Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99173 razy)

Opis tematu:

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #495 dnia: Grudnia 11, 2009, 16:10:57 »
    Włócznie nie zadają obrażeń dotykiem;d.
    Konnym gra się lepiej, lecz włócznia dalej nie przenika przez głowę konia  przez co nie można atakować do przodu.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #496 dnia: Grudnia 11, 2009, 16:38:29 »
    Pchnięcia można normalnie atakować i można sterować lancą więc jest git. Podczas pchnięcia lanca przenika głowę konia, nie gdy jedziesz z nachyloną.
    Po za tym longaxe rządzi, tera jak można zadawać nim pchnięcia to jest to super broń. Ale przynajmniej szybkość jest odpowiednia co nie czyni z tej broni jakiegoś niepokonanego monstrum. Ogólnie patch na spory + ( jak narazie).
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #497 dnia: Grudnia 11, 2009, 17:52:42 »
    It is now possible to stop attacks by parrying or blocking. Quickly pressing and releasing the right mouse button will trigger a parry, whereas holding it down will activate a block. Parrying at the right time will cause the attacker to be stunned longer giving the defender a longer window for a counter-attack. Parrying with a shield will also cause less damage to the shield. Currently, there is no seperate animation for parrying but it is still functional.

Chambering animation will also defend against a particular attack direction for a brief period:
    Chamber right -> Defends against opponent's left to right attack.
    Chamber left -> Defends against opponent's left to right attack.
    Chamber overswing -> Defends against opponent's thrust attack.
    Chamber thrust -> Defends against opponent's overswing attack.

Characters now use special running animations when ther upper-body is forced to rotate sideways because they are doing a particular attack animation.
    Characters now go into "sprint" mode and run faster if you do not attack or defend for two seconds.
    Some attack animations have been sped-up
    Removed restriction on attack direction for horseback weapon thrusts.
    Weapons now cause less damage when they connect to the target further down the shaft.
    Couched lancing does less damage and kicks in at a higher speed.
    Horses are now more likely to rear up when they are hit by spear thrusts.
    Long axes can now be used as polearm by pressing the x key.
    Welcome message added to admin panel options
    Many other fixes.

- Mógłby to ktoś przetłumaczyć, chociaż pobieżnie?

Offline Xenon

• Użytkownik
      • EXPO360 - panoramy sferyczne
    « Odpowiedź #498 dnia: Grudnia 11, 2009, 18:05:47 »
    It is now possible to stop attacks by parrying or blocking. Quickly pressing and releasing the right mouse button will trigger a parry, whereas holding it down will activate a block. Parrying at the right time will cause the attacker to be stunned longer giving the defender a longer window for a counter-attack. Parrying with a shield will also cause less damage to the shield. Currently, there is no seperate animation for parrying but it is still functional.

Chambering animation will also defend against a particular attack direction for a brief period:
    Chamber right -> Defends against opponent's left to right attack.
    Chamber left -> Defends against opponent's left to right attack.
    Chamber overswing -> Defends against opponent's thrust attack.
    Chamber thrust -> Defends against opponent's overswing attack.

Characters now use special running animations when ther upper-body is forced to rotate sideways because they are doing a particular attack animation.
    Characters now go into "sprint" mode and run faster if you do not attack or defend for two seconds.
    Some attack animations have been sped-up
    Removed restriction on attack direction for horseback weapon thrusts.
    Weapons now cause less damage when they connect to the target further down the shaft.
    Couched lancing does less damage and kicks in at a higher speed.
    Horses are now more likely to rear up when they are hit by spear thrusts.
    Long axes can now be used as polearm by pressing the x key.
    Welcome message added to admin panel options
    Many other fixes.

