Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zjawiska paranormalne.  (Przeczytany 32291 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Zjawiska paranormalne.
    « Odpowiedź #120 dnia: Lipca 13, 2009, 14:09:07 »
    W ramach małego offtopu.
    sorki ale mam jedna reke i troche ciezko pisac te wszystkie ż,ć,ó itp
    Dobrze, masz jedną rękę, co Cię częściowo usprawiedliwia, ale napisać
    Nie, to go w żaden sposób nie usprawiedliwia. Musiałem to napisać, aby przypadkiem nie był zaskoczony konsekwencjami w przyszłości. Rozumiem wiele rzeczy, ale jednak nie można robić wyjątków, bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Zaraz wszyscy zaczęliby pisać, że "nie mam ręki, nie mogę pisać!", "nie ma oka, nie mogę pisać poprawnie", "złamałam paznokieć, nie mogę pisać poprawnie" itp. To samo tyczy się wszystkich, którzy zasłaniają się dysleksją i innymi papierkami. Teraz, w dosyć niekulturalny sposób powiem: Zaświadczeniami o dysleksji, można się co najwyżej podetrzeć.
    Nie miałem zamiaru nikogo urażać, po prostu rozwiać pewne mity. Proszę Cię Wedge Antilles, abyś pisał poprawnie, by pomóc w podwyższaniu poziomu forum. To samo tyczy się wszystkich.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #121 dnia: Lipca 13, 2009, 14:14:17 »
    Cytat: NIFN
    Chciałbym dodać pewną "ciekawostkę" odnośnie tych kręgów. Słyszeliście może trąbie powietrznej?

Zdolne te trąby, nie ma co...

A na deser - mój ulubiony "pigogram": :D

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #122 dnia: Lipca 13, 2009, 14:20:05 »
    Skomentuję to tak: Deep Paint + dobra zdjęcia = to właśnie
    Dla chcącego nic trudnego...
    pozdro

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #123 dnia: Lipca 13, 2009, 14:20:42 »
    No nie ma co... Photoshop rules. Przyjrzałeś się tym zdjęciom Daedalusie? Daj mi kilka chwil to i ja coś takiego zmajstruje + dorzucę longcata ;p

(...)Nifn, to musiała być jakaś mini trąba, bo każdy by zauważył, ale to tłumaczy chociaż połowę tych zjawisk ;)
    Czasami nawet te mini-trąby potrafią narobić wiele szkód. Kiedyś późną jesienią wracałem ze szkoły i pojawił się mały wirek (widać go był, bo liście w koło zaczęły latać). "A wejdę sobie w niego" - pomyślałem... tak mnie zakręciło, że aż się przewróciłem O.o

Pozdrawiam!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Lipca 13, 2009, 14:26:04 »
    No nie ma co... Photoshop rules. Przyjrzałeś się tym zdjęciom Daedalusie? Daj mi kilka chwil to i ja coś takiego zmajstruje

Przyjrzałem. I czekam.

edit: dodam tylko, że to tylko garść znalezionych na szybko zdjęć. Większość z przedstawionych wyżej piktogramów ma więcej fotek, z różnych ujęć. Dlatego darujcie sobie głodne kawałki o Photoshopie...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2009, 14:28:41 wysłana przez Daedalus »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #125 dnia: Lipca 13, 2009, 14:47:56 »
     Zgadzam się z Przyborem, że Biblia nie może być wykorzystywana jako źródło naukowe. Wg. mnie, Kościół Katolicki zbyt przyziemnie rozumiał np. informacje o powstaniu ludzi. Biblia, Tora czy Koran były kierowane do ludzi prostych, lub wierzących w jakąś wielką przeszłość człowieka, tzn. że człowiek pojawił się bez żadnych poprzedzających go gatunków itp. Więc, drodzy userzy, jak wg. Was, napisanie, iż człowiek pochodzi od małpy miało być przyjęte pozytywnie wśród prostego ludu? Byłoby wyśmiane przez wszystko, co chodziło, latało, pływało, pełzało, jeździło, skakało wtedy na Ziemi. Jak to? Więc Bóg stworzył najpierw jakieś makaki i pawiany, a potem dopiero nas? WTF? Co za @%*(#$)!08&$(@ to napisał? Zabijmy go i zjedzmy! To jest właśnie moje zdanie na ten temat. Jestem Katolikiem, wierzę w Boga (Jahwe, Jehowę, Allaha... Bo gdyby ogólnie spojrzeć na historię tych religii, to wyraźnie widać, że te wszystkie nazwy tyczą się jednego Boga), ale nie odrzucam, a wręcz przeciwnie- jestem zwolennikiem teorii ewolucji (którą Rzym chce jeszcze przez chwilę poodrzucać, żeby Katolicy żyjący przez te wszystkie ciemne i "jaśniejsze" wieki nie wyszli na idiotów, taka prawda), według mnie formowanej w jakiś sposób przez Boga. I koniec.
    PS. Alk, postawię ci czteropak Tyskiego na najbliższym zjeździe Four Ways Inn'u ;p

Za co? ;p
    Ale stawiaj, stawiaj. ;]
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2009, 14:50:00 wysłana przez Alkhadias »

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Lipca 13, 2009, 15:07:56 »
    No nie ma co... Photoshop rules. Przyjrzałeś się tym zdjęciom Daedalusie? Daj mi kilka chwil to i ja coś takiego zmajstruje

Przyjrzałem. I czekam.
    (...)
    ....

