Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 685504 razy)

Opis tematu:

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2940 dnia: Kwietnia 10, 2011, 13:57:00 »
    Witam szanownych kolegów, mam pytanie o następującej treści: Czy można i jak nająć takich bohaterów jak Woolfbode Siepacz, Maltise, Kjuda Grabieżca i inni unikalni bohaterowie, bo ci z gospód mi się już znudzili?

Nie wiem jak obecnie, ale w poprzednich wersjach(np 2.5) można było ich zrekrutować.
    Najpierw nabijało się, poprzez wsparcie w boju, dobre relacje z SP-NPC(chyba minimum +19 w chwili rekrutacji), a później dołączało się do bitwy( pomocna  strategia ustawek/naprowadzania/pułapek), w której brał udział superhero-NPC, tyle że do strony przeciwnej.
    Po wygranej bitwie , jeśli SP-NPC dostał się do niewoli, przerzucało się go, podczas wymiany jeńców, do nasze(tymczasowego) sojusznika, którego chwilę później atakowaliśmy(oczywiście można było to skrócić/liczyć na szczęśliwy traf, czyli że SP- NPC przegra jakąś bitwę/dostanie się do niewoli, bez naszego udziału).  
    W tym momencie, po wygranej bitwie, otwierało się  okno dialogowe z NPC, dzięki któremu mogliśmy go dołączyć do swojej drużyny- o ile pamiętam, ktoś w ten sposób skompletował  7 superhero-NPC.

PS Nie używaj kolorowej czcionki, są zastrzeżone dla adminów/moderatorów
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2011, 14:50:54 wysłana przez Liveon »

Offline pokolak13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2941 dnia: Kwietnia 10, 2011, 15:41:30 »
    dziękuję za wszystkie informacje i zainteresowanie

Offline Oski596489

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2942 dnia: Kwietnia 21, 2011, 15:11:10 »
    Witam, czy można w jakiś sposób spowodować by jakieś mało znaczące oddziały zniknęły z mapy gry? Nie uruchamia mi się save i jest to najprawdopodobniej spowodowane zbyt dużą ilością oddziałów na mapie.

Z góry dziękuje za pomoc.

Offline Carish

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2943 dnia: Kwietnia 22, 2011, 11:41:11 »
      Witam,
    Mam problem wersją 3.011  , ponieważ nie mogę rekrutować rycerzy np. drzewo Sarleonu wygląda tak:

/ S.łucznik---S.łucznik z długim łukiem---S. łucznik opancerzony
    Sarleoński rekrut---S.milicja
                                        \S. piechota---S.opancerzona piechota---S.Man at arms---S.halabardnik

A gdzie się podziali rycerze, grałem w wersję 2.0 tam ich się rekrutowało bodajże od piechura odchodziła gałąź konnicy a tu??
    Podejrzewam że trzeba być wasalem królestwa by móc ich rekrutować np. w zamkach ale też nic :(
    Proszę szanownych graczy o pomoc.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2944 dnia: Kwietnia 23, 2011, 20:11:17 »
    Wyszła nowa wersja PoPa 3.011: http://www.mbrepository.com/file.php?id=2679

Offline pokolak13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2945 dnia: Kwietnia 25, 2011, 20:05:20 »
    Kolejne pytanie z mojej strony: Czy w Prophesy of Pendor 3.01 można jakimś sposobem i jakim rekrutować huskarli Valdisa lub imperialnych Obrońców albo inne ciekawe jednostki?

Offline Abdullah

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #2946 dnia: Kwietnia 26, 2011, 18:51:31 »
    Pokolak odpowiem ci , że raczej nie bo oni są przyłączeni tylko do Królów.Z niewoli tez nie bo jest ograniczenie co nie popieram.

Offline pokolak13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2947 dnia: Kwietnia 26, 2011, 19:05:06 »
    Szkoda, a już myślałem, że coś się da, ale dzięki za pomoc

Offline Abdullah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2948 dnia: Kwietnia 27, 2011, 14:17:53 »
    Mam takie pewnie głupie pytanie czy jeżeli zajmę cały Pendor będąc wasalem Friedvsain to gra się zakończy, czy trzeba na własną rękę?

