1. Awanse na "pendorskich giermków" z najemnych "młodych szlachciców" są dużo szybsze niż z "pendorskich pieszych".
2.Warto zwracać uwagę na staty broni/zbroi/koni, ponieważ w polskim tłumaczeniu, pod tą samą nazwą(np Noldorskie Konie Wojenne), mogą się kryć różnej klasy przedmioty.
3. Oszczędni hardkorowcy mogą się pokusić już w początkowej fazie o zdobycie
kompletnego elitarnego wyposażenia(dla siebie i NPC), o bardzo niskich wymaganiach- 5/8 'siłki'(poza 'mistrzowskim łukiem noldorskim' {wymagany powerdraw = 10}) na małych patrolach noldorskich.
Np 'runiczny długi miecz noldorski' ma porównywalne staty do 'runicznego szafirowego jednoręcznego miecza' z kopalni.
PS
@up
Ale o co chodzi?
O 'dobre rady' dla początkujących pendorystów, heh(prawdę powiedziawszy, to się zastanawiam, czy nie zebrać tego wszystkiego, co wiem o PoP- w jedno kompendium i rozpocząć
porządnie nowy wątek , ale nie wiem co na to moderatorzy).
Raczej nie. Nie zakładaj nowego tematu.Uff, co za ulga:). Już sam kombinowałem jakby się z tej deklaracji wycofać...to jednak zbyt obszerny 'materiał' i żeby to rzetelnie zrobić, musiałbym poświęcić zbyt wiele czasu-wolę pograć:), albo skoczyć na piwo, zwłaszcza dzisiaj...