Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99243 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #420 dnia: Listopada 03, 2009, 21:45:33 »
    A mnie ten patch się nie podoba, bronie jednoręczne są za wolne(a mieli 2handy poprawić), za to 2h mają taką szybkość jak popszednie 1h.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #421 dnia: Listopada 04, 2009, 22:47:39 »
    I niech mi kurna powie ktoś teraz dlaczego w tym patchu wyprowadzanie ciosów jest takie wolne? Na piechtę dostaję bucki teraz od każdego. Dalej nie jest to dobrze zbalansowane. Wygląda to tak jakby wszystko spowolnili [ergo nic się nie zmieniło, a nawet jest gorzej]. To jakieś slow motions jest....
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2009, 22:51:22 wysłana przez Kalpokor »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #422 dnia: Listopada 05, 2009, 10:45:11 »
    To jest beta, sprawdzają wszystko.....jest tyle negatywnych postów na TW właśnie o tym problemie, że to zmienią przy najbiższym czasie....ja się tam cieszę, że tak sprawdzają....wyjdzie bardziej grywalna wersja ostateczna....mam nadzieje:P

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #423 dnia: Listopada 05, 2009, 17:36:02 »
    Zostawiliby takie szybkości jak są w 1.011 i nie byłoby problemu.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #424 dnia: Listopada 06, 2009, 22:10:33 »
    Nowy patch :D Dodali mozliwość wybrania sztandaru dla własnego profilu, przywrócono prędkość taką jaką lubimy, piszą o mozliwości kopania przeciwnika, ale jeszcze tego nie widziałem.

Version 0.632 changes:
    ------------------------
    Players can now select banners in their profiles
    Added the ability to kick opponents. You need to be stationary or walking backwards and not defending yourself with a shield.
    Attacks can no longer be cancelled after the swing animation is past a certain point.
    Walking back speed increased as long as you are not actively shooting with a ranged weapon.
    Increased accuracy penalty to archers while walking.
    Effect of speed bonus has been reduced.
    Effect of encumberence on speed has been further reduced.
    You can no longer hit the rider after hitting the horse if the horse armor is high enough.
    Fixed bug where overhead attacks did little damage.
    Added more arrow and bolt types to archer troops.

« Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2009, 22:30:39 wysłana przez Kalpokor »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #425 dnia: Listopada 06, 2009, 22:45:35 »
    No nareszcie dodali możliwość wyboru własnej flagi. Miałem dosyć tego że wszyscy biegali z domyślnym dla królestwa.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #426 dnia: Listopada 11, 2009, 09:58:15 »
    Version 0.633 changes:
    ------------------------
    Kicks are not used by double tapping forward button.
    Very powerful attacks can crush through weaker blocks
    Combat speed now has five levels.
    Blunt weapons now cause knocback more frequently.
    You can now choose to use your facton's banner at your profile.
    Horse armor finally fixed.
    Missiles shot on horseback not take only 10% of perpendicular component of
    horse velocity.
    Increased precision of missile Collision detection with shields.

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #427 dnia: Listopada 11, 2009, 11:33:38 »
    Pewnie część z was już to wie ale żeby kopnąć przeciwnika należy kliknąć dwa razy klawisz W.

Nie sprawdzałem tego na przeciwniku gdyż dostałem toporem ale to raczej nie jest zabójcza broń.   

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #428 dnia: Listopada 11, 2009, 18:11:17 »
    Pewnie część z was już to wie ale żeby kopnąć przeciwnika należy kliknąć dwa razy klawisz W.

(...) to raczej nie jest zabójcza broń.   

To w ogóle nie jest zabójcza broń ;). Nie zadaje ona obrażeń, ma ona służyć jedynie do ogłuszenia przeciwnika, żebyś ty mógł zadać cios.
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #429 dnia: Listopada 11, 2009, 19:22:01 »
    Szczerze?Tego całego kopnięcia tak naprawdę rzadko, kiedy można użyć w bitewny amoku.No, chyba że jakiś "niubek" ciągle zasłania się tarczą ,to, wtedy można mu tak zbić gardę i "przyciąć boczek" mieczykiem.Może jestem lamer i, po prostu nie potrafię tego używać ,ale według mnie zamiast cackać się z gościem butując go ,łatwiej jest zwyczajnie zablokować manualnie kilka jego ciosów, by wypadł z rytmu i dobić.Chciałbym jeszcze poruszyć sprawę młotów, które od chyba 2 patchy wymiatają!Chyba tylko Rodhocki pawęż i Nordycka tarcza jest w stanie zablokować cios takim "tłuczkiem" bez odbierania sporej części HP  blokującemu.Jednak nie uważam tego za zbyt przesadzone ,broń ta jest dość powolna i krótka
    co w stawia ją na równi z innymi "dwuręczniakami".A oto co osiągnąłem  dzisiaj tylko młoteczkiem
    (click to show/hide)
    .Dlatego gdy już jesteście w Rhodokach to lepiej wziąć młotek zamiast Glevii.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2009, 23:36:56 wysłana przez Kąbiner »