Offline pokolak13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2949 dnia: Kwietnia 27, 2011, 17:10:34 »
    w warunkach pisze, że trzeba zjednoczyć Pendor to sądzę, iż musisz walczyć przeciwko całemu Fierdsvainowi

Offline Abdullah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2950 dnia: Kwietnia 27, 2011, 19:49:20 »
    Pokolak co mi się nie zdaje . Bo tak pisze Zjednoczyć Pendor . Mi się (wiem misie :P) zdaje , że chyba skończę grę grając Friedvsain .Bo tak szczerze to nie przepada za bycie królem a tym bardziej , że raczej na własną rękę.według mnie najmowanie lordów jako przyjaciela , który jest w twojej niewoli to nie najlepszy sposób. A na dodatek jedynie zaprzyjaźnianie z lordem wrogiem frakcji jest możliwe :
    Przed wojną lub
    Po swojej zwycięskiej bitwie gdy go złapiemy powiemy "Możesz odejść" czy jakoś tak.
    Jest jakiś inny sposób rekrutowania lordów ? Najbardziej mi się podobało w Wedding Dance , że można było od razu na swoją strona tak jak z pretendentami...
    Czekam na moje poprzednie pytanie kogoś kto gra dość długo w Pendor.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2951 dnia: Kwietnia 28, 2011, 21:21:35 »
    Nie mam pojecia bo w najnowsza wersje jeszcze nie gralem, ale ostatnio jak sobie wlaczylem M&B (od dawna nie gralem) to uderzyla mnie jedna rzecz. Moje krolestwo zajmuje 4/5 calego obszaru gry. Mam w kij lordów i wasali, kazdy ma swoje wioski i zamki ewentualnie miasta. A taki wlasnie Fierdsvain, ktoremu zostal ledwie polac ziemi z garstka wiernych zwolenników Valdisa naprawdę zajadle atakuje. A moi wierni poddani? Siedzą sobie w swoich posiadlosciach i nic nie robia. Od czasu do czasu jakis pojedynczy możnowładca pokusi się o szturm na jakiś zameczek, ale zazwyczaj szybko go pędzą precz. Naprawdę, ludzie od PoP'a powinni zrobic opcje wyboru marszalkow ktorzy od czasu do czasu zbierali by do kupy kilku możnych i najeżdzali wrogie ziemie. Bo tak to praktycznie sam walcze, od czasu do czasu jak jakiegos lorda spotkam po drodze to go zaciagam do roboty ale tak to nic.

To takie... takie... nie fair :/

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2952 dnia: Kwietnia 29, 2011, 22:54:25 »
    Poda mi ktoś link do tego moda ale pod zwykłe Mount and Blade i jak można spolszczenie jak jest.

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2953 dnia: Kwietnia 30, 2011, 09:38:21 »

Offline Krakatau

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2954 dnia: Maja 01, 2011, 11:48:02 »
    Mam takie pewnie głupie pytanie czy jeżeli zajmę cały Pendor będąc wasalem Friedvsain to gra się zakończy, czy trzeba na własną rękę?

Trzeba na własną rękę. Jęśli Fierdsvain podbije cały Pendor, to możesz zakończyć przygody, tak jak w Nativie (przez Obóz), ale jeśli chcesz zakończyć mod, musisz zająć całą mapę własnym królestwem.

A gdzie się podziali rycerze, grałem w wersję 2.0 tam ich się rekrutowało bodajże od piechura odchodziła gałąź konnicy a tu??

W nowszej wersji rycerzy rekrutujesz ze szlachty. Przyjmujesz ich na dwór u swojego Marszałka (500 złota każdy...). Potem szkolisz na rycerzy. Szlachtę można też rekrutować z jeńców (ale samych rycerzy już nie)

Jest jakiś inny sposób rekrutowania lordów ? Najbardziej mi się podobało w Wedding Dance , że można było od razu na swoją strona tak jak z pretendentami...

Nie ma, niestety.

Naprawdę, ludzie od PoP'a powinni zrobic opcje wyboru marszalkow ktorzy od czasu do czasu zbierali by do kupy kilku możnych i najeżdzali wrogie ziemie. Bo tak to praktycznie sam walcze, od czasu do czasu jak jakiegos lorda spotkam po drodze to go zaciagam do roboty ale tak to nic.

Niestety to Ty jesteś marszałkiem i tylko Ty możesz zebrać wyprawę...

I pytanko: jaki najwyższy poziom postaci osiągnęliście? Ciekawi mnie, czy jest jakiś maksymalny...
    « Ostatnia zmiana: Maja 01, 2011, 11:58:02 wysłana przez Krakatau »