Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683618 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rall

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #960 dnia: Lutego 09, 2010, 08:14:20 »
    2 pytania Koledzy:
    1. Czy ktoś spotkał rumaka o nazwie DARKSTAR ? Często wspominają o nim w tawernach ludkowie, którym płaci się za info - twierdzą, że to najlepszy koń w PoP?
    2. Jak można uzyskać Bagaż Podróżny ? Gdzieś czytałem, że można go otrzymać od swojego pomagiera we własnym zamku? Ja na razie jestem wolnym strzelcem - czy jest szansa to gdzieś kupić?

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #961 dnia: Lutego 09, 2010, 09:17:32 »
    1.nie widziałem takiego konia
    2.bagaż podróżny otrzymujesz od zarządcy w swoim zamku lub mieście

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #962 dnia: Lutego 09, 2010, 11:04:13 »
    A jak ten bagaż rozpakować bo mam same pudełko a co jest w środku

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #963 dnia: Lutego 09, 2010, 11:07:24 »
    A jak ten bagaż rozpakować bo mam same pudełko a co jest w środku
    Bagaż pełni rolę super żarcia - podnosi wydatnie morale, nic więcej. Nie rozpakujesz go, tak samo nie rozpakujesz suszonego mięsa.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #964 dnia: Lutego 10, 2010, 18:03:53 »
    wie może ktoś jak nazywa się po angielsku ten hełm z brakującą twarzą? mam spolszczenie a "zangielszczenie" wywaliłem, a niesamowicie wnerwia mnie widok d'sharskich jeźdźców-Nazguli, bo akurat mam z nimi wojnę i walą na mnie dziesiątkami. jak ktoś wie jak się nazywa to niech napisze, zmienię sobie item editorem
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline rmenel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #965 dnia: Lutego 10, 2010, 19:38:27 »
    Jak na niego spojrzysz dokładnie, to zobaczysz, że nie widać w nim twarzy, bo jest zasłonięta. Ten hełm nazywa się maska, czy jakos tak. Widać w nim tylko oczy osoby, która go nosi.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #966 dnia: Lutego 11, 2010, 09:30:48 »
    Obiecałem, to wrzucam:
    Noldorski Szlachcic/Noldor Noble na   Noldorskim Nieustraszonym Koniu/ Noldor Spirit Horse

Podaje też pełne staty, bo wcześniej też popełniłem błąd.

Co do siły rażenia Noldorów... Ja z lepszą Armią(podkreślam, 'kapslokuję' i pogrubiam-ARMIĄ) nie walczyłem, to jedyne składy( Aeldariana i Ithilrandira) składające się praktycznie z samych doborowych jednostek(zwykły Wojownik Noldorski jest jednym z najmocniejszych łuczników pieszych w PoP-ie(poza tym, jest też kwestia tego, na jak dużym 'battlesizerze'  się walczy).

Właśnie udało mi się odpalić save'y- i oto jaki prezent dostałem ,na starcie, od losu.

Jak przeżyję , to zdam relację:)

PS Chcę tę bitwę uruchomić na mocniejszym kompie, żeby powalczyć maksymalnie dużym składem, niestety, dalej pod Vistą mam problemy.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2010, 09:57:17 wysłana przez Liveon »

Offline Mafarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #967 dnia: Lutego 11, 2010, 09:57:34 »
    Ja takie koniki mam 2 jeden dla mnie drugi dla sira rolanda a mam dwa bo rozwaliłem armię +300 (z bohaterem) i chyba 3 armię ok. 70 ludków :P

Offline Redlucas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #968 dnia: Lutego 11, 2010, 10:27:40 »
    ...
                             Właśnie udało mi się odpalić save'y- i oto jaki prezent dostałem ,na starcie, od losu.

...

Ithilrandir ma 9%. On już z kimś walczył. Był większy. Do takich to ja podprowadzam armię 600+ jatu. A co tam... Wpierw można pomóc noldorom, a potem stępić noldorów. Ot taka ruletka.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #969 dnia: Lutego 11, 2010, 11:14:19 »
    rmenel - nie chodzi mi torbahański hełm z zasłoną. mniejsza o to.
    Liveon - rozumiem że poprawianie relacji z Noldorami polega na podprowadzaniu pod nich Jatu i pomaganiu im w walce?
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Mafarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #970 dnia: Lutego 11, 2010, 12:10:12 »
    rmenel - nie chodzi mi torbahański hełm z zasłoną. mniejsza o to.
    Liveon - rozumiem że poprawianie relacji z Noldorami polega na podprowadzaniu pod nich Jatu i pomaganiu im w walce?

