Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99020 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Life goes on, come of age...
    Odp: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #435 dnia: Listopada 12, 2009, 17:06:16 »
    Pif, to co napisałeś, jest z pewnością prawdą, ale swoją wypowiedź opierasz na obecnej wersji WB. Otóż myślę, że w finalnej wersji kopnięcie będzie bardzo użyteczne nie tylko w walce w parach lub trójkami, ale też 1vs1, np. kiedy ciężkie topory dwuręczne zostaną spowolnione, to na pewno nie będzie nie możliwym podejście do takiego przeciwnika i kopnięcie go, żeby móc wyprowadzić kontratak. Jest jeszcze jedna kwestia, którą pół żartem pół serio poruszyłeś na TeamSpeaku. Jest to "kopnięcie" koniem, tyle że nie tylnym kopytem, a oboma przednimi. W wielu filmach jest pokazane, jak konie w taki sposób powalają piechociarza. Stają na dwóch tylnych kopytach, odbijają się przednimi stojąc prawie w pionie i spadają na przeciwnika... W WB można by takiego kopnięcia użyć, kiedy np. piechociarz jest przed tobą a ty stoisz w miejscu , bo np. wpadłeś na jakąś przeszkodę. Myślę, że nie było by to trudne do zrobienia, ponieważ animacja do tego już jest, wystarczy zrobić skrypt. Powiedzcie co o tym myślicie.
    Dziękuję za przeczytanie posta ;)
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #436 dnia: Listopada 12, 2009, 18:16:50 »
    Jak dla konnych to świetny pomysł :D Trzeba to zgłosić. Pifcio pisz ten list!

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #437 dnia: Listopada 12, 2009, 19:47:13 »
    Tylko, żeby taki kopniak nie zabijał od razu :P Powinien powalać na ziemię i zabierać trochę hp, chyba że na golasa biegasz to ok, może cie zabić.
    No i koń musi stać, a nie, że biegnie i nagle zaczyna wywijać kopytami w powietrzu xD
    Ogólnie pomysł fajny :)
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #438 dnia: Listopada 12, 2009, 20:33:45 »
    No oczywiście że koń musi stać. :) Nie powinien on odbierać wiele hp jeśli jest się w jako tako dobrej zbroi, i nie powinien on zabijać nawet jeśli jest się nagim bokserem (przykład - NIFN), ale powinien odebrać ok. 3/4 życia. Przynajmniej ja tak myślę ;).
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #439 dnia: Listopada 15, 2009, 14:25:59 »
    No nie wiem, ile nagich śmiałków przeżyłoby kopniak rozwścieczonego konia... Cały pomysł z tymi kopami wierzchowców jest beznadziejny... wystarczy, że koń ruszy, gdy przy nim, to wytrąca nas z równowagi, dodać do tego kopanie, to już w ogóle... Póki nie można zrzucać konnych, czy też podciąć konia, by się wywrócił tego typu pomysły stawiają spam konnicą na pierwszym miejscu. Poza tym, przy takiej manewrowości, jaka obecnie jest wystarczy jechać do tyłu  i w odpowiednim momencie zatrzymać się szybko i "kopnąć"... w pojedynkę nawet podejść by się nie dało...

Swoją drogą pawello166 mało w WB grasz, skoro podajesz mnie jako przykład nagiego boksera... Gdy sam zaczynałem przygodę z WB (0.570?) na każdym serwerze znalazł się gracz (np Achonsod), który biegał nago i tłukł wszystkich piąchami... Teraz takich osób nie ma.. chyba, że biega nago z lancą, lub innym dziadostwem i wkurza wszystkich dookoła wiecznym uciekaniem i waleniem znienacka.... :P
    Społeczność w WB się rozrosła, co spowodowała niechęć starych wymiataczy, do gry. Zapewne nie kojarzycie osób typu DavidWane, Taurus Hammerhand, etc... z Nimi to się naprawdę grało... można było się ugadać i w ogóle...

Pozdrawiam!

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #440 dnia: Listopada 19, 2009, 22:08:15 »
    Version 0.634 changes:
    ------------------------
    Single handed swing animations slightly sped up.
    New helmets and long axes for Nords.
    Speed decreased further while climbing slopes.
    Added control_mouse_movement_y_scale option to config file.
    Only very powerful overhead attacks cause crush-through now. Powerful
    right/left attacks cause stuns.
    Turn speed slightly capped while running.
    Even weak attacks interrupt your opponent now.
    Improvements to precision of shield defense against missiles.
    Some weapon and troop re-balancing.
    sword motion blur fix with instancing rendering;
    New siege map.
    Faction banners added to score page and score display part
    Limited respawn option added to siege mod.
    Various bug fixes.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #441 dnia: Listopada 19, 2009, 22:17:45 »
    ocenie tak... longaxe dla Nordów jest super. Nordowie dostali potężną broń. obrażenia 55c, szybkość 85, zasięg 125.
    Na początkowe 1000zł możesz kupić najlepszy longaxe i do tego dobry shortsword i ciężką tarczę. Masz taki set, że mucha nie siada :P
    Właśnie odkryłem moją nową ulubioną broń :) Po za tym nowe hełmiki się fajnie prezentują.

