Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: ED] Fabuła  (Przeczytany 2841 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #165 dnia: Lutego 25, 2017, 00:19:59 »
    - Tutaj, właśnie tutaj. - powiedział, wskazując skalną półkę. - Okręty nam nie straszne. Jeżeli chcesz złożyć przysięgę, zbliż się do mnie i podwiń prawy rękaw, rękę ustawiając ponad płytą. - Sam zszedł z niej, a Ty dostrzegłeś na nim dziwny, wyryty i zabarwiony na czerwono symbol. Mężczyzna zaś wyjął zza pazuchy krótkie ostrze rytualne...

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #166 dnia: Lutego 25, 2017, 10:27:20 »
    Evar powoli wystawia rękę do przodu ciągle obserwując mężczyznę i po chwili podwija rękaw.
    - Nie jest to nieco zbyt ryzykowne? Łatwo będzie można nas rozpoznać...

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Lutego 25, 2017, 11:02:36 »
    - To rytuał jedynie. Nie zostawia śladów. - rzekł mężczyzna i chwycił Cię za ramię. Przejechał Ci delikatnie sztyletem nie czyniąc ran, a następnie chwycił mocno za dłoń. Jego dłonie były blade i lodowate, mimo że temperatura nie była jakoś specjalnie niska.
    Ludzie dookoła padli na kolana, a tajemniczy kultysta wzniósł oczy do nieba.
    - Przedwieczny. Władco tego, co nieczyste. Niszczycielu, Panie nasz! - krzyknął. - Przyjmij te oto dziecię do swego stada posłusznego... Ty zaś - zwrócił się do Ciebie. - Poprzysięgnij, iż do końca swego życia, a i po jego ustaniu czcić będziesz Przedwiecznego, Najwyższego Władcę!

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Lutego 25, 2017, 11:43:37 »
    - Ja... - przerywa, próbując złożyć myśli.
    Właściwie to nie składałem nigdy takiej przysięgi... Zgromadzenie tego nie wymagało. Ufali swoim podopiecznym.
    - Przysięgam. - kontynuuje i upada na kolana.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Lutego 25, 2017, 11:51:21 »
    Mężczyzna otworzył Twoją dłoń, a następnie szybkim cięciem zranił się w jej wnętrzu. Następnie zacisnął Twoją pięść bardzo mocno, a krew spływała po niej wprost na płytę. Wtedy, zamknął oczy, skierował twarz w niebo i zaczął mówić w... przedziwnym, niespotkanym nigdy przez Ciebie języku.
    - Hamaszamasaran, szassuaziaratakai! Szszesssakiraita, mona!
    Puścił następnie Twoją rękę, a znak na płycie jakby delikatnie się zaświecił. Zwrócił się ponownie do Ciebie polecając Ci, abyś wstał i tak samo poczynili wszyscy inni.
    - Jesteś wśród nas, bracie. Zdrad nas swe imię, najpierw.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Lutego 25, 2017, 12:18:34 »
    Evar otwiera szeroko oczy wpatrzony raz to w płytę, raz w mężczyznę.
    Te ziemie zaiste są wybrane. Dzieją się tu rzeczy, o których nie śniło mi się w Vordon... Przedwieczny jest blisko. Innej możliwości nie ma
    - Ja jestem... Evar. Evar Destone. - mówi oszołomiony i powoli podnosi się z posadzki.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Lutego 25, 2017, 13:48:57 »
    - Brat Evar do nas dołączył! - zakrzyknął mężczyzna, a wszyscy podnieśli głośny wiwat w niebiosa.
    - Teraz, bracie, mamy dla Ciebie zadanie. Najeźdźcy właśnie przybili do portu, czynią inwazję. Przedwieczny musi być karmiony bezustannie ciałami niewiernych i wiernych, ażeby mógł się napoić. Niemniej, aby dokonać większości rytuałów potrzebujemy księgi... księgi, która zostala nam odebrana przez Inkwizycję. Musisz się włamać bracie do siedziby Inkwizycji i odebrać im tę księgę.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Lutego 25, 2017, 15:26:54 »
    Co do cholery?...
    - Jak to? Mam tam wejść? Do siedziby inkwizycji? To samobójstwo... - Rozgląda się po twarzach zgromadzonych - ale widzę że nie mam wyboru... Więc niech tak będzie... Postaram się zdobyć tą księgę. Macie jakieś bardziej szczegółowe informacje na temat tego gdzie się znajduje i jak wygląda?

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Lutego 25, 2017, 15:33:11 »
    - Komandoria, bracie, znajduje się we wschodniej części miasta. Wysoki budynek, emblematy tych bluźnierców ma na sobie, na pewno nie przegapisz. Z tego co wiemy, wszyscy rezydenci wynieśli się stamtąd do pałacu Dyrektora, na czas inwazji, chcą chyba się tam bronić. Zdobądź dla nas tę księgę, jednak uważaj. Inwazja się rozpoczęła. Księgę na pewno rozpoznasz, gdyż bije od niej prawdziwa aura wyzwolenia, bracie...

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Lutego 25, 2017, 16:14:43 »
    Evar skina głową, zafascynowany wiedzą i "przekonaniem" mężczyzny.
    - Oczywiście, wyruszę tam jak najszybciej... ale właściwie jak się nazywasz? I gdzie was po tym wszystkim odnajdę?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Lutego 26, 2017, 12:55:23 »
    - Moje imię nie jest ważne. Znajdziesz nas tutaj, w tym miejscu, w naszej kaplicy. Gdy tylko skończysz zadanie... -
    Mężczyzna urwał, gdyż od strony miasta rozległ się wytłumiony, wysoki dźwięk gwizdka. Wszyscy wytężyli uszu, zapanowała absolutna cisza. Po chwili, z przeciwnej strony, od morza, zaczął rozchodzić się przeraźliwy dźwięk, który trząsł całą kolonią. Pomiędzy drzewami dostrzegłeś, że z morza wylatuje ogromna fala kul ogniowych, zostawiających smugi gęstego dymu. Pociski leciały wprost w stronę miasta...

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Lutego 26, 2017, 12:59:27 »
    Mężczyzna momentalnie znieruchomiał wpatrując się w niszczącą falę i cofnął się o kilka kroków.
    - Wyruszę jak najprędzej. Oby księga nie została zniszczona do tego czasu... masz coś jeszcze do dodania? - rzuca na odchodne.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Lutego 26, 2017, 13:14:38 »
    - Idź już, nie mamy czasu do stracenia.
    Wtem, cała ziemia zatrzęsła się lekko i gdzieś przy murze słyszałeś potężne wybuchy i eksplozje. Wstrząsy trwały kilkanaście sekund, a kultyści (oprócz przywódcy) padli na kolana i zaczęli bić pokłony w stronę morza. Kiedy trzęsienie ziemi ustało, ten zwrócił się do Ciebie.
    - Najpewniej zamknęli bramy. Trwa oblężenie. Udaj się na północny wschód stąd i poszukaj samotnej, białej brzozy na środku polany. Poszukaj pod nią zapadni - dotrzesz do podziemnych tuneli. Tunelem krocz na północ, to znaczy w prawo po wejściu. Dotrzesz w okolice Katedry, następnie skieruj się do Komandorii. Już!

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Lutego 26, 2017, 13:35:27 »
    - Jasne, bywaj! - Rzuca - Chociaż... Czekaj! Macie jakąś pochodnie? 

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Lutego 26, 2017, 15:01:42 »
    - Niestety nie. Niech przez ciemności prowadzi Cię Przedwieczny! Zawierz, szczerze, jemu swój los, a dojdziesz, gdzie trzeba!