Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Warhammer] Przygoda pierwsza  (Przeczytany 8520 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hrabia_Johann

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Przygoda pierwsza
    « Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 31, 2018, 17:53:39 »
    Johann Engel
    Johann spoważniał i wpatrując się w rozmówce mówi:
    -Na mój honor! Będę dyskretny panie...
    "Kto żyje ze zwalczania wroga, zainteresowany jest tym, by wróg istniał jak najdłużej".

autor:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Octavian

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 01, 2019, 17:38:01 »
    - Świetnie! W mieście pojawił się pewien klejnot. - kontynuuje.

- Sprawa tego ogra, pewnie będzie to was interesować. To nic specjalnego. Wręcz tradycja w Nuln.
    Bierze oddech, podchodzi do okna, zakłada ręce na plecy, w teatralnej pozie patrząc na miasto.
    - Ogr to tylko kolejny świr najemnik, pewnie śpi gdzieś w jakimś opuszczonym domu, biega po dachach i wygłupia się, odpaliło mu bo nasłuchał się opowieści bardów. Ostatnio widziano go w starych spalonych magazynach, ale na pewno już go tam nie ma. Najlepiej po prostu go unikać, w gruncie rzeczy nie jest szkodliwy.
    Odwraca się w waszą stronę.
     - Ten klejnot jest o wiele ciekawszy i choć nie będę was zanudzał szczegółami, możecie mi wierzyć, będzie dla was bardziej opłacalnym zleceniem. Wystarczy powiedzieć, że został nabyty w imieniu Domu Oldenhallerów przez pewnych ludzi, powszechnie znanych jako  gang Schatzenheimera. Jednak dotychczas go nie dostarczyli.
    Potrzebni jesteście mi do odzyskania tego klejnotu i dostarczenie go tutaj przed jutrzejszym świtem. Podobnie jak o wielu innych wspaniałych klejnotach, tak i o tym krążą rozmaite legendy i przesądy.
    Mówi się, że pochodzi z pierścienia... e, nieważne.
    W każdym razie nie przywiązujcie wagi do zabobonów.

Znów robi przerwę i przypatruje się wam uważnie.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2019, 17:39:07 wysłana przez Octavian »

Offline Hrabia_Johann

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 02, 2019, 10:57:42 »
    Johann Engel
    Johann zauważa długą pauzę jaką zrobił ich zleceniodawca i na tą pauzę odpowiada pytaniem.
    - Czy mogę uzyskać dokładne informacje gdzie i u kogo przebywa ten klejnot? Jak i oczywiście chętnie posłucham o historii tego klejnotu...
    Powiedział patrząc z zaciekawieniem na swego zleceniodawce próbując dojrzeć jakieś rzeczy, które by go wyróżniały od innych.
    "Kto żyje ze zwalczania wroga, zainteresowany jest tym, by wróg istniał jak najdłużej".

autor:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Octavian

• Moderator
    • Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 02, 2019, 21:54:42 »
    Johann Engel - badałeś, patrzyłeś, przyglądałeś się i nic nie rzuciło ci się w oczy, nic dziwnego, szczególnego, czy głupkowatego.

- Jak już wyjaśniałem, najważniejsza jest tajemnica. Dam wam to na szczęście, miejcie to cały czas przy sobie, jeśli podejmiecie się tego zadania.

Pcha w waszą stronę pudełko. To bogato rzeźbione, drewniane pudełko, skrzyneczka - niewielkich rozmiarów.

- Ten drobiazg ma ciekawe magiczne właściwości, będzie przez sześć godzin zapewniał wam specjalne wsparcie, interesujące prawda?

Znowu przygląda się wam badawczo.
     - Jeśli podejmujecie się zadania, dostarczę wam przewodnika, który doprowadzi was do miejsca znanego jako Azyl, tam pewnie znajduje się klejnot. Macie jakieś pytania?

« Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2019, 22:14:17 wysłana przez Octavian »

Offline Hrabia_Johann

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Stycznia 04, 2019, 19:07:44 »
    Johann Engel
    Johann chciał wiedzieć coś więcej na temat zadania, które mu powierzono więc pyta:
    -Tak panie, ja jestem gotów. Czy możemy usłyszeć coś więcej o tym klejnocie? Zamieniam się w słuch.

autor:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #50 dnia: Stycznia 05, 2019, 18:46:21 »
    Gustav Kohl
    - Jakież to wsparcie nam zapewnia ta skrzynka?

Offline Octavian

• Moderator
    • Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #51 dnia: Stycznia 05, 2019, 21:32:30 »
     - Oj, to tyle co amulet, takie pudełko na szczęście. Jest powiązane z pierścieniem, myślę że najprościej powiedzieć że razem stanowią taki jakby amulet. To trochę skomplikowane, nie chcę was zanudzać, ale dobrze by było gdybyście mieli to przy sobie. Słyszałem też złe rzeczy o tym pierścieniu, chciałbym was zabezpieczyć najlepiej jak umiem.
    Jeśli wyruszacie - to o zmroku, razem z przewodnikiem, doprowadzi on was do do Azylu, jak już mówiłem najważniejsza jest tajemnica!
    Ale panowie, czy bierzecie to zadanie?
    Wejście prowadzi do kompleksu kontrolowanego przez gang Schatzenhaimera....
    Tak więc potrzebni mi są prawdziwi wojownicy, mężczyźni o odwadze w sercu!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2019, 21:33:45 wysłana przez Octavian »

Offline Hrabia_Johann

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Stycznia 07, 2019, 12:10:00 »
    Johann
    -Tak panie, możesz na nas liczyć. Jestem gotów do drogi. Gdzie znajdziemy naszego przewodnika?
    Powiedział energicznie i zaczął patrzeć na swojego towarzysza podróży z zaciekawieniem nie będąc pewny czy ten przyjmie zlecenie.

autor:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #53 dnia: Stycznia 07, 2019, 19:59:37 »
    Gustav Kohl
    - Pewnie, że bierzemy, jaśniepanie!