Byłoby lepsze, gdybym posiadał porządne narzędzia (a gimp takowych nie ma) ;P

EDIT: przyborze akurat wybrałeś te najmniej przekonujące zdjęcie - przyjrzyj się tym kręgom... wyglądają, jakby zrobione były w jakimś programie i wstawione, prze kolorowane, przeskalowane... nawet nie pofatygował się nikt i nie poprzekręcał, żeby "odblask" (w środku pola ;D  - hahaa) był nieco inny... Już ten "pigogram" bardziej przekonywająco wygląda (ale to już zapewne dzieło ludzkich rąk ;p).

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2009, 15:24:45 wysłana przez NIFN »

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Lipca 13, 2009, 15:18:35 »
    (click to show/hide)

Daedalus, przyznał się! Mamy dowód na istnienie UFO! ;D
    pozdro

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Lipca 13, 2009, 15:43:14 »
    Ja mam coś dziwnego. Jak poznam jakieś słowo, definicje, to maksymalnie nazajutrz ktoś tego słowa/definicji użyje.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Lipca 13, 2009, 16:01:35 »
    wybrałeś te najmniej przekonujące zdjęcie - przyjrzyj się tym kręgom... wyglądają, jakby zrobione były w jakimś programie i wstawione, prze kolorowane, przeskalowane...

Ja pierdzielę... To "najmniej przekonujące zdjęcie", które według was zostało zrobione w programie graficznym, to chyba jeden z najsłynniejszych zbożowych kręgów. Więcej zdjęć (że też komuś się chciało tyle w Photoshopie bawić, by zrobić różne ujęcia...) tutaj:

http://www.korncirkler.dk/dronning.html

a tu filmik (a jakże, też pewnie zrobiony w Photoshopie... ):

http://www.youtube.com/watch?v=6E4dbB_QKMA

I błagam, nie wypowiadajcie się na temat modyfikowania zdjęć w programach graficznych, bo widzę, że nie macie o tym najmniejszego pojęcia.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2009, 16:07:37 wysłana przez Daedalus »

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Lipca 13, 2009, 16:47:12 »
    O proszę, zazwyczaj nie uciekam do internetu, w celu znalezienia prawdy, bo znaleźć coś na googlach, to naprawdę... ale skoro (prawie) wszyscy to robią hm... czemu nie:
    Cytat z pewnego forum o zjawiskach paranormalnych:
    (click to show/hide)

Swoją drogą zdjęciami bardzo łatwo manipulować... i stworzyć ujęcie z "innej perspektywy" naprawdę nie jest trudne. Oto przykład tego samego zdjęcia zedytowanego przeze mnie w ciągu kilku min:

Dlatego nadal uważam, że te wszelkie piktogramy to jeden wielki "pic na wodę"... udowadniać nie mam zamiaru i szczerze "nie chce mi się", bo to nie moje zajęcie :P

Tyle z mojej strony, na ten temat..
    Pozdrawiam!

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #131 dnia: Lipca 13, 2009, 17:06:51 »
    http://www.youtube.com/watch?v=_KoR2t-iM9k&feature=related W temacie kręgów zbożowych polecę wam ten filmik :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Lipca 13, 2009, 17:33:46 »
    No dobra, podyskutowaliśmy już sobie na temat telekinezy, Boga i kręgach w zbożu. Może teraz pogadamy o duchach? Może komuś coś takiego ciekawego związanego z duchami się przydarzyło? Tym, co mi się przydarzyło się nie podzielę, bo weźmiecie mnie za idiotę, ale mój dziadek podobno widział ducha. Wczesnym rankiem jego brat jechał ze swoją dziewczyną motorem i mieli wypadek, on przeżył, ale jego dziewczyna zmarła na miejscu. Rano podobno widział ją, jak sobie chodziła po mieszkaniu.
    pozdro

