Na szybko.
Mam za sobą 4 bitwy z Ithilrandirem.
Pierwszą stoczyłem z biegu, w niepełnym składzie 256(praktycznie sami Noldorzy w tym ok 180 łuczników pieszych), no i oczywiście... dostałem łupnia.
Drugą uzupełniłem Jeżdzcami Wiatru-też klęska.
W trzeciej zmieniłem prawie wszystkie formacje +/-~200 Clarion Call'ów+50 Noldorów(szlachta/Zwiadowczynie) ,50 Sokolników,+6 Hero Adv.+NPC(w sumie 325 woja), no i ich zmiażdżyłem.
Pierwsze 15 min to klimaty jak pod Grunwaldem(w wydaniu matejkowskim)- jeden wielki kocioł.
Moje straty to ok 50 zabitych i 120 rannych)
Battlesizer ustawiony na 400(stopień trudności 158) więc nie powiem, było epicko;)
Niestety, Ithilrandir mi zwiał(za to świetne były łupy i jeńcy( np 2 Noldor Twilight Knight'ów(chyba najbardziej ekskluzywna formacja w PoP, obok Demonic Warrior, a z pewnością najtrudniej dostępna}+2 łuki kompozytowe+Stubborn Noldor Spirit Horse{być może jest też Champion? itp,itd}) , i musiałem stoczyć jeszcze raz bitwę.
W tej zginąłem na początku drugiej rundki, bo zacząłem się bawić w robienie screen'ów:)(może wieczorem kilka wrzucę)- co się też przełożyło na olbrzymie straty po mojej stronie ale greenboys'i(CC) dali radę.
Przymierzam się jeszcze do kilku bitew z Ithilrandirem, aż zdobędę w tej jednej, wymarzonej;) - Gemmę, Noldor Twilight Knight'ów i fajniejsze 'suweniry'.
A teraz najważniejsza informacja- Do założenia wszystkich Zakonów potrzebne są Gemmy/Qualis Gems(czyli tak , jak od pewnego czasu podejrzewałem/WikiPoP się jednak nie myli).
Jeden (bonusowy) Zakon-jedna Gemma(niestety).
Pzdr
PS Rall, jak natrafisz jeszcze raz na info o DARKSTAR, to zrób screena i wklej go tu, jak mozesz(ja o tej kobyłce ani razu nie słyszałem-inna sprawa że bardzo mało , od dłuższego czasu gadam w tawernie).