Dokładnie tak o to w tym chodzi choć ja wolę z nimi walczyć i mieć złe relacje (wiem że żeby skończyć grę trzeba mieć dobre relacje ale to zostawiam na potem :p)

DOWN:Żeby więcej wojska brało udział w bitwie potrzeba zwiększyć battlesizer
    2.Możesz np.ustawić nie automatyczny blok w broni dwuręcznej albo ustawić realistyczną grę że zawsze się zapisuje.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2010, 13:10:47 wysłana przez Mafarus »

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #971 dnia: Lutego 11, 2010, 12:58:46 »
    Zauważyliście jakie w PoP czasami sie generuja niezwykle pola bitwy.Ja na razie trafilem na dwa takie ze szczeka mi opadla (nigdy w zadnym modzie nic takiego nie mialem) Pierwsze takie że przez całą mape przechodzi szeroka rzeka w glebokim korycie (ze scianami tak stromymi ze nie da sie pod nie podejsc) i cala bitwa toczyla sie w tym korycie rzeki.Druga jeszcze bardziej kozacka- duże jezioro na mapie-na środku mała wyspa a woda otoczona wysoką wydmą.mieliście cos podobnego?
    I dwa pytania dla weteranów
    1.Dlaczego KAŻDE miasto mimo że ma po 600-700 obrońców zdobywam po zabiciu jakis 120? ( i nie moze byc to blad w przeliczeniu-bo potem nastepuja te dwie mini bitwy-na ulicach miasta i w zamku- i jesli je przegram to musze atakowac od nowa i pokonac tych 120-którzy powinni juz nie życ jeżeli bylyby bledne wskazania armii-więc są ale znikaja..) Jak to zmienic bo zdboywanie miast jest zbyt proste..
    2.Jak ustawić trudność na 100%? Ja nie moge na wiecej niz 84% (czy cos kolo tego)? Jezeli battle sizer niezbędny to szkoda bo juz przy 100 jednostkach mi sie tnie mocno

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #972 dnia: Lutego 11, 2010, 14:07:47 »
    1.Dlaczego KAŻDE miasto mimo że ma po 600-700 obrońców zdobywam po zabiciu jakis 120? ( i nie moze byc to blad w przeliczeniu-bo potem nastepuja te dwie mini bitwy-na ulicach miasta i w zamku- i jesli je przegram to musze atakowac od nowa i pokonac tych 120-którzy powinni juz nie życ jeżeli bylyby bledne wskazania armii-więc są ale znikaja..) Jak to zmienic bo zdboywanie miast jest zbyt proste..

z tego co pamiętam to kwestia ilości respów obrońców, która jest ograniczona
    tzn wystarczy pokonać ileś nadchodzących fal przeciwników, a nie wszystkich obecnych w lokacji

wielkość garnizonu w tym przypadku wpływa na ewentualną przewagę na polu bitwy

Offline Redlucas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #973 dnia: Lutego 11, 2010, 14:53:09 »
    Zauważyliście jakie w PoP czasami sie generuja niezwykle pola bitwy... przez całą mape przechodzi szeroka rzeka w glebokim korycie (ze scianami tak stromymi ze nie da sie pod nie podejsc) i cala bitwa toczyla sie w tym korycie rzeki.Druga jeszcze bardziej kozacka- duże jezioro na mapie-na środku mała wyspa a woda otoczona wysoką wydmą.mieliście cos podobnego?
    I dwa pytania dla weteranów

Wyspy nie miałem, ale strome brzegi i owszem.

To ile jednostek w mieście masz do pokonania zależy od wielkości battleseizera i ilości rodzajów jednostek w mieście. Wszystko to potem podzielone jest na fale. U mnie to około 420 jednostek. Może być mniej jeżeli miasto ma za dużo urozmaicone wojsko. Podczas bitew polowych jest podobnie. Posiadanie ponad 450 obrońców w mieście mija się z celem.

Offline Mafarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #974 dnia: Lutego 11, 2010, 21:34:55 »
    1.A ja mam pewien problem ściągnąłem 1.011 update i miałem po angielsku następnie ściągnąłem spolszczenie do 1.011 a konsola pokazuje że mam wersję 1.010 xDD o co kaman??
    2.Nie wiem czy to ludzki błąd (mój) ale nie działa mi spolszczenie do PoP i też nie wiem jaką mam wersję czy 2.0 czy 2.5 (w module nazwa jest sandbox) i jak to sprawdzić może ktoś by powiedział czym się różnią te wersje i czy savy działają.

Z góry dzięki za pomoc =]

EDIT:Najważniejsze pytanie czy savy z 2.0 działają na 2.5??

Piszę tu bo w temacie spolszczenia modów nikt nie odpisał