- Mógłby to ktoś przetłumaczyć, chociaż pobieżnie?
    Ojej, wrzuć to do google translator!
    ------------
    EXPO360

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #499 dnia: Grudnia 11, 2009, 19:03:17 »
    Jak dla mnie bomba, zmian jest dużo, niektóre conajmniej kontrowersyjne, jak na razie w praktyce widziałem:
    - Atak lancą wreszczie normalny, choć teraz lance są dużo wolniejsze (jest dzięki temu sens kupowania lekkich), no i nadal niewygodnie atakuje się naprzód. Jest OK, bo kawaleria jest silna, ale stonowali ją nie durnym ograniczeniem ataku, ale po prostu zpowolnieniem lanc i dużymi wydatkami na ekwipunej jeźdźca.
    - Long Axy mogą być używane jako broń drzewcowa, jak dla mnie porażka (pchnięcia siekierą!!!), ale bezcenny jest widok kawalerzysty z lancą -long axem.
    - Obrót przy ataku wręcz, sam nie wiem co o tym sądzić, niby lepiej się z tym gra, ale teraz znowu powolną broń można przyspieszyć do prędkości światła (znaczy klatki) za pomocą obrotu.
    - Animacje bloku manualnego są jakby wolniejsze, ale bardziej płynne, z tego co przeczytałem można blokować lewo przeciwstawne ciosy, ale jakoć nie użwiadczyłem tego.
    - Cios włócznią z bliskiej odległości nie zadaje obrażeń (lamerska technika sux!)
    - Tylko serwery EU i US mają ten patch jak na razie
    - Nadal można skakać na koniu po dachach (Hurra!)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #500 dnia: Grudnia 12, 2009, 07:41:18 »
    Lance wróciły....ale teraz wszystko sobie powoli trzeba przypominać...mam nadzieję, że po kilku dniach skill wróci, poza tym strasznie je spowolnili, ale to nawet dobrze, będzie się bardziej liczyło wyczucie czasu, a nie gra na szczęście ....

Offline Xenon

• Użytkownik
      • EXPO360 - panoramy sferyczne
    « Odpowiedź #501 dnia: Grudnia 12, 2009, 07:44:37 »
    Lance wróciły....ale teraz wszystko sobie powoli trzeba przypominać...mam nadzieję, że po kilku dniach skill wróci, poza tym strasznie je spowolnili, ale to nawet dobrze, będzie się bardziej liczyło wyczucie czasu, a nie gra na szczęście ....
    Tak, wróciły i to w lepszym wydaniu, bardziej to realistyczne, jakże jestem nareszcie zadowolony :)))
    Nachyloną też trzeba się trochę bardziej rozpędzić, żeby było to skuteczne w 100%

Ale zauważyłem też coś na minus, teraz częściej niż kiedyś widzę przelatującą przez wroga lancę, a on jedzie/biegnie dalej...
    ------------
    EXPO360

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #502 dnia: Grudnia 12, 2009, 08:54:09 »
    Teraz tarcza może od razu się nie psuje gdy dostaniesz z nachylonej. Bynajmniej jak na razie żadna z moich tarcz jeszcze nie poszła w drzazgi z nachylonej :P
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #503 dnia: Grudnia 12, 2009, 11:55:42 »
    A ja już nie jedną tarczę rozwaliłem z nachylonej.
    Ostatnio, ćwiczę tylko nachyloną, a dźganie odkładam na drugi bok..
    Idzie coraz lepiej.
    Z nowego patcha jestem zadowolony. Można nareszcie dość miło spędzić przy tym czas, nie zwymyślając twórców, czemu tak to popsuli ;D.

