Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684265 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krakatau

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2970 dnia: Maja 17, 2011, 22:10:58 »
    Odnośnie ulepszania broni w Al-Aziz:
    Po zapłaceniu Qualiska i otrzymaniu Dziwnej Broni Runicznej (Strange Rune Bow/Axe/Sword/2 handed Sword/Glaive) można iść do drugiego NPC w kopalni, i dać mu broń, drugiego Qualiska i WINO. Wymienia wtedy naszą broń na Szafirową, Rubinową lub Szmaragdową (Sapphire/Ruby/Emerald). Szafirowa dodaje broni prędkości, Rubinowa dodaje obrażeń i zmienia z ciętych na kłute, a Szmaragdowa trochę prędkości i trochę obrażeń. Moim zdaniem najlepsza jest Rubinowa, ale jak kto woli. W PoP 2.0 łuk wymaga siły naciągu 6, a w 3.5 - 7.

Łuk od bóstwa do właśnie Ruby Rune Bow :)

Zbroje u Quigfen'a: Najlepsza z takich "osiągalnych" jest Lordly Ebony Platemail. Elfie są wprawdzie lepsze, ale wymagają 30 siły i w pizdu kasy.

Pytanie do Bartka: grasz w podstawkę czy Warbanda? Bo pierwsze słyszę o obozach bandytów i zamku Noldorów...

I tak ogólnie: istnieje może patch zmniejszający ilość Empire Knights w armiach Imperium? Straszliwie mnie wkurza, że czasem stanowią 40% wojska lordów, a u innych królestw rycerzy jest maks. 10%... W Warbandzie to naprawili, pewnie złudna moja nadzieja, ale nie zaszkodzi zapytać...

Offline bartek2894

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2971 dnia: Maja 18, 2011, 15:34:38 »
    Gram w Warbanda
    Wiem że to do podstawki jest temat... Nie zauważyłem tego gdy pierwszy raz pytałem i wyszło jak wyszło ;) Mój błąd

Offline tornaddos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2972 dnia: Maja 28, 2011, 19:49:53 »
    Poda ktoś link do tego moda na wersje 1.010 najnowszy
    jakoś niechce mi sie przeglądać tych 190 stron
    z góry thx

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2973 dnia: Maja 28, 2011, 19:58:17 »

Offline tornaddos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2974 dnia: Maja 28, 2011, 20:01:38 »
    jeszcze raz thx

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2975 dnia: Czerwca 06, 2011, 01:47:05 »
    Witam, jeśli spytam o coś co było to wybaczcie ale póki co przegryzłem się tylko przez pierwsze 10 stron plus ostania. Zagrałem kilaka dni jak do tej pory i ogólnie modzik jest świetny. Ale mam kilka pytań, na pierwszych stronach był płacz ze nie da się rekrutować lordów zrobiono coś z tym może ?
    No i co do bitew, czy mod podnosi wymogi? grałem na 300 ludzi (battlesizer), w bitwie było tak koło 2500 łącznie i miałem dosłownie pokaz slajdów a w native śmigam na 300 ludzie spokojnie, ( a raczej śmigałem bo wróciłem do MB po długiej przerwie), no i w jednej bitwie wcięło mi połowę tekstur z postaci. atakowały mnie lewitujące głowy, stopy,  dłonie bronią itp tylko coś korpusów i koni brakowało, moje zresztą też znikały chwilami.
    Acha i da się coś zrobić żeby długiego łuku móc używać konno bo brak tego mnie strasznie boli.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2976 dnia: Czerwca 06, 2011, 12:43:34 »
    W wersji na M&B (3.01) można rekrutować lordów, jak to zrobić masz napisane w FAQu, punkt 19 (link to faqu w mojej sygnaturce).
    Hmmm szczerze mówiąc nie pamiętam już czy było jakieś ostateczne rozwiązanie tych problemów technicznych w PoPie na M&B... W każdym razie powinien pomóc ten myk: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg125846;topicseen#msg125846
    Poza tym zmniejsz jakość tektur w opcjach, wyłącz cienie i sprawdź czy pomogło
    Oprócz tego w FAQu w dziale M&B, jest link do Stability Packa, który wprawdzie obniża nieco grafikę, ale dla osób, którym ciągle crashuje pomaga.
    A dodatkowo skorzystaj z bugfixa lasów(też we faqu), które są totalnie zabugowane.

I tak wydaje mi się, że będziesz musiał obniżyć nieco battlesizera.... Co do tych latających głów itp. - jeśli to się będzie powtarzać to coś jest nie tak z twoją kopią moda chyba
    Łuk zedytujesz w item editor - http://www.mbrepository.com/file.php?id=567 - musisz odznaczyć "cant use on horseback"

A najlepiej będzie jak zaczniesz grać w PoPa 3.302 na Warbanda :D Ostatni patch u mnie właściwie wyeliminował wszystkie problemy techniczne i z grania na dx7 mogłem przeskoczyć na dx9 z prawie wszystkim na high.

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2977 dnia: Czerwca 06, 2011, 15:57:10 »
    Nie posiadam Warbanda. Poza tym jakoś nie przypadł mi do gustu.
    Ilość wojaków ograniczyłem do 100 i kiedy grałem jedną sporą bitwę (700 woja około) to chodziło z niewielkim lagiem kilka sekund i się posypało oprócz tego wcześniej miałem crusha chbya nawet w lesie. Błąd z tymi teksturami się nie powtórzył jak dotąd. I jeszcze drobne pytanie czy zęby mieć Maiden Cavalary itp jest inna opcja niż wuwalni9ać więzione woman pestant? Nie można gdzieś zwerbować chłopek ?