Nowa mapka, trochę ją oglądnąłem i stwierdzam, że jest na pierwsze wrażenie fajna, dużo możliwości na rozegrania taktyczne w środku, ciekawe przejścia i pomieszczenia. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu, bo to tylko pierwsze wrażenie.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #442 dnia: Listopada 20, 2009, 11:10:55 »
    Zrobili fajny efekt z tarczą u konnego.....już teraz nie jest na lewej ręcę przy koniu, a jadąc koniem sterczy przed nami (nie robiąc bloku) i asekuruje tors....już nie raz uratowała mi życie przed zabłąkaną strzałą....

Poza tym miecze 2h już nie są tak szybkie....tak mi się chociażby wydaje...wszystko idzie w dobrą stronę....

Tylko ten nowy zamek jest jakiś nie w kij ni w oko...może kwestia przyzwyczajenia:)

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #443 dnia: Listopada 20, 2009, 11:25:23 »
    Dopóki nie zlikwidują biegania do tyłu, ta gra będzie po prostu śmieszna. Co za problem wsiąść sobie ten long axe, biec do tyłu i spamować ciosami? Rozumiem, że nordowie to najsilniejsza piechota w grze (mamy do wyboru nawet huscarla), ale czemu tylko na nordach się skupili? Tyle czasu zajęło im robienie broni, hełmów? Co z pozostałymi frakcjami?
    Vaegirscy łucznicy są słabi, w porównaniu np do nordyckich (a o ile wiadomo łucznicy vaegirscy nie mieli sobie równych w grze), vaegirska piechota wciąż nie ma scimitharów... pozostaje im tylko berdysz, bo tymi mackami zrobić coś, to już w ogóle...
    Wyprowadzanie ciosów... No to są jakieś jaja. Wystarczy, że trafisz przeciwnika w tarczę to możesz wyprowadzić mega szybki cios ponownie, nie przejmując się, że przeciwnik szybciej kontratak wyprowadzi... Pochodzi to pod jeden wielki spam ciosów, w którym wystarczy, że będziesz non stop w tarczę uderzał...
    Łucznicy nordyccy: Jeden łucznik strzela tak szybko (z short bowa), jak jakiś karabin... w pojedynku Vaegir vs Nord ten pierwszy nie ma szans.
    Czy bron jednoręczna jest szybsza? nawet zbyt szybka. Wczoraj grając z Chidori i Darkulą widzieliśmy norda, który machał jednoręcznym toporkiem tak szybko, ze podejść się nie dało...
    Co do mapy... Mi się podoba, zawsze jakaś odskocznia, choć trochę za ciasna. No i kilka problemów (głównie z drzwiami) występuje.

I dziwna sprawa.. non stop wybiera frakcję nordów na niektórych serwach... To od ustawień zależy?

Pozdrawiam!

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #444 dnia: Listopada 20, 2009, 12:18:25 »
    Powiem, że nowy patch jest narazie jedynym, po którym nie mam złych odczuć :P
    Jest fajny, nareszcie można pograć! Nowa mapka rulez, już widzę te zasadzki w korytarzach podczas meczów klanowych... A dałoby się zrobić tak, aby w turnieju drużyn jedną z mapek był Castle 3? Fajnie by się pograło taktycznie... Zwłaszcza, że pisze, że można ustawić limit respów podczas Siege... Oczywiście możemy rozegrać tą mapkę na battle, ale na siegu z minimalną ilością respów to by było coś! Dobra, rozmarzyłem się ;-) Fajny ten nowy patch, a Long Axe jest świetną bronią. Fajnie, że wreszcie dodali trochę nowych itemków.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #445 dnia: Listopada 20, 2009, 12:51:26 »
    Dodali trochę nowych itemów i nową mapę, ale mam takie odczucia jak NIfn...Już nie będę się rozpisywał co mi się nie podoba( na TS dość się nasłuchaliście narzekania w moim wykonaniu).

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #446 dnia: Listopada 20, 2009, 12:56:51 »
    Grałem tylko chwilkę, ale na pierwszy i pół drugiego rzutu okiem mogę powiedzieć, że jest to pierwszy patch od... dość dawna, który w końcu idzie w dobrą stronę i w którego z przyjemnością zaczyna się grać ;) Myślę, że dzięki takiemu obrotowi spraw znów trochę więcej czasu poświęce na molestowaniu Warbanda...

p.s. Zajebisty jest ten nowy zamek i wieża oblężnicza xD

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #447 dnia: Listopada 20, 2009, 13:26:55 »
    Ten patch jest super, tylko spawn pointy na tej nowej mapie kijowe jakieś.
    Teraz gra się bardzo przyjemnie, nawet heda konnemu łatwiej trafić;d

Offline stefciu4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #448 dnia: Listopada 20, 2009, 19:38:05 »
    ale obciach, na jedynym polskim forum o mount blade piszesz czy będzie piracka wersja

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #449 dnia: Listopada 20, 2009, 19:44:44 »
    ale obciach, na jedynym polskim forum o mount blade piszesz czy będzie piracka wersja
    E... hm, no tak, ale... Osz kurde, tylko powiedz jaki jest sens Twojej wypowiedzi i zacznij pisać po polsku. Jeszcze jeden taki post i warny masz jak w banku.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2009, 19:56:18 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/