Offline Vondagar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #504 dnia: Grudnia 12, 2009, 22:31:55 »
    jest całkiem dobrze, wreszcie sie relaksuje grając w warband, bo na 41... o matko święta, cos jest jeszcze z lancami, czesto przelatuje mi przez nie koń.. i nawet nie uczepi, co prawda koniec lancy. Miecze w końcu są ok, zwłaszcza te jednoręczne, można z powodzeniem juz powalczyć z long axami. Dla mnie ogólny pozytyw.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #505 dnia: Grudnia 13, 2009, 09:02:38 »
    Według mnie spowolnili animacje bloku robiąc je płynniejszymi, przez to nie raz blokując na lewo(przeciwnik też atakował na lewo)  po prostu mnie zabił, Nordowie są teraz Jeszcze Bardziej Przepakowani, a i zmniejszyli czułość myszy  podczas manualnego blocku....
    Ogólnie Patch jest dużym plusem dla konnicy i łuczników(ciągle heady strzelam O_0), ale dla piechoty bez tarcz albo strzelców bez tarcz jest on sporym minusem. Zapomniałem dodać o zbagowanym ,,pchnięciu'' było ważnym atakiem a teraz niestety  potrafi przejść przez wroga nie raniąc go... po prostu żal.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2009, 09:04:17 wysłana przez Tario »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #506 dnia: Grudnia 13, 2009, 10:01:53 »
    Wczoraj przez przypadek wszedłem na serwer, gdzie rozgrywano bitwy przeciwko botom. Wszyscy gracze ludzcy wchodzili do jednej drużyny i walczyli ramię w ramię, próbując odeprzeć hordę przeciwników sterowanych przez komputer. Zazwyczaj były to bitwy ok. 16 graczy kontra 50-100 botów, co miejscami przypominało bitwę pod Termopilami. Raz my srogo dostawaliśmy w tyłek, innym razem roznosiliśmy oddziały wroga na strzępy. Wrażenia z takich potyczek da się opisać dwoma słowami - "fucking epic!".

Nie powiem, przy tak wielkich bitwach mój komputer strasznie się pocił i miejscami miałem pokaz slajdów, a parę razy wywaliło mnie do pulpitu. Ale było warto to znosić. :)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #507 dnia: Grudnia 16, 2009, 16:52:30 »

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #508 dnia: Grudnia 16, 2009, 20:24:19 »
    Patch jest raczej na plus.
    Server gdzie walczy sie przeciw botom jest super.
    Lecz albo mi sie zdaje albo czasem boty zabijają nas nawet przez tarcze o.o

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #509 dnia: Grudnia 17, 2009, 09:20:18 »
    Obudziłem sie dzisiaj o 6.00, wypiłem kawke, zapaliłem papierosa, wziąłem prysznic, ubrałem się do pracy i zostało mi kupe czasu....a więc włączyłem kompa, uruchomiłem Warbanda...patrze, są ludzie!! :P pewny siebie skorzystałem z serwera duels.... no to bierzemy mieczyk, bez tarczy... zacząłem pierwszą walkę, później drugą...dziesiątą i miałem dość....no takiego spamu i obracania sie koło jeszcze nie widziałem....ten patch w tym aspekcie gry jest tragiczny, nie ma już kombinacji podczas walki piechota v piechota, tylko jest tylko napierdzielanie myszką... kto ma szybszą rękę to wygrywa... już nie liczą sie umiejętności, nie liczy się nic, za wyjątkiem szybkiej ręki...nie mówie tutaj o takich wyćwiczonych w bojach herosach jak Amoresso czy Kąbiner, bo oni sobie radzą z czymś takim, ale ja, bida, która prawie cały czas grała na koniu nie daję po prostu rady...aż się cieszę, że gram konnicą, bo nie zniósł bym tego że jakiś noobek pokonuje mnie szybszą myszką:P
    Pewnie to zmienią, ale już na forum TW widziałem oznaki że ten sposób walki jest zajebisty, ale jak znam życie to wypowiadają się tak noobki (ku*wa jak ja polubiłem to słowo) które w końcu kogoś zabiły...

Co do konnicy, w końcu wróciła...wielki plus
    Łucznikami/kusznikami nie grałem, więc się nie wypowiadam
    Fajnie, że zrobili nowe opcje dla panelu admina serwera, ale szkoda że część z nich jest jeszcze nie aktywna, jak choćby ustalanie kasy za śmierć czy początkowej na start