P.S.
    Item Editor czepia się o .NET Framework v 4.0.... Ktoś może oświecić trochę?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2011, 16:02:27 wysłana przez Beast_Face_666 »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2978 dnia: Czerwca 06, 2011, 17:55:16 »
    Item Editor czepia się o .NET Framework v 4.0.... Ktoś może oświecić trochę?
    Co prawda to pytanie w złym dziale/temacie, ale już odpowiem. Musisz ściągnąć najnowszą wersję tego programu, by IE hulał jak należy. Wklep w googlach, a znajdziesz.

A najlepiej będzie jak zaczniesz grać w PoPa 3.302 na Warbanda :D Ostatni patch u mnie właściwie wyeliminował wszystkie problemy techniczne i z grania na dx7 mogłem przeskoczyć na dx9 z prawie wszystkim na high.
    HUtH a jakie masz parametry komputera ?

Offline huth

« Odpowiedź #2979 dnia: Czerwca 06, 2011, 19:43:05 »
    Nie posiadam Warbanda. Poza tym jakoś nie przypadł mi do gustu.
    Ilość wojaków ograniczyłem do 100 i kiedy grałem jedną sporą bitwę (700 woja około) to chodziło z niewielkim lagiem kilka sekund i się posypało oprócz tego wcześniej miałem crusha chbya nawet w lesie. Błąd z tymi teksturami się nie powtórzył jak dotąd. I jeszcze drobne pytanie czy zęby mieć Maiden Cavalary itp jest inna opcja niż wuwalni9ać więzione woman pestant? Nie można gdzieś zwerbować chłopek ?
    Ale zrobiłeś ten myk na zwiększenie pamięci wirtualnej, obniżyłeś jakość tekstur albo użyłeś Stability Packa? Nie wiem jaką masz kartę graficzną, bo z ATI są problemy.
    Maiden Cavalry to najemniczki, możesz werbować kobiety w karczmach jak się pojawią, cokolwiek zwerbujesz, w końcu awansują na Maiden Cavalry.

HUtH a jakie masz parametry komputera ?
    Generalnie to staroć:
    Athlon 64 3000+ 1.8GHz
    1,5 GB RAM
    GF 8600GTS 256MB

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2980 dnia: Czerwca 06, 2011, 22:59:08 »
    Ale zrobiłeś ten myk na zwiększenie pamięci wirtualnej, obniżyłeś jakość tekstur albo użyłeś Stability Packa? Nie wiem jaką masz kartę graficzną, bo z ATI są problemy.
    Maiden Cavalry to najemniczki, możesz werbować kobiety w karczmach jak się pojawią, cokolwiek zwerbujesz, w końcu awansują na Maiden Cavalry.
    Nie nic nie zmieniałem, o karcie wiem tylko tyle że Radeon, ale w ionnym modzie wszystko śmiga wieć to coś nie tak z tym modem musi byc.

Co prawda to pytanie w złym dziale/temacie, ale już odpowiem. Musisz ściągnąć najnowszą wersję tego programu, by IE hulał jak należy. Wklep w googlach, a znajdziesz.
    Dzięki za wyrozumiałość.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2981 dnia: Czerwca 06, 2011, 23:34:26 »
    PoP ma dosc duze wymagania... tekstury są ładne i "ciężkie", w sensie przymulają.Pobierz z googli darmowy program everest i sprawdz jakim sprzetem dysponujesz, bo to moze nie byc wina moda tylko po prostu twojego kompa.

Offline huth

« Odpowiedź #2982 dnia: Czerwca 07, 2011, 00:14:24 »
    Nie nic nie zmieniałem, o karcie wiem tylko tyle że Radeon, ale w ionnym modzie wszystko śmiga wieć to coś nie tak z tym modem musi byc.
    No to może coś zrób z tego co ci zaproponowałem, bo problem sam nie zniknie :P
    Niektórzy mają problemy na kartach ATI(czyli Radeony), ale nie wiem czy to się też tyczyło M&B, chyba tylko WB, więc chyba nieistotne to.

PoP ma dosc duze wymagania... tekstury są ładne i "ciężkie", w sensie przymulają.Pobierz z googli darmowy program everest i sprawdz jakim sprzetem dysponujesz, bo to moze nie byc wina moda tylko po prostu twojego kompa.
    Wymagania ma większe, ale nie może być tak, że nagle nie da się grać, po to są te stability packi, zwiększanie pamięci wirtualnej itd.

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2983 dnia: Czerwca 07, 2011, 00:28:15 »
    No to może coś zrób z tego co ci zaproponowałem, bo problem sam nie zniknie :P
    Niektórzy mają problemy na kartach ATI(czyli Radeony), ale nie wiem czy to się też tyczyło M&B, chyba tylko WB, więc chyba nieistotne to.
    No cóż, w opisie w linku było coś o grzebaniu w poważnych plikach, wolał bym nic nie pogorszyć :p

Proszę:

Intel Pentium 4 630, 3000 MHz
    RAM 2048 MB
    RADEON X850 Series  (256 MB)
    RADEON X850 Series - Secondary  (256 MB)
    (prawdę mówiąc nawet nie wiem co znaczy to secondary, znaczy znam tłumaczenie ale chodzi mi o działanie tego w kompie.)

Offline pokolak13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2984 dnia: Czerwca 18, 2011, 19:16:40 »
    Zwracam się z pytaniem do Was, czy udało się dla Was nająć jakiegoś bohatera typu Borys Kruk, Oswald de Fleur, Kodan Żelazny Miecz?