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #430 dnia: Listopada 11, 2009, 21:23:49 »
    Wiesz to jest jednak  potężna broń,  zginąłem przez nią w głupi sposób , przyparłem gościa do muru i  zacząłem spam ciosów, gość mnie po prostu kopnął wyprowadził cios i po zawodach.

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #431 dnia: Listopada 12, 2009, 00:05:07 »
    Nie wiem, czy kiedyś jak się uderzało młotem i ktoś bronił się tarczą, to otrzymywał obrażenia? Teraz przynajmniej tak jest, gdy uderzy się kogoś młotem, gdy ten broni się tarczą, to otrzymuje on obrażenia ;). Tak samo gdy mam np. berdysz, a ktoś jakąś broń 1h bez tarczy, to gdy on zablokuje, to można go jednym uderzeniem powalić.

Sądzę, że większość z was to zauważyła, jak już wspominałem, nie wiem czy wcześniej tak było. Napisałem to dla tych, którzy jeszcze tego nie zauważyli ;).

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #432 dnia: Listopada 12, 2009, 00:33:09 »
    Właśćiwie to, im cięższa jest broń ,tym większe prawdopodobieństwo przebicia się przez blok przeciwnika.Nareszcie nie można blokować ataku 10 kilowym toporzyskiem jakimś "nożem do masła" i, gdyby jeszcze zrobili tak samo z lancami, to by było git.Bardzo mnie wnerwiało we wcześniejszych wersjach to , że broń obuchowa zadawała rany kłute/cięte i w efekcie zachowywała się , jak beznadziejny mieczyk/topór.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2009, 00:37:06 wysłana przez Kąbiner »

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #433 dnia: Listopada 12, 2009, 01:35:20 »
    Te kopnięcia to fajna rzecz, chociaż czasem zdarza mi się przez przypadek kopać powietrze...

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #434 dnia: Listopada 12, 2009, 07:25:06 »
    Szczerze?Tego całego kopnięcia tak naprawdę rzadko, kiedy można użyć w bitewny amoku.No, chyba że jakiś "niubek" ciągle zasłania się tarczą ,to, wtedy można mu tak zbić gardę i "przyciąć boczek" mieczykiem.Może jestem lamer i, po prostu nie potrafię tego używać ,ale według mnie zamiast cackać się z gościem butując go ,łatwiej jest zwyczajnie zablokować manualnie kilka jego ciosów, by wypadł z rytmu i dobić.Chciałbym jeszcze poruszyć sprawę młotów, które od chyba 2 patchy wymiatają!Chyba tylko Rodhocki pawęż i Nordycka tarcza jest w stanie zablokować cios takim "tłuczkiem" bez odbierania sporej części HP  blokującemu.Jednak nie uważam tego za zbyt przesadzone ,broń ta jest dość powolna i krótka
    co w stawia ją na równi z innymi "dwuręczniakami".A oto co osiągnąłem  dzisiaj tylko młoteczkiem
    (click to show/hide)
    .Dlatego gdy już jesteście w Rhodokach to lepiej wziąć młotek zamiast Glevii.

No tak nie do końca z tymi kopnięciami, pamiętam sytauacje z wczoraj, kiedy na jednego wroga rzuciłem się z jakimś graczem....i teraz tak...ja nie uderzałem mieczem, tylko broniłem tarczą, a ten mój gracz, walił gością mieczykiem...no i patrze już zbliżają się wrogowie więc trzeba go było szybko zabić i bronić się przed resztą....i wyszło tak...kopnąłem go i wytrąciło go to z równowagi a ten mój gracz przez cały czas robił spam ciosów mieczem i po kopnaku przez chwile gościa wytrąciło (odsłonił się) i szybko go wykończyliśmy...te kopnięcie przyda się w walce dwójkami, trójkami, kiedy jeden się osłania a drugi w niego wali z czegoś dłuższego....trzeba to jeszcze raz sprawdzić, bo nie jestem pewien czy to nie było prosty przypadek