rozpadło, potem kolejne osoby tworzyły twory o tej samej nazwie i nikt się tym nie przejął. Taki obraz tej sceny, gdzie jak słusznie już ktoś zauważył, ludzie dobierają nazwę pułku pod kątem ciekawej historii, a wybór jest mniej lub bardziej ograniczony ( np. 14pk było jedynym pułkiem ciężkiej jazdy KW). Poza tym, gdyby respektować zasadę, że nie wolno ruszyć wcześniej zajętej nazwy, to nowe osoby nie mogłyby już tworzyć pułków, każda nazwa była już użyta.

Nie wiem, który to już raz powtarzam, ale ciągle ci obrońcy powtarzanych tagów nie potrafią odpowiedzieć na jedną, podstawową kwestię.
    Indian i spółka chcieli grać jako 12pp. Nie dostali jednak zgody. Więc zaczęli kombinować z jakimiś hybrydami, które mają dawać skojarzenie dwunastki, więc bardzo im musi zależeć na graniu jako 12pp. A jednak respektują odmowę Baldwina. Jednocześnie ignorują głosy z 4pp i reszty community, przyjmując bez pytania ich tag. Gdzie tu logika? Poza tym jest dalej grupa innych wolnych tagów historycznych, nie kojarzących się z żadną marką, jaką zbudowały sobie klany (ktoś już w tej dyskusji wymieniał przykłady, czy ich liczbę).

Gdybyście faktycznie kierowali się wyżej przedstawioną logiką, to nikogo o nic byście nie pytali, tylko założyli od razu nowe 12pp, odcinając się też od starego, gdyby Baldwin zaczął protestować. Tutaj jednak w grę wchodzą podwójne standardy. Albo nazwyczajniej w świecie zwykła prowokacja i próba podpalenia kolejnego gruntu.
    « Ostatnia zmiana: Września 02, 2018, 20:51:55 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #48 dnia: Września 02, 2018, 21:01:11 »
    "Patrzcie i płaczcie na nowe 4pp"
    (click to show/hide)
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline Moontoor

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    « Odpowiedź #49 dnia: Września 02, 2018, 21:01:45 »
    W mojej opinii prawda leży po środku. Zgadzam się co do tego, że należy respektować stare klany i nie przyjmować ich nazw, tak jednak przypadek NW powinien być wyjątkiem od reguły bo tutaj lista nazw historycznych jest mocno ograniczona, i tak jak nie należy przyjmować klanów które istniały w niedalekiej przeszłości tak robienie wojny o klan który nie istnieje o kilku lat nie ma sensu... i tak 90% aktualnej sceny nie wie czym było stare 4pp. Dyktator mówisz, że jest grupa innych wolnych tagów historycznych... a czy potrafisz jakieś wymienić? Bo ja osobiście też odnoszę wrażenie, że wszystko już było i to w większości po minimum 3 razy...
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #50 dnia: Września 02, 2018, 21:03:29 »
    "Patrzcie i płaczcie na nowe 4pp"
    (click to show/hide)
    po 2 miechach juz tak nie będzie i ty dobrze o tym wiesz XD

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Hubal

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #51 dnia: Września 02, 2018, 21:06:54 »
    Ja tam narobiłem tych bękartów, że nie potrafie ich zliczyć (serio). Z tego powodu ciężko mi się wypowiadać, że ktoś może mieć prawa do jakieś nazwy albo nie. Ale jak już niektórzy tu zauważyli - ilość historycznych nazw pułków jest dosyć ograniczona i trzeba to brać pod uwage. Co nie zmienia faktu, że jeśli ktoś z kadry z rozwiązanego pułku jest aktywny to warto się go zapytać o zgode/błogosławieństwo/all that.

PS: 7pg i 4pp ostatnie normalne pułki na NW, polecam.

XDDDD

Zwłaszcza jak na bitwe 3pp XW połowa ich składu to byli krypto-inwajci z 5pp.

Pozdrawiam i znikam na kilka następnych lat.
    « Ostatnia zmiana: Września 02, 2018, 21:16:27 wysłana przez Hubal »

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Września 02, 2018, 21:07:28 »
    po 2 miechach juz tak nie będzie i ty dobrze o tym wiesz XD
    Jak LV na Holdfaście
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline JG_PL

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #53 dnia: Września 02, 2018, 21:09:22 »
    To niezła odezwa!

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Września 02, 2018, 21:09:47 »
    Jak LV na Holdfaście

no dokładnie tak bedzie jak z LV

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #55 dnia: Września 02, 2018, 21:09:58 »
    Jak LV na Holdfaście
    Jak tam kariera w jakimkolwiek normalnym pułku/klanie? Nadal wszystko mieści się w kwartale?

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Września 02, 2018, 21:10:24 »
    no dokładnie tak bedzie jak z LV
    Tym razem za robotę nie biorą się chłopki roztropki essa
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Offline beton

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Amor patriae nostra lex
    « Odpowiedź #57 dnia: Września 02, 2018, 21:10:44 »
    Jak LV na Holdfaście
    Trochę prawdy jest i tu i tu.
    "Dla moich Po­laków nie ma rzeczy niemożliwych"
    -Napoleon Bonaparte
    (Skoro wszyscy mają bekowe awatary ja też mogę)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #58 dnia: Września 02, 2018, 21:11:07 »

Nie wiem, który to już raz powtarzam, ale ciągle ci obrońcy powtarzanych tagów nie potrafią odpowiedzieć na jedną, podstawową kwestię.
    Indian i spółka chcieli grać jako 12pp. Nie dostali jednak zgody. Więc zaczęli kombinować z jakimiś hybrydami, które mają dawać skojarzenie dwunastki, więc bardzo im musi zależeć na graniu jako 12pp. A jednak respektują odmowę Baldwina. Jednocześnie ignorują głosy z 4pp i reszty community, przyjmując bez pytania ich tag.

i tak 90% aktualnej sceny nie wie czym było stare 4pp.
    Ja nie będę tutaj nikogo bronił, jednak wydaje mi się, że prostym powodem który można tu podać jest stosunek do danego pułku. Nie wydaję mi się by którykolwiek z członków leadershipu aktualnego 4pp grał w NW za czasów dawnego 4pp więc i nie przywiązują do niego żadnej wagi. Grali natomiast za czasów 12pp (a przez ostatnie 3 lata ten numerek widniał dwukrotnie) stąd może takie, a nie inne podejście.

Dyktator mówisz, że jest grupa innych wolnych tagów historycznych... a czy potrafisz jakieś wymienić? Bo ja osobiście też odnoszę wrażenie, że wszystko już było i to w większości po minimum 3 razy...

Dosłownie historycznie nie sądzę by zostało zbyt wiele, jednak można wymyślić swoje własne twory, jak my z ZuSem kiedyś w 7pg. Nie było takiego pułku (nie z polski bynajmniej).

Pozdrawiam i znikam na kilka następnych lat.

Trzymam za słowo.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Września 02, 2018, 21:11:43 »
    Tym razem za robotę nie biorą się chłopki roztropki essa

XDDDDDDDDDD