Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683803 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1260 dnia: Marca 27, 2010, 10:01:21 »
    1. Awanse na "pendorskich giermków" z  najemnych "młodych szlachciców" są dużo szybsze niż z "pendorskich pieszych".

2.Warto zwracać uwagę na staty broni/zbroi/koni, ponieważ w polskim tłumaczeniu, pod tą samą nazwą(np Noldorskie Konie Wojenne), mogą się kryć  różnej klasy przedmioty.

3. Oszczędni hardkorowcy mogą się  pokusić już w początkowej fazie o zdobycie kompletnego elitarnego wyposażenia(dla siebie i NPC), o bardzo niskich wymaganiach- 5/8 'siłki'(poza 'mistrzowskim łukiem noldorskim' {wymagany powerdraw = 10}) na małych patrolach noldorskich.
    Np 'runiczny  długi miecz noldorski' ma porównywalne staty do 'runicznego szafirowego jednoręcznego miecza' z kopalni.

PS
    @up
    Ale o co chodzi?
    O 'dobre rady' dla początkujących pendorystów, heh(prawdę powiedziawszy, to się zastanawiam, czy nie zebrać tego wszystkiego, co wiem o PoP- w jedno kompendium i rozpocząć porządnie nowy wątek , ale nie wiem co na to moderatorzy).

Raczej nie. Nie zakładaj nowego tematu.

Uff, co za ulga:). Już sam kombinowałem jakby się z tej deklaracji wycofać...to jednak zbyt obszerny 'materiał' i żeby to rzetelnie zrobić, musiałbym poświęcić zbyt wiele czasu-wolę pograć:), albo skoczyć na piwo, zwłaszcza dzisiaj...
    « Ostatnia zmiana: Marca 27, 2010, 13:41:47 wysłana przez Liveon »

Offline Dejmonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1261 dnia: Marca 27, 2010, 10:03:53 »
    Czy jest jakiś sposób, by oddawać swoim lordom zdobyte twierdze i miasta? Przed chwilą zdobyłem miasto (chwała Noldorom!), a później nie pojawiła się nigdzie taka możliwość (w rozmowie z lordami także nie).

Idziesz do swojego zamku, rozmawiasz z zarządcą miasta(twojego) -> Omówmy sprawy państwowe -> Daj zamek/miasto/wieś jednemu z moich lordów. Wybierasz zamek który chcesz dać, a następnie lorda który ma go otrzymać :)

@up
    Ale o co chodzi?
    « Ostatnia zmiana: Marca 27, 2010, 15:24:18 wysłana przez Dejmonek »

Offline TomekDex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1262 dnia: Marca 29, 2010, 02:53:40 »
    Jak zwerbowałem jakiegoś unikalnego NPC i go zwolnię to co się z nim stanie, będzie w tawernie czy wróci na mapę czy całkowicie zniknie??
    Formułowicz A: "Nawet szkoda mi punktować ,ale 2 z logiki ,czytania ze zrozumieniem i ortografii."
    Formułowicz B: "Użycie par (przecinek, spacja) w tym zdaniu to jest dopiero strzał w stopę."

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #1263 dnia: Marca 29, 2010, 16:35:12 »
    TomekDex na jakiś czas zniknie on ale to jakimś czasie możesz się dowiedzieć od podróżników gdzie on jest

PYTANIE:Jak rekrutować lordów bo mam 2 zamki i 3 wsie wybrałem że zostanę królem nowej nacji a nie renegatem co mam zrobić żeby mieć lordów??

PYTANIE 2:Jak mogę polepszyć moje stosunki z Noldorami??

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1264 dnia: Marca 29, 2010, 16:56:22 »
    TomekDex na jakiś czas zniknie on ale to jakimś czasie możesz się dowiedzieć od podróżników gdzie on jest

PYTANIE:Jak rekrutować lordów bo mam 2 zamki i 3 wsie wybrałem że zostanę królem nowej nacji a nie renegatem co mam zrobić żeby mieć lordów??

PYTANIE 2:Jak mogę polepszyć moje stosunki z Noldorami??
    Odpowiedź 1 : Pokonujesz wroga w bitwie, musisz go pojmać i jeżeli masz relacje z nim powyżej +8 to możesz mu zaproponować przysięgę lenniczą.

