Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 685677 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #3000 dnia: Czerwca 30, 2011, 09:56:21 »
    Otóż ja mam wersję 1.011 i limit jest. Daj może linka to zobaczę czy z tego co ściągnę limit będzie. Bo ten limit trochę wkurza. Przeciwnik ma z 50 rodzajów jednostek a ja mniej niż 20. A jak przyjdzie do odbijania jeńców to np. takie 10 rodzajów jednostek by się przydało do garnizonu.

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #3001 dnia: Czerwca 30, 2011, 11:59:16 »
    Diego wchodziłem w modules  i mam tylko Native a jak włączam grę to w aktualny moduł mam 6 modów i native z czego 3 modów nie chce i dlatego wysłałem wiadomość jak usunąć jeden to będę już wiedział jak usunąć drugi i trzeci.
    Prime to Pierwszy czyli Bóg bo Bóg był Pierwszy czyli Prime !

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3002 dnia: Czerwca 30, 2011, 13:26:33 »
    Witam! Zacząłem tak grać sobie jeszcze raz od początku i mam pewne pytanka do kilku spraw. Otóż po raz pierwszy postanowiłem zacząć grać jako najemnik i chciałbym dokładnie dowiedzieć się jak to funkcjonuje. Od lorda dowiedziałem się niewiele tylko o żołdzie, obowiązkach i to chyba wszystko, a i tak niedokładnie. Drugie pytanie to: Jakie oddziały powinienem mieć w takiej grupie zabijaków za pieniądze. Uformować armię z jednej narodowości jest niezbyt interesujące. Lubię głównie grać jako ciężki łucznik konny w asyście potężnej kawalerii, ogromnym zapleczem strzał w piechocie a jednocześnie wojsku co da rade w oblężeniach i to dość sporych.
    W wersji na M&B nie wiem czy żołd dla najemnika został już zmodyfikowany, żeby dostawało się więcej, gdy ma się więcej lub lepszych żołnierzy w drużynie. Poza tym w wersji na M&B nie jest za ciekawie z okresem służby, bo trwa on aż 3 miesiące, ale chyba można to zmienić(chyba) i z tego co wiem nie można w tym czasie zrezygnować ze służby, czyli jakbyś już nie chciał być najemnikiem dla tej nacji albo w ogóle, to musisz czekać albo zostać lordem(i potem ewentualnie złamać przysięgę, jeśli nie chcesz zupełnie służyć tej nacji).
    Służba najemnika nie różni się wiele od gry lordem danej nacji, różnice są takie, ze dostajesz żołd(w M&B chyba musisz latać do króla po niego), jesteś na wojnie z tymi samymi nacjami co twój pracodawca, musisz brać udział w wyprawach wojennych, ale nie możesz otrzymywać żadnych lenn. Generalnie jest to dobry wstęp do bycia lordem później. Można polepszać relacje z lordami, wykonywać questy i swobodnie wojować.
    BTW w PoPie 4 służba najemna ma być ulepszona, mają być jakieś misje specjalnie dla najemników, więc będzie ciekawiej :)
    Co do składu armii, to bierz co chcesz, ale żeby było bardziej role-playing(oraz bardzo efektywnie), to bierz z tawern i jeńców awanturników, rycerzy i poszukiwaczy przygód, a także innych najemników(np. Barclayskich). Po jakimś czasie będziesz miał zarąbistą drużynę z Hero Adventurerów(i dość drogą :P).

Mam jeszcze jedną sprawę. Otóż w tym wydaniu gry którą mam jest ograniczenie jednostek tj. moge mieć maksymalnie chyba tylko 25 rodzajów co jest niezręczne. Wiem, że istnieje wydanie która tego nie posiada tylko nie mogę takowej znaleźć. Jeśli byłby ktoś tak miły i pomógł.
    Hmm, kiedyś wystarczyło ściągnąć tę wersję z linka na Taleworlds i ona nie miała tego limitu, ale może się to zmieniło, bo o ile dobrze pamiętam, to chyba nawet komuś wysyłałem moją już zainstalowaną wersję gry bez limitu, ale teraz już jej nie mam.
    Próbuj różnych patchy i wersji z różnych źródeł, ważne, żeby plik mount&blade.exe miał wielkość 1.97 MB(we właściwościach, a nie widoku w folderze, bo windows może pokazywać zaokrągloną wartość).
    Aha, i to jest limit 32 slotów, nie 25.

Witam mam problem ponieważ jak by to powiedzieć znalazłem lepszego moda i usunąłem Pendora ale w modułach nadal on jest . Czy  można go usunąć z listy modulów ?  
    Diego wchodziłem w modules  i mam tylko Native a jak włączam grę to w aktualny moduł mam 6 modów i native z czego 3 modów nie chce i dlatego wysłałem wiadomość jak usunąć jeden to będę już wiedział jak usunąć drugi i trzeci.
    Niemożliwe, nie ma lepszego moda od PoPa :P:P
    Na pewno wchodziłeś w te "Modules"? No bo jeśli tam nie ma żadnego folderu oprócz native, to ja nie wiem jak może pokazywać, że masz inne mody....