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #133 dnia: Lipca 13, 2009, 17:53:45 »
    Swojej prawdziwej historii dot. ducha nie opowiem, bo i tak mi nikt nie uwierzy ; d.
    Ale w ramach ciekawostki:
    Jakiś rok temu musiałem wstać pilnie z łóżka w nocy do łazienki, było ciemno. "Skręcam" zza szafy, już miały być przede mną drzwi a tu angle! Wielkie, ciemne, unuszące się ze 150 cm nad ziemią wyrosło przede mną, odskoczyłem, w locie chwyciłem krótki miecz opierający się o półkę i machnąłem w intruza. Całośc trwała może z 4 sekundy. Efekt?
    Zniszczyłem garnitur ojca :D Nie wiem, czemu postanowił go powiesić na szafce nad drzwiami :/
    XXX

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #134 dnia: Lipca 13, 2009, 17:54:39 »
    Powiem Ci tak: do wszystkich nadprzyrodzonych rzeczy podchodzę z dystansem. Dlaczego? Żeby nie wyjść na głupka przed ludźmi. Ja akceptuję inne poglądy, ale jak słyszę takie rzeczy, to mi się trochę głupio robi, że na świecie istnieją ludzie tak omotani przez telewizję, internet i gazety, aby takie bzdury potem powtarzać (nie sugeruję, że Ty taki jesteś, ale mówisz jakbyś był).

Jak już pisałem w moich wcześniejszych wiadomościach w tym temacie NIE mówię że to co piszę to 100% prawda i w to wierzę, co tyczy się każdej mojej wypowiedzi w tym wątku. Po prostu pokazuje tu rzeczy według mnie interesujące. To, że chciałem się z Wami podzielić kilkoma ciekawymi informacjami znalezionymi w sieci nie znaczy, że jestem "omotany przez telewizję, internet i gazety". To, że czegoś po prostu nie chcesz przyjąć do wiadomości, nie ciekawi cię to, nie jest powodem żeby mnie obrażać i mówić że piszę "bzdury". Kiedy czytam twoje wiadomości to odnoszę wrażenie, że jesteś sceptycznie nastawiony do wszystkiego co nie zostało przyjęte przez ogół społeczeństwa. Nie bierzesz pod uwagę jakiejkolwiek argumentacji, niczym się nie zainteresujesz tylko od razu stwierdzasz, że to bzdury.

To jest zwyczajna bzdura. Wiecie dlaczego? Człowiek widzi to, co CHCE widzieć. Jak ktoś chce znaleźć jakąś nadprzyrodzoną rzecz, to ją znajdzie. Ja tak samo mógłbym wziąć dowolną gazetę i powyklejać z niej literki układające się w wyraz w stylu " jesteśmy kosmitami, zjemy was!". Poza tym dlaczego akurat kod binarny?
    Tak samo jest też, kiedy człowiek nie widzi tego, czego nie chce wiedzieć. Czytając to od razu przypomina mi się anegdota z człowiekiem w zoo przytoczona wcześniej przez Daedalusa.

A usprawiedliwienie na swoje poglądy mam takie, że na 100% wojsko testuje nową broń. A wszystkie te gadania o "splecionych łodygach" jest zwykłym kłamstwem. Poza tym jeśli NASA coś potwierdziła, to to nie jest UFO na 100%.
    No i to jest Twoja argumentacja. "To moja hipoteza, która na 100% jest prawdziwa, a wszystkie inne hipotezy i domysły to zwykłe kłamstwa." Myślę że wojsko ma trochę lepsze metody testowania broni niż wycinanie 10 tysięcy piktogramów.  Poza tym czy ja choć raz wspomniałem o UFO?

Twoje wcześniejsze wypowiedzi o magach i tajnych broniach według mnie są dużo bardziej nieprawdopodobne od tego co napisałem ja. Każdy ma swoje racje i ma prawo aby je tu przedstawiać. Nie wiem dlaczego, kiedy ktoś przedstawi tutaj swoje racje Ty od razu przekonujesz go do swoich. Ja nie wystawiłem żadnej hipotezy tylko napisałem kilka ciekawostek i informacji z różnych źródeł.

Żeby nie było offtopu poruszę nowy temat, a mianowicie "linie z Nazca".
    Są to różne linie i kształty, które oglądane z góry przypominają ogromne zwierzęta i figury. Zostały stworzone przez Indian Nazca między rokiem 300 p.n.e. a 900 n.e. Rysunki przedstawiają, np. pająka z 40-metrowymi odnóżami, kondora o przekroju 120 metrów, kolibra, orki, małpy, psa, kaktusy, kwiaty, ryby, figury geometryczne i proste linie. Do dziś nie wiadomo do czego miały służyć owe rysunki i w jaki sposób zdołano je narysować bo jak wiadomo dobrze widać je tylko z lotu ptaka i nie sposób z ziemi ogarnąć ich wzrokiem. Polecam użyć Google Earth do ich oglądania.

PS: Nie chciałem przerywać dyskusji o duchach nowym tematem ale zacząłem pisać wcześniej od Was więc nie mogłem zauważyć, że poruszyliście nowy temat.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2009, 18:31:55 wysłana przez Michal »
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)