Odpowiedź 2 : Wspomagając ich w walce przeciwko wrogom, wypuszczaniem ich z niewoli u innych lordów/bohaterów/armii.

By the way, dużo razy o tym było już.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1265 dnia: Marca 30, 2010, 08:29:25 »
    Wg mnie powinno się zedytować 1 post i umieścić tam podstawowe info najczęściej powtarzające się...

Czy jest jakaś ograniczona liczba posiadanych lordów?

Mod mi się bardzo podoba ale sposób pozyskiwania lordów jest piekielnie długi i nudzący się... mam już prawie wszystkich lordów "Dsharu"(nie pamiętam jak to się pisze).
    Zdobywanie gemów tez do łatwych nie należy :) Duże armie samemu cięzko pokonać a własny lord w bitwie z nieutralną armią nie chciał mi pomóc... why? No i troche te neutralne armie są za wolne ciężko je wyprowadzić w teren aby złapały jakichś obcych lordów bo każdy wieje aż miło :)

Czy nie zależnie od tego ilu wojaków posiadamy to minus za rozmiar będzie brany od maxymalnej możliwości posiadania? tzn. mam 100 wojaków mogę mieć 150 czyli ujemne morale jakie dostaje za rozmiar to 150 ?
    « Ostatnia zmiana: Marca 30, 2010, 09:55:09 wysłana przez Crims »

Offline Hasarel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1266 dnia: Marca 30, 2010, 09:13:47 »
    Nie im więcej woja tym gorsze morale to się nie bierze od max. tylko chyba od zróżnicowania oddziałów

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1267 dnia: Kwietnia 01, 2010, 09:32:31 »
    Kolejne pytania...
    Gdzieś tu wyczytałem o tym że można sprawdzić czy jakiś pohater neutralny się pojawił, pytanie gdzie to sprawdzić? przeszukałem menu obozu i raportów i nie widziałem takiej opcji. I pytanie z tym związane czy można gdzies dowiedzieć się gdzie dany bohater neutralny w danej chwili jest?
    Ponawiam pytanie: czy jest jakaś maksymalna liczba posiadanych lordów?

Offline Gedbard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1268 dnia: Kwietnia 01, 2010, 11:41:09 »
    Wchodzisz w Raporty, potem Obejrzyj raport warunków zwycięstwa, zjeżdżasz trochę na dół i masz napis "odrodzone armie" czy jakoś tak.

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1269 dnia: Kwietnia 01, 2010, 15:39:35 »
    czy można gdzies dowiedzieć się gdzie dany bohater neutralny w danej chwili jest?

nie można
    są pewne obszary gdzie można się spodziewać danych bohaterów, więc pytaj konkretnie

Ponawiam pytanie: czy jest jakaś maksymalna liczba posiadanych lordów?

nie ma

Offline edeggg

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1270 dnia: Kwietnia 01, 2010, 15:58:58 »
    Mam pytanko jak rekrutować  unikalne jednostki po założeniu zakonu np rceży gryfa albo np  nieśmiertelnych mam ful honoru i reputacji 
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2010, 16:01:29 wysłana przez edeggg »

Offline Gedbard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1271 dnia: Kwietnia 01, 2010, 16:18:36 »
    Musisz posiadać Pendorskich Rycerzy w swojej drużynie. Wtedy rozmawiasz z zarządcą miasta, w którym masz zakon, naciskasz Przeszkól .... i już masz :P

Offline Hasarel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1272 dnia: Kwietnia 01, 2010, 18:54:53 »
    Podajcie jakie jednostki są potrzebne do jakiego zakonu żeby założyć mam już:

-Zakon Sokoła(Pendroscy rycerze)

-Zakon Lwa(Sarleońscy rycerze)

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1273 dnia: Kwietnia 01, 2010, 20:57:35 »
    Wie ktoś może gdzie się respi Sir Boris the Raven??

Offline Mefisto379

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1274 dnia: Kwietnia 02, 2010, 11:13:10 »
     Mam problem podbiłem całą mapę zniszczyłem poboczne armie.Z norlordami ma akceptujące stosunki a komunikatu o kocu gry nie było. Może powiecie mi co mam jeszcze zrobić żeby ukończyć grę ?