Na gorąco i zbiorczo(bo się biorę zaraz{ale coś czuję ze to odłoże do jutra} za stawianie systemu)
A propos Noldorów- demonów wojny to jest tam tylko dwóch:),
Ich staty :
Aeldarian, Ithilrandir
http://popmod.wetpaint.com/page/Warlord+Aeldarianhttp://popmod.wetpaint.com/page/Warlord+IthilrandirNatomiast jeśli wyrażam się z szacunkiem o nich, to mam na myśli Armię Aeldariana, bo w gruncie rzeczy później już miałem z górki.
Do tej bitwy podchodziłem 7 razy:)
Ja miałem ok 180 doborowego woja(Clarion Call+Windriders) , Aeldarian 320(w tym ok 120 szlachty).
Mała,leciutko pagórkowata i momentami mocno zalesiona mapa , z jednej strony wysoki kanion rzeczny.
Zanim zdążyłem ruszyć na skrzydło, już zaczynał się ostrzał- chwila później szarża po skrzydle szlachty i zwiadowczyń. Właściwie to trudno to było nazwać szarża, bo oni stosowali, żywcem przejęty z lotnictwa manewr ataku kołowego,krążyli wokół mnie i szyli z łuków. W tym czasie coraz bliżej podchodzili zwiadowcy i zaczynała się masakra.
Słabe konie Noldorów?
Tzn które?-bo Nieustraszony Koń Noldorski to wg mnie najlepsza, wręcz kosmiczna, kobyłka w tej grze.
Rzeczywiście,jedynym ich słabszym punktem jest żywotność(to samo dotyczy samych Noldorów{właściwie to ich pancerzy} ,niestety)-ale jedną przypadkową strzałą nawet z łuku rubinowego go się nie powali(na 111% trudności),a w tym czasie to już można od jeźdźcy zaliczyć heada.
A propos siły łuczników(np noldorów),oszczepników(np nieśmiertelnych),kuszników(np ebony)...
Pewnie dlatego tak mi się ten mod podoba, bo sam też ich zdejmuję z połowy mapy:)
Ale fakt, jeśli ktoś, woli walkę w zwarciu, to może mieć spore problemy-dla 'bezłukowców' może to być droga przez mękę.
PS Fakt, D'shar to też wg mnie najsłabsze militarnie Królestwo(na marginesie, to samo dotyczy pośrednio 'Huscaleros', można się niemile rozczarować, mając w pamięci ich siłę przebicia z Native, a wylevelowanie ich w PoP trwa wiekami).
PS 1 Hero Adventurer to rzeczywiście najlepsza jednostka z "pospolitego ruszenia"(lub zakupu)-dorównująca niektórym zakonom(w wersji surowej), też od nich zaczynałem, ale żeby ich"wypromować'(pojawia się już wyżej wspomniany problem,uciążliwość)... czekaj tatka latka:).