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #3003 dnia: Czerwca 30, 2011, 14:48:32 »
    Nie chodzi mi o to że ten jest zły . Bardzo mi się podoba ale naprawdę nie wiem co jest grane . Po wiem wam co robię krok po kroku (sorry że wam zawracam głowę)  .Wchodzę w folder Mount&Blade Warband i mam tak : Scene Obj ,  Module i rgl..
    Wchodzę w Module i tam pisze  :
    module_name = Calradia
    compatible_with_warband  (Nic więcej na temat innych modów nie ma)

Nie wiem nrl gram na modach i nic .

Na samej liście jest 7 modułów z czego połowy już na kompie nie mam . Nie wiem o co chodzi naprawdę .  

Mam jeszcze jedno pytanie : Czy jakbym usunął Mount&Blade War band wraz z zapisami i tylko zostawić te mody które chcę . To jak zainstaluje znów to te stare mody zostaną . Kupiłem wersję 1.134 ze steam i kluczem z platynowej kolekcji (Klucz zadziała ?)

« Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2011, 15:17:03 wysłana przez CMpunkRASTA »

Offline huth

« Odpowiedź #3004 dnia: Czerwca 30, 2011, 15:21:12 »
    No dobra... oprócz tego, że piszesz nie w tym wątku, bo ten się tyczy wersji na M&B, to po prostu otwierasz nie to co masz.
    Skoro masz steama, to masz wejść tak: "Steam/steamapps/common" i teraz -> folder "Mount&Blade Warband" -> folder "Modules".
    W "Modules" będziesz miał foldery "Native" oraz te od innych modów.
    Usuwasz te foldery z tymi modami, których nie chcesz i już.

Mody(foldery z nimi) zostają tam gdzie były, więc jak zainstalujesz WB tam gdzie był wcześniej(a jak masz steama to domyślnie tak samo instaluje), to będzie działało.
    Aha, bo ty teraz dopiero kupiłeś... no to sam klucz do WB(ten właściwy), będzie chyba zapisany w rejestrze, po ściągnięciu gry i zainstalowaniu przez steama. Czyli jeśli nie chcesz grać przez steama, ale chcesz ten klucz(żeby go wpisać w wersję normalną ściągniętą z Talewords), to musisz go znaleźć w rejestrze, w necie na pewno gdzies znajdziesz, gdzie steam trzyma klucz do WB
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2011, 15:28:26 wysłana przez HUtH »

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #3005 dnia: Czerwca 30, 2011, 15:38:17 »
    Bardzo dziękuje za pomoc i przepraszam za spam . Jestem wam wdzięczny :)

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3006 dnia: Czerwca 30, 2011, 15:39:40 »
    HUtH a mógłbyś mi trochę pomóc? Nie znam się dobrze na tych patchach itp. Nie wiesz może jaki plik odpowiada ca ten limit?

Offline huth

« Odpowiedź #3007 dnia: Lipca 01, 2011, 01:30:26 »
    Bardzo dziękuje za pomoc i przepraszam za spam . Jestem wam wdzięczny :)
    Na Forum PoPa właśnie wyczytałem, że na steamie wyszedł jakiś patch 1.142 do WB , który może spowodować błędy przy graniu w PoPa(zmiany mogą spowodować pewną niekompatybilność)... to chyba na Talewords też się pojawi za niedługo - teraz ich strona się nie otwiera, lol.

HUtH a mógłbyś mi trochę pomóc? Nie znam się dobrze na tych patchach itp. Nie wiesz może jaki plik odpowiada ca ten limit?
    No właśnie nie bardzo, nie wiem czy sam mount&blade.exe by to zmieniał, ale i tak nie mam w ogóle nic z M&B na kompie, więc nic przesłać nie mogę... na forum też linka nie znajduję... możesz popytać w ogólnym dziale M&B... w każdym razie ten plik .exe ma wazyć 1,97 MB(2024KB)...
    eh, kiedys na forum gryonline też ktoś miał ten problem(i jeszcze inne :P), to zrobiłem torrenta i ściągnął tak moją już zainstalowaną grę... zrobiłbym tak znów, tylko, że nie mam ani zainstalowanej gry, ani tej spakowanej gry na torrenta, ani tej instalki bez limitu slotów, niestety.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 01, 2011, 01:54:24 wysłana przez HUtH »

Offline zoltriks

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3008 dnia: Lipca 02, 2011, 16:00:05 »
    Wie ktoś jak polepszać relacje z zakonami?Wcześniej przeczytałem, żę trzeba uwalniać ich więźniów to znaczy atakować na oddziały które trzymają ich jednostki w niewoli, czy atakować na oddziały zakonu łapać ich a potem wypuszczać? :D
    No i czy jest możliwość sprawdzenia aktualnych relacji z różnymi zakonami?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2011, 16:24:34 wysłana przez zoltriks »

Offline pokolak13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3009 dnia: Lipca 02, 2011, 19:15:35 »
    Możesz pomagać im również w walkach. Najlepiej wtedy, gdy mają mniejszą liczebność od przeciwnika. Jeśli chodzi o relacje to raczej nie możesz sprawdzić.