Offline Octavian

• Moderator
    • Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #54 dnia: Stycznia 07, 2019, 20:49:06 »
     Uśmiecha się, trochę jakby kogoś udało mu się nabrać, pewnym tonem zaczyna:
    - Podsumujmy, w zadaniu nie może być zamieszany nikt inny, zostaniecie doprowadzeni do Azylu. Podajcie tylko gdzie ma po was zgłosić się przewodnik, ale potem jesteście zdani na siebie. Samo wejście prowadzi do części kompleksu, kontrolowanej przez gang Schatzenheimera. Są to w przeważnej części Nulnijczycy, fałszują chyba pieniądze, zajmują się też tak nagannymi rzeczami jak przemyt i handel kradzionymi uczciwym obywatelom rzeczami. Godne pogardy!
    Sądzę, a nawet więcej, jestem pewien, że Kult Holger, przywódca bandy ma klejnot. Od Schatzeheimerów Azyl ciągnie się w kierunku rzeki. Centralne pomieszczenia znajdują się we władaniu Valantinów, głównie imigrantów z Tiel. To najsilniejszy gang w mieście, zamieszany w każdą brudną działalność. Najbardziej na wschód wysunięta część Azylu jest bazą gangu Huydermanów. Mają oni dostęp do rzeki Tiel.
    Ten gang jest z kolei utworzony głównie z ludzi pochodzących z Jałowej Krainy, same bandziory. Znałem jednego z nich kiedyś całkiem dobrze, do dziś dłużny jest mi za przegraną w karty, co mnie wtedy podkusiło...

Nie powinniście mieć żadnych kłopotów, dam wam jeszcze ich dzisiejsze hasło - Słodka Hanna.
    To hasło gangu Schatzenheimerów, znam te ich tanie sztuczki.
    Słodka Hanna to jedna taka, co ...
    No, zawołam służącego.
    Jeśli chcecie może on tutaj przynieść wasze rzeczy. Możecie wyruszyć na wyprawę stąd, lub przyjdzie po was.
    Jak wolicie?

Offline Hrabia_Johann

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Stycznia 08, 2019, 10:14:21 »
    Johann Engel
    Johann uśmiechnął się  zawadiacko
    -Jestem gotowy do drogi, mogę od razu wyruszać.

autor:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 08, 2019, 13:14:34 »
    Gustav Kohl
    - Ruszajmy zatem, czem prędzej, tym lepiej!

Offline Octavian

• Moderator
    • Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 12, 2019, 20:41:46 »
    W pokoju pojawia się dyskretnie służący, wymienia porozumiewawcze spojrzenie z kupcem.
    Macie wrażenie, że ich twarze mówią - "kolejni frajerzy", ale to pewnie tylko wrażenie.

Zostajecie poprowadzeni krętymi korytarzami, gabinet zupełnie do nich nie pasuje.
    Znajdujecie się teraz w małym pokoju, na stole stoi tutaj przygotowany posiłek.
    - Pokrzepcie się, jeśli chcecie, zaraz ruszamy. - mówi rutynowo służący.

Macie wrażenie, że cała procedura, rozmowa, posiłek, przenoszenie rzeczy, że zarówno służący, jak i Oldenhaller robili takie rzeczy już wiele razy, są zbyt dobrze zagrani.

Zaczyna zapadać noc.
    Czy jedzenie was skusi? Wygląda smacznie i pożywnie. To ryby, węgorz i małże, jest też chleb oraz słabe piwo.

Ostatecznie, czy ruszacie do Azylu?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2019, 21:17:41 wysłana przez Octavian »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 13, 2019, 14:47:18 »
    Gustav Kohl
    Gustav stanął pośrodku pokoju z wyrazem znacznego niezdecydowania. Z jednej strony, dawno nie widział tyle jedzenia w jednym miejscu - i to za darmo! Z drugiej zaś, noc nie trwa wiecznie, należało się podjąć zadania.
    Po chwili wyraźnego wahania, ukroił kilka pajd chleba, jedną zjadł, resztę schował "na drogę" do swojej sakwy. Następnie popił szybko nie do końca nalanym kuflem piwa i rzucił do służącego oraz Johanna:
    - Jestem gotów! Ruszajmy czem prędzej!

Offline Hrabia_Johann

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Stycznia 14, 2019, 17:48:02 »
    Johann Engel
    Johann zjadł jedną rybę i wziął na drogę bochenek chleba. I był już gotowy do drogi patrząc oczekująco na przewodnika.

autor:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)