Witam szanownych kolegów, mam pytanie o następującej treści: Czy można i jak nająć takich bohaterów jak Woolfbode Siepacz, Maltise, Kjuda Grabieżca i inni unikalni bohaterowie, bo ci z gospód mi się już znudzili?
Nie wiem jak obecnie, ale w poprzednich wersjach(np 2.5) można było ich zrekrutować.
Najpierw nabijało się, poprzez wsparcie w boju, dobre relacje z SP-NPC(chyba minimum +19 w chwili rekrutacji), a później dołączało się do bitwy( pomocna strategia
ustawek/naprowadzania/pułapek), w której brał udział superhero-NPC, tyle że do strony przeciwnej.
Po wygranej bitwie , jeśli SP-NPC dostał się do niewoli, przerzucało się go, podczas wymiany jeńców, do nasze(tymczasowego) sojusznika, którego chwilę później atakowaliśmy(oczywiście można było to skrócić/liczyć na szczęśliwy traf, czyli że SP- NPC przegra jakąś bitwę/dostanie się do niewoli, bez naszego udziału).
W tym momencie, po wygranej bitwie, otwierało się okno dialogowe z NPC, dzięki któremu mogliśmy go dołączyć do swojej drużyny- o ile pamiętam, ktoś w ten sposób skompletował 7 superhero-NPC.
PS Nie używaj
kolorowej czcionki, są zastrzeżone dla adminów/moderatorów