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3010 dnia: Lipca 03, 2011, 18:29:22 »
    Drodzy gracze potrzebuje waszej pomocy co do taktyki. Otóż tak się zająłem Sarleonem, że niespostrzeżenie mam teraz do czynienia z jedenastoma odrodzonymi armiami: trzy armie jatu, dwie heretycki, Troje Widzących, Przerażający legion, jakiś tam Uzupator, jedna armia najemnicza i Boris Kruk. Macie na nich jakąś szybką sprawdzoną metodę. Kultura pendoru armia bardziej ukierunkowana na jazdę.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3011 dnia: Lipca 03, 2011, 19:45:39 »
    Nie ma konkretnej taktyki. I muszę ci powiedzieć, że armia Pendor'u to raczej tacy średniacy za małe pieniądze, dobrzy w kupie. Ale jazda... no ujdzie.

Nie wiem co ci poradzić, staraj się ich po prostu unikac aż będziesz potężny. Nazbieraj z 200 pancernego luda, jeśli masz jazdę to zbierz ich wszystkich do kupy i na jej czele zaatakuj. Jeśli wroga armia składa się w większosci z piechoty to powinieneś wbić się w niego klinem i załątwiać pojawiające się grupy przeciwników jedna po drugiej. Jeśli składa się w połowie z jazdy i piechoty (czyli np. heretycy) to staraj się odciągnać jazdę od pieszych i wyciąć ją, osobiście skupiaj się na wycinaniu Demonicznych Wojowników, ci to potrafią napsuć krwii. Kiedy już kawaleria zniknie, wroga piechota stanie się tylko formalnością. Jeśli natomiast wróg składa się w większosci z jazdy (Jatu) to juz jest źle :D Źle dla ciebie oczywiście, bo stawiasz na jazdę, ja jako dowódca piechoty mam z górki. Ale cóż... weź łuk i dwa duże kolczany i w pełnym galopie powinienes pozabijać sporą część ich lekkiej jazdy. Potem możesz się wycofać (z bitwy) i znowu zaatakować, z pełnymi kolczanami.

Piechota for the win :)

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3012 dnia: Lipca 04, 2011, 09:00:49 »
    Mówisz, że piechota na Jatu jest dobra. Powiedz co masz w tej piechocie to spróbuje. A i wczoraj załatwiłem pierwszego lorda do królestwa. Pooddawałem mu wojska najemnicze i kolo ma już blisko 450 luda w wojsku. Skocze na patrole Jatu i wezmę trochę armii.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3013 dnia: Lipca 04, 2011, 12:17:57 »
    Ja właśnie tak rozbijałem te potężne ekipy.
    Kazałem Lordom biec za mną , najlepiej uzbroić ich w wojsko, trzeba tylko pokombinować aby lordowie byli w miarę blisko Ciebie gdy zaatakujesz daną armię, wtedy mimo ich woli(uciekają przed tymi armiami) dołączą do bitwy co daje nam sporo większa liczbę jednostek po naszej stronie.

Jatu piechotą... oj ciężka to przeprawa... no chyba że wykorzystamy koniec planszy do pomocy :)

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3014 dnia: Lipca 04, 2011, 12:59:54 »
    Trochę pojeździłem po pendorze patrze a tu Maltaise ze swoim legionem i... 600 więźniami z czego 1/3 to szlachta imperium. Próbowałem ich chapnąć z moim lordem i zjechaliśmy jej 200 luda. No tylko pozostało kolejne 700 woja z czego 300 to kawaleria. Z piechotą to ja sobie poradzę tylko gorzej kawaleria. Biją mocna w miejscu to mi miecz ich zbroi nie przebija z łuku wyjdzie ale nie wygodnie i niebezpiecznie bo jak wjedzie we mnie ktoś z nachylona włócznią to nie za dobrze. Myślałem, żeby ich do noldorów doprowadzić ale przestają mnie gonić przy zamku maras. Lordowie imperium uciekają więc nie ma szans żeby mi pomogli. Macie na ten głupi legion jakiś sposób, bo mi ślinka cieknie na myśl tych 150 imperialnych